KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ ALPARSLAN TÜRKEŞ YERLEŞKESİ AÇILDI

EĞİTİM 5.04.2022 10:09:00 0
KAYSERİ ÜNİVERSİTESİ ALPARSLAN TÜRKEŞ YERLEŞKESİ AÇILDI

Kayseri Üniversitesi Alparslan Türkeş Yerleşkesi düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Pınarbaşı Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu ile ilçe protokolü katıldı. 

Mümtaz bir devlet adamı olan merhum Başbuğ Alparslan Türkeş’in ismi ata toprağı Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesindeki Kayseri Üniversitesi Yerleşkesine verildi. Yerleşke Merhum Alparslan Türkeş’in vefat ettiği tarihte yani 4 Nisan’da düzenlenen törenle açıldı. Açılışa Pınarbaşı İlçe Kaymakamı İbrahim Gökmen, Pınarbaşı Belediye Başkanı Memduh Uzunluoğlu, Kayseri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derviş Boztosun, Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı Ali Çelik, AK Parti Pınarbaşı İlçe Başkanı Türkay Kara, Pınarbaşı Suna Yalçın MYO Müdürü Doç. Dr. Bahattin Daşbaşı, ilçe protokolü ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende merhum Alparslan Türkeş’in hayat hikâyesini içeren sinevizyon izletildi. Kayseri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Derviş Boztosun, burada yaptığı konuşmasında merhum devlet adamı Alpaslan Türkeş’in müstesna bir insan, hayatını ideallerine adamış ideallerini de hayata geçirebilmiş tarihi bir şahsiyet ve kişilik olduğunu söyledi.  Boztosun, Alparslan Türkeş, aktif siyasal hayatı ile mücadeleci bir lider, teşkilatçı yönü ile eşsiz bir devlet adamı olarak tarih sahnesinde ve Türk Milletinin gönlünde yerini almıştır. O’nun tavizsiz, milli, donanımlı, sağlam ve tutarlı duruşu, Türkiye’nin geleceği ve Türk Milletinin kardeşliği için hep ümit kaynağı olmuştur ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Pınarbaşı İlçe Müftüsü Hasan Kiraz, Kur’an-ı Kerim okudu ve dua ettirdi. Pınarbaşı Yerleşkesine kurulan Alparslan Türkeş isminin yer aldığı totemin önünde açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından tören sona erdi. Haber: Mehmet Yılmaz


CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI