KAYSERİ TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ ”ORGAN NAKİL MERKEZİ” HALİNE GELİYOR

SAĞLIK 17.04.2022 10:59:00 0
KAYSERİ TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ ”ORGAN NAKİL MERKEZİ” HALİNE GELİYOR

Erciyes Organ Nakli Vakfı Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, “Organ bağışı ve organ nakli konusunda toplumsal bilinç oluşturmak için çalışmalarımızı daha artıracağız” dedi.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde son 1.5 yıl içerisinde 20 başarılı organ nakli ameliyatı gerçekleştirildi. Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tutkun Talih tarafından gerçekleştirilen organ nakli ameliyatlarında yüzde 100 başarı sağlandığı bildirildi.

Erciyes Organ Nakli Vakfı Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, 20. Organ Nakli Ameliyatının başarıyla gerçekleştirilmiş olması nedeniyle, Doç. Dr. Tutkun Talih ve ameliyatı gerçekleştiren ekip onuruna önceki gün bir iftar yemeği verdi. Erciyes Organ Nakli Vakfı Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, organ bağışı ve organ nakli konusunda çalışma yapan öğretim üyelerine her alanda destek verdiklerini belirterek, bu desteklerinin giderek daha da artacağını kaydetti. Hiçyılmaz, “Erciyes Organ Nakli Vakfı olarak, Kayseri Sağlık Müdürlüğü, Kayseri Şehir Hastanesi ve gerekse ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri ile uyumlu bir çalışma yürütüyoruz. Günümüzde, organ yetmezliği toplumsal bir sorun haline gelmiş, temin güçlüğü nedeniyle binlerce insanımız ağır sağlık sorunları altında yaşamlarını sürdürmeye gayret etmektedir. Kayseri’nin bir organ nakil merkezi haline gelmesi için başlattığımız çalışmalar sonuç vermiş,  çalışmaları vakfımız tarafından desteklenen ve takdirle izlenen yönetim kurulu üyemiz Doç. Dr. Tutkun Talih, son 1.5 yıl içerisinde 20 organ nakli ameliyatı gerçekleştirerek büyük bir başarıya imza atmıştır. Kayseri’de uzun yıllardan beri yapılamayan organ nakli ameliyatlarını yeniden başlaması ve büyük başarı sağlanması, Kayseri’yi nakil merkezi olma konumuna getirmiş bulunmaktadır. Erciyes Organ Nakli Vakfı olarak gurur duyuyoruz” diye konuştu. İftar yemeğinin ardından, Erciyes Organ Nakli Vakfı Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve organ nakli ameliyatlarını gerçekleştiren Doç. Dr. Tutkun Talih, “20. Nakil Pastası”nı birlikte kestiler. Haber: Mehmet Yılmaz


BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI

CHP'LİLER YENİ UFUKLAR VE ADANALILAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN UZUNLUOĞLU, BELEDİYE PERSONELİ İLE İFTAR YAPTI

CUMHUR İTTİFAKI MHP'NİN İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

TÜRKMEN: GENÇLERİMİZE DE DEVA OLACAĞIZ

ALİ BABACAN: EL KESESİNDEN EMEKLİLERE SÜRPRİZ YAPIYORLAR

CHP’DE SEÇİM SÜRECİ MASAYA YATIRILDI

ENGELLİLERİN ARAÇLARI BELEDİYENİN MAKİNE PARKINDA TAMİR EDİLECEK

İŞ İNSANI NEJDET PALA’DAN MHP’YE BÜYÜK JEST

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ İFTAR YEMEĞİ VERDİ