KAYSERİ SİZİNLE GURUR DUYUYOR

Kayserinin İftihar Günüydü. Kadir Has Kongre Merkezinde  Düzenlenen Büyük Törenle 800 Hafıza İcazetnameleri Verildi. Müftü Y. Akkuş: “Bugün en mutlu günümüzdür, ilim adamı ve hafız yetiştirme yolunda gevşeklik göstermeden yürüye

EĞİTİM 28.10.2022 17:00:00 0
KAYSERİ SİZİNLE GURUR DUYUYOR

25 Ekim günü Kayseri’de ki 17 Kız ve erkek Kur’an Kursunda hafızlık eğitimini tamamlayan 514 erkek ve 286 kız öğrenciye hafızlık icazetnameleri Kadir Has Kongre Merkezinde Diyanet İşleri Başkanı, Kayseri Valisi, İl Müftüsünün katıldığı törenle verildi.

10.000 izleyicinin iştirak ettiği Kadir Has Kongre Merkezindeki “Hafızlık İcazetname” töreni İl müftülüğünün gelenekselleşen ilahi korosunun okuduğu ilahilerle start aldı. Ardından icazet name alan hafızlardan Kayseri birincisi gelen hafızın okuduğu Kur’an’ı Kerim kıraatiyle konuşmalara geçildi. İlk konuşmayı Kayseri İl Müftüsü Yusuf Akkuş yaptı.

YUSUF AKKUŞ: DİNİNİ MİLLETİNİ SEVEN GENÇLİK GELİYOR

Kayserimiz en mutlu gününü yaşıyor. Dinini milletini seven bir gençlik geliyor Kayseri’de elhamdülillah. Geleceğini Kur’an’a evlatlarına endeksleyen muhterem/fedakar/cefakar anne ve babalara, genç hafızların emektar/fedakar/sonsuz sabır sahibi hocalarına, Kur’an Kurslarına her türlü desteği veren Belediye başkanlarımıza, muhterem Kayseri halkına teşekkür ediyorum emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

Hafızlık başta olmak üzere eğitimin her alanında müftülüğümüzle işbirliği yaparak dini ve dünyevi eğitimin her alanında bizlere büyük destek veren İl Milli Eğitim müdürlüğüne de sonsuz teşekkür ediyorum. Allah CC razı olsun. Muhteşem merasimimize iştirak eden tüm protokola ve bütün işlerin asıl banisi olan sevgili halkımıza, çocukların velilerine teşekkür ediyorum.

Özellikle, “İmam Hatip Okulları ve Hafızlık Projesi”ihdas eden milli eğitimimize ve projeyi onaylayan muhterem reisimizden Allah razı olsun.” Diyerek sözlerini tamamladı müftü Akkuş.

VALİ GÖKMEN ÇİÇEK: ÖZELLİKLE HAFIZLARIN HASRET ÇEKEN ANNELERİNİ TAKDİR EDİYORUM.

Genç hafızları tebrik/ takdir ediyorum öncelikle. Başarılarının eğitimin ve hayatın her alanında devamını diliyorum. Ama bu işin mendireği olan her türlü evlat hasretine katlanan anneleri herşeyin üstünde görüyorum, takdir ediyorum. Şair, Kur’an, mezarda okunmak ve duvarlara asılmak için inmemiştir diyor. Hocalarımız/ müftülerimiz vaazlarında, sohbetlerinde hafızlar yürüyen Kur’andır derler vaazlarda duyarız. Ne mutlu onlara ve yetiştirenlere. Allahın kitabını kafasına ve kalbine alarak içine işleyen hafızlarımızı ve kıymetli konukları sevgiyle muhabbetle ve Allahın selamıyla selamlıyorum. Kur’an, içimizi açan, ruhumuzu aydınlatan mukaddes kitabımızın bizi buluşturması ne kadar mutluluk verici.

PROF. DR. ALİ ERBAŞ: “KURAN, İNSANLARI KARANLIKTAN AYDINLIĞA ÇIKARMAK İÇİN İNDİRİLMİŞTİR”

Yüce kitabımız Kur’an ı Kerimde “ Habibim ! Kitabı insanları karanlıktan aydınlığa çıkarasın diye indirdik” buyuruluyor. Ehli Kur’an a; burda bulunan bulunmayan hepsine selam olsun. Rektörlerimiz, hocalarımız, sevgili hafızlarımız, anneleri-babaları hepinizi Allah’ın selamıyla selamlıyorum. İcazet merasimi için buradayız. Zihnimizi/ kalbimizi aydınlatan mukaddes kitabımız bizi buraya toplamış, buluşturmuştur.

Kuranı Kerim insanı inşa eder, hakkı-hakikati, iyi kul olmayı, iyi anne-baba olmayı öğretir-emreder kutsi kitaptır. Bize barışı, kardeş olmayı öğretir-emreder. Tarihte pek çok topluluk Kur’an a uyarak yükselmiş, bazlı topluluklarda onun aydınlık-adaletli yolundan saparak yok olmuşlardır. Bizler de Kur’an a karşı vazifemizi yaparak yaşarsak sonsuz huzuru elde ederiz, mutlu bir hayat yaşarız insanlık olarak. Hayat boyu Kur’an’ın ve gösterdiği istikametin çabasını vermekle yükümlüyüz. Kur’ansız hayat canavardan da vahşi bir hayatı dayatır Allah C.C. korusun.

KAYSERİYE TEŞEKKÜR ETTİ…

Hafız yavrularımız bizleri çok mutlu etmiştir rabbimiz onları ve ebeveylerini  de iki dünyada mesrur eylesin. Allah C.C. “Kur’anı biz indirdik, onu koruyacak olan da biziz” buyuruyor ayeti celilesinde. En ülvi makamdır hafızlık makamı. Allah seçkin kullarına nasip ederek, yardım ederek o makama erdirir. Hafızlar vasıtasıyla muhafaza ediyor rabbimiz kitabını. Sevgili Peygamberimiz S.A.V. “Kur’an ı Kerimi okuyup ezberleyenler, sürekli melaikelerle beraberdir” buyurmuştur.

Sevgili gençler elhamdülillah hafız oldunuz son nefesinize kadar koruyunuz, geliştiriniz ve diğer bilim dallarıyla destekleyerek katkı sağlayınız. Sizleri il müftülüğü ve merasime katkı sağlayanları tebrik ediyorum. Hocalarımız ve Diyanet görevlilerine, emek veren gönül veren hayır sahiplerine de tebriklerimi sunuyorum.

Bu güzel töreni tertip eden katkı sağlayan tüm Kayserililer ve Kayseri’ye teşekkür ediyorum.

Dinimizde üç insan ebedileşir: 1- İlminden istifade edilen alimler. 2- Sadaka i cariye sahipleri. Fakir fukara için aşevi açanlar, cami ve Kur’an Kursu ile ilim yuvası kuran-açanlar. 3- Hayırlı evlat yetiştirenler. Anne ve babaların defteri kapanmaz. Sizleri Allah’ a emanet ediyorum.

Verilen icazetnameler ve takdirnamelerden sonra Diyanetten gelen kuraların kurası alim tarafından yapılan dua ile “800 Hafızın İcazetname Merasimi” son buldu. MUSTAFA CENGİZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


SEBATİ ATAMAN İYİ PARTİDEN İSTİFA ETTİ

CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”