KAYSERİ DAMIZLIK BİRLİĞİ İLE ZG TARIM  ORTAKLIK ANLAŞMASI İMZALADI

Kayseri İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile ZG Tarım Piyasaları A.Ş arasında ortaklık kurulmasına ilişkin sözleşme imzalandı.

EKONOMİ 14.02.2021 13:48:00 0
KAYSERİ DAMIZLIK BİRLİĞİ İLE ZG TARIM  ORTAKLIK ANLAŞMASI İMZALADI

İmzalanan sözleşme ile kurulan ortaklık, Kayseri İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyelerinin satmak istedikleri 6-13 aylık yaşta ve pedigri (ana baba) kaydı olan dişi hayvanları üreticiden satın alarak bakım ve beslenmesini yaptıktan sonra talep eden üreticilere satacak. Bu modelle, damızlık hayvan ithalatının azaltılmasına, bu konudaki dış ticaret açığının kapatılmasına katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Kayseri Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğimiz üreticilerimize götürmüş olduğu hizmet kervanına yapılan bu sözleşme ile bir yenisini daha eklemiş ve damızlık düve işletmeleri yatırımlarına da büyük ölçüde katkı sağlamayı başarmıştır.

Sözleşme imza törenine Ziraat Bankası Tarımsal Pazarlama Grup Başkanı Ferhat Pişmaf, Tarım Politikaları Bölüm Başkanı Şirin Hasçetin, Kayseri Bölge Yöneticisi Serdar Eldemir, ZG Tarım Piyasaları A.Ş Hayvancılık Operasyonları Direktörü Bilsay Kancı ile Kayseri İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Günay Çakı ve Başkan Yardımcısı Talip Akçakaya katıldılar.

İmzalanan protokol sonrası açıklama yapan Kayseri İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Günay Çakı; “tarım piyasalarındaki dalgalanmaların olumsuz etkilerine dayanıklı ve istikrarlı bir fiyat yapısı kurulması çalışmalarına katkı sağlamak amacıyla İlimiz hayvancılığında her zaman öncü kurum olan ve yeniliklere imza atarak lokomotif görevi üstlenen Kayseri İli Damızlık Sığır Yetiştirici Birliği ile çiftçinin ve yetiştiricinin her zaman karagün dostu ve destekçisi olan Ziraat Bankası’nın birlikte omuzlarına aldığı bu yükün kıymetinin ve sorumluluğunun bilicindeyiz. Emeği geçen ve katkısı olan herkese tüm üyelerimiz ve üreticiler adına teşekkür ederim” dedi. Haber Merkezi


CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI