Kayseri Büyükşehir’den kırsala 108.9 milyon TL’lik kilitli parke yatırımı

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KIRSAL MAHALLELERDE ULAŞIM ALTYAPISINI GÜÇLENDİRMEK AMACIYLA 2025 YILI BOYUNCA YÜRÜTTÜĞÜ KİLİTLİ PARKE ÇALIŞMALARIYLA 290 BİN 917 METREKARE STABİLİZE YOLU KİLİTLİ PARKE İLE KAPLADI. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN HAYATA G

YAŞAM 22.01.2026 15:21:33 0
Kayseri Büyükşehir’den kırsala 108.9 milyon TL’lik kilitli parke yatırımı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kırsal mahallelerde ulaşım altyapısını güçlendirmek amacıyla 2025 yılı boyunca yürüttüğü kilitli parke çalışmalarıyla 290 bin 917 metrekare stabilize yolu kilitli parke ile kapladı. Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen çalışmalar kapsamında toplam 108,9 milyon TL’yi aşan kilitli parke yatırımı gerçekleştirildi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç’ın "merkez-kırsal ayrımı olmadan hizmet" anlayışı doğrultusunda, kırsal mahallelerde yol konforunu kalıcı hale getirecek önemli bir altyapı hamlesine imza attı. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalarla, mahalle içi stabilize yollar modern ve uzun ömürlü kilitli parke ile yenilendi.
Bu kapsamda 2025 yılı içerisinde 290 bin 917 metrekarelik alanda gerçekleştirilen kilitli parke döşeme çalışmaları için 85 milyon 928 bin 962 TL kaynak kullanıldı. Yapılan yatırımla birlikte kırsal mahallelerde toz, çamur ve bozulma gibi sorunlar ortadan kaldırılarak, vatandaşlara güvenli ve konforlu ulaşım imkânı sağlandı.

Büyükşehir Üretti, İlçelere Sundu
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kilitli parke çalışmalarında kendi üretim gücünü de devreye aldı. Büyükşehir Belediyesi’ne ait Gülveren Kilitli Parke Üretim Tesisleri’nde, 22 milyon 995 bin 720 TL maliyetle 87 bin 105 metrekare kilitli parke üretildi. Üretilen parkeler ilçe belediyelerine verilerek, kırsal mahalle yollarında kullanıldı.
Böylece hem doğrudan döşeme çalışmaları hem de ilçe belediyelerine sağlanan parke desteğiyle birlikte, Kayseri genelinde kilitli parke yatırımlarının toplam tutarı 108,9 milyon TL’yi aştı.

Başkan Büyükkılıç: "Kırsalda Yol, Hayat Kalitesidir"
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yapılan çalışmalarla ilgili olarak, "Şehir merkezimizde ne yapıyorsak, kırsal mahallelerimizde de aynısını yapıyoruz. Kırsalda yol; ulaşım, üretim ve yaşam kalitesidir. Vatandaşlarımızın güvenli ve konforlu ulaşımını sağlamak için yatırımlarımıza kararlılıkla devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki süreçte de kırsal mahallelerde altyapıyı güçlendiren, üretim odaklı ve sürdürülebilir yatırımlarını sürdürecek.
Yorum

SUNGUR: SESSİZ KALANLARIN ‘TEŞEKKÜR’ İRONİSİ

KAYSERİ’DE HİÇBİR ŞEY ARTIK ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

SANAL KUMAR OCAK SÖNDÜRÜRKEN NEYİ BEKLİYORSUNUZ?

AKGÜL: TERÖRİSTLE PAZARLIK OLMAZ, DEVLET TERÖRÜ EZER

DEVA VE EMEKLİLER DERNEĞİ’NDEN EMEKLİLER ÇALIŞTAYI

ALPEREN OCAKLARI SP'NİN DAVETİNE İCABET ETTİ

İYİ PARTİ GİK'E SEÇİLEN SÜRPRİZ KAYSERİLİ

YRP’DE MAHALLİ İDARELER ÇALIŞTAYI YAPILDI

AKGÜL: SUSAN DÜZENE ORTAKTIR. BİZ, SUSMAYACAĞIZ

İYİ PARTİ GİK’TE İKİ KAYSERİLİ