Kayadan oyma Kültepe Müzesi’nde çalışmalar devam ediyor

KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, KÜLTEPE KANİŞ-KARUM’U DÜNYAYA TANITACAK OLAN VE YAPIMI HIZLA DEVAM EDEN KAYADAN OYMA KÜLTEPE MÜZESİ’NİN ÇALIŞMALARINI YERİNDE İNCELEDİ.KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, K

YAŞAM 13.11.2023 11:06:22 0
Kayadan oyma Kültepe Müzesi’nde çalışmalar devam ediyor
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kültepe Kaniş-Karum’u dünyaya tanıtacak olan ve yapımı hızla devam eden kayadan oyma Kültepe Müzesi’nin çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Büyükkılıç, Türkiye’de bu büyüklükte bir yer altı müzesi olmadığını ifade ederek, “Kayseri’mize çok yakışacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyor, şimdiden hayırlı uğurlu olsun” dedi.
Değişik medeniyetlere ev sahipliği yapmış, devam eden kazılarda ticaretin merkezi olduğu ispat edilen Kayseri’de tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkan büyükşehir belediyesi, 6 bin yıllık köklü geçmişi olan Kültepe Kaniş-Karum’dan çıkan eserlerin sergileneceği ve Kültepe Kaniş-Karum’u dünyaya tanıtacak olan kayadan oyma Kültepe Müzesi’nin çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yapımı hızla devam eden kayadan oyma Kültepe Müzesi’nde çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Büyükkılıç, incelemelerinin ardından yaptığı değerlendirmede, kayadan oyma Kültepe Müzesi’nin medeniyete ışık tutan bir proje olduğunu ifade ederek; “Kültepe Müzemizi hayata geçirecek olan kaya oyma yöntemiyle çalışmalarımız hızla devam ediyor. Medeniyete ışık tutan ticari ve sosyal hayatımızı bir bakıma yeniden değerlendirmeye fırsat verecek bir çalışma olacak. Kayseri’mize çok yakışacak” şeklinde konuştu.
Projede emeği geçenlere teşekkür eden Büyükkılıç, Kültepe Müzesi’nin kadim kente şimdiden hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.
Yorum

YRP YAHYALI İLÇE BAŞKANLIĞNDA DEVİR TESLİM

ÜMİT ÖZDAĞ KAYSERİ’DE İFTARA KATILACAK

MHP PINARBAŞI İLÇE BAŞKANI MAĞARA’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

MHP KOCASİNAN’DAN GELENEKSEL İFTAR PROGRAMI

VATAN PARTİSİNDEN İTTİFAK ÇAĞRISI

MİLLET DERNEĞİNDE “AKIL VE RUH” SEMİNERİ

YÜCEL’DEN ERHAN USTA’YA ZİYARET

AK PARTİ’DEN 28 ŞUBAT MESAJI

AK PARTİ GENİŞLETİLMİŞ İL DİVAN TOPLANTISINI YAPTI

CANDAN: TEŞKİLATIMIZ FETÖ İLE İLİŞKİLENDİRİLEMEZ