KAST 2022’DE SAHNELERE İKİNCİ DEFA “MERHABA” DEMEYE HAZIRLANIYOR…

Kayseri’nin önde gelen tiyatro topluluklarından, kısa adı Kast olan Kayseri Sahne Tiyatrosu, pandemi sürecinin ardından Kayseri halkıyla buluşmalarına devam ediyor.

KÜLTÜR-SANAT 10.03.2022 11:58:00 0
KAST 2022’DE SAHNELERE İKİNCİ DEFA  “MERHABA” DEMEYE HAZIRLANIYOR…

Kayseri’nin önde gelen tiyatro topluluklarından, kısa adı Kast olan Kayseri Sahne Tiyatrosu, pandemi sürecinin ardından Kayseri halkıyla buluşmalarına devam ediyor.

Yazarlığını Mehmet Tekkanat’ın yaptığı, uyuşturucu madde kullanımına dönük hayatları konu alan Kayıp Hayatlar isimli oyunla 2022 yılı sanat etkinliklerine merhaba diyen ekip üyeleri,ikinci oyunları Karmakarışık ile 26 martta yeniden Kayserili sanatseverlerin huzuruna çıkacaklar.

Karmakarışık isimli oyunun yazarı Ray Cooney. Oyunun konusu, siyasi bir kişilik olan çapkın ve zengin Richard Philips ile özel kalemi şaşkın George Pigdon arasında geçen komik diyaloglar ve ikilinin muhteşem uyumu ele alınmaktadır. Richard Philips rakip partinin sekreteri Jane Harmon ile Londra’da bir otel odasında buluşmuş ve birlikte vakit geçirmeyi planlarken pencereye sıkışan bir dedektif işin içine karışmıştır. Dedektif pencerenin başına düşmesi sonucu bayılmış ancak Philips ve Harmon onu öldü zannetmiştir.  Durumdan kurtulmak için özel kalemiyle plan yapan Richard oyuna dahil olan diğer karakterlerden kurtulmanın ve anı idare etmenin yolunu aramaya koyulmuştur. Daha sonra dedektifin kendine gelmesi, ana karakterlerinin diğer tanıdıklarının devreye girmesi ve otelin sinirli müdürü ve komik garsonu ile son derece keyifli bir oyundur. Oyun Kayseri’ye uyarlanmış isimler Türkçeleştirilmiş ve bir o kadar daha keyif verici hale gelmiştir. Oyun iki perdelik bir dolantı komedisidir.

Oyunun kadrosu Aytekin Aydoğan, İsmail Yurt, Abdulkadir Korkmaz, Bensu Yazıcıtunç, Gökçen Şan, Mustafa Cunkur, İbrahim Boyraz, Rüveyda Uzunoğlu, Halide Seda Çağşırlıoğlu, Serkan Berberoğlu, Meryem Mila Asya’dan oluşturmak. Teknik odada Atacan Özkabayel, Arif Buğra Doğu bulunmakta.Oyunun afiş tasarımını Cihan Aydoğdu, fotoğraf çekimlerini Ümit Değirmenci yaptı.

Oyunların yönetmenlik koltuklarında Aytekin Aydoğan ve İsmail Yurt yer almakta ve sahne amiri görevini Mikail Gözelce yerine getirmekte.

Oyunun sponsorluğunu Büpa Otel ve Trend38 Organizasyon üstlenmiş olup Bilet satış noktaları,Talas bölgesinde The Godfather, Çaygara (Bahçelievler), Blonde Marilyn, The Losers Club; meydan tarafında Cafe  Mills ve Muhabbet Çay Evi, Sivas caddesinde Aquamarin ve Köşk mahallesinde Tahta Köşk’tür. Oyunun biletleri Biletino sitesinden de temin edilebilir.

Karmakarışık, 26.03.2022 tarihinde Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezinde saat 19.30’da sahnelenecektir. MUSTAFA CENGİZ


BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI

CHP'LİLER YENİ UFUKLAR VE ADANALILAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN UZUNLUOĞLU, BELEDİYE PERSONELİ İLE İFTAR YAPTI

CUMHUR İTTİFAKI MHP'NİN İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

TÜRKMEN: GENÇLERİMİZE DE DEVA OLACAĞIZ

ALİ BABACAN: EL KESESİNDEN EMEKLİLERE SÜRPRİZ YAPIYORLAR

CHP’DE SEÇİM SÜRECİ MASAYA YATIRILDI

ENGELLİLERİN ARAÇLARI BELEDİYENİN MAKİNE PARKINDA TAMİR EDİLECEK

İŞ İNSANI NEJDET PALA’DAN MHP’YE BÜYÜK JEST

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ İFTAR YEMEĞİ VERDİ