KALKAN, MİLLİ MÜCADELE YILLARINI ANLATTI

EĞİTİM 19.12.2021 14:53:00 0
KALKAN, MİLLİ MÜCADELE YILLARINI ANLATTI

Gazeteci-Yazar Yüksel Kalkan, Celal Bayar Anadolu lisesinde Mustafa Kemal Paşa ile Heyeti Temsiliyenin Kayseri’ye gelişini ve Milli Mücadele yıllarını anlattı.

Kayseri’nin milli mücadele yıllarında zor günler yaşadığını aktaran Kalkan, 1919’un 19 Aralık’ında Kayseri’ye gelen Mustafa Kemal ve arkadaşları Kayserinin tanınmış ailelerinden imamzade Raşit ağanın evinde misafir edilmişlerdir. Daha sonra 21 Aralık’ta törenle yolcu edilmiş, Nevşehir’deki toplantıya kadarda Kayseri adlı çeteler tarafından uğurlanmıştır dedi. Kot adı feride isimli kitaptan da bahseden Kalkan, kod adı feride olan milli mücadele kahramanı Şehrin tanınmış ailelerinden Ferruha Güpgüpoglu, 1935 yıllında meclise giren Kayseri’nin ilk kadın milletvekilidir. Andolu müdafaayı vatan cemiyeti dernek adına da 15 kadınla ulukışlaya cephane taşımıştır dedi.

Celâl Bayar Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Metin’de Damarlarında Türk kanı olan bozkurt Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesinde 7 düvelle savaşılarak bu vatanın kurulduğunu söyledi. Metin,  Fevzi Çakmak ve İnönü dahil daha sonra Mustafa Kemal Atatürk’ün saflarına katılmışlardır. Bazı delegeler ABD boyunduruğuna girmek istemiştir ancak kabul edilmeyerek bağımsız Türkiye’de karar kılınmıştır dedi.

Celâl Bayar Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Metin programın sonunda ise Gazeteci-Yazar Yüksel Kalkan’a teşekkür plaketi taktim etti.

Haber: Mehmet Yılmaz


BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI

CHP'LİLER YENİ UFUKLAR VE ADANALILAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN UZUNLUOĞLU, BELEDİYE PERSONELİ İLE İFTAR YAPTI

CUMHUR İTTİFAKI MHP'NİN İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

TÜRKMEN: GENÇLERİMİZE DE DEVA OLACAĞIZ

ALİ BABACAN: EL KESESİNDEN EMEKLİLERE SÜRPRİZ YAPIYORLAR

CHP’DE SEÇİM SÜRECİ MASAYA YATIRILDI

ENGELLİLERİN ARAÇLARI BELEDİYENİN MAKİNE PARKINDA TAMİR EDİLECEK

İŞ İNSANI NEJDET PALA’DAN MHP’YE BÜYÜK JEST

MHP LİDERİ DEVLET BAHÇELİ İFTAR YEMEĞİ VERDİ