Sahabiye Mahallesinde faaliyet gösteren bir kadın esnafa dükanının hemen önündeki kaldırımı işgal ettiği gerekçesiyle zabıta tarafından cezai işlem uygulandı. Duruma tepki gösteren esnaf kadın,” burada herkes dükkanının önünü işgal ediyor, ama ne hikmetse bir bana ceza yazılıyor. Ben bu durumdan bıktım. Artık kendime zarar vermekten korkuyorum. Belediye burada denetim yapsın. Çünkü çoğu esnaf ruhsatsız çalışıyor dedi.
Sahabiye Mahallesi Bor Sokakta faaliyet gösteren Helvacıdede Gıda Pazarı işletmecisi Pınar Aytemur, hemen yan taraftaki dükkan sahiplerinin şikayeti üzerine zabıta tarafından takibe alındığını ve dükkanının hemen önüne koyduğu malzemeler yüzünden ceza yazıldığını iddia etti. Zabıtanın kaldırımı işkâl ettiği gerekçesiyle ceza uyguladığını söyleyen Aytemur,” burada herkes dükkanının önüne birşeyler koyuyor. Onlara bir şey yapılmıyor. Sadece bize ceza yazıyorlar. Artık dayanamıyorum. Belediyeye gittim beni kimseyle görüştürmediler. Benim derdimi sıkıntımı dinlemediler. Ben artık bunalıma girdim birilerinin şikayeti üzerine bana cezai işlem uyguluyorlar. Kendime zarar vermekten korkuyorum. Eğer burada bir ceza yazılacaksa tüm esnafa yazılsın. Sadece bize yazılmasın. Onlarda dükkanlarının önünü işgal ediyorlar. Hatta bir çoğuda ruhsatsız çalışıyor. Şimdi sürekli bizi şikayet eden yan taraftaki dükkan sahibine oğluma küfür ettiği için dava açtım. Mahkemelik olduk. Ve o günden beride bizi tehdit ediyorlar. Ben bu esnaflarla uğraşmaktan iş yapamaz oldum. Sürekli bunalıma giriyorum. Artık kendime zarar vermekten korkuyorum. Lütfen belediye gelip burada herkesi denetlesin. Sadece bizimle uğraşmasın.”
Öte yandan Kocasinan Belediyesi de konu ile ilgili bir açıklama yaptı. Belediye Helvacıdede Gıda Pazarı sahibi Pınar Aytemur’un zabıtanın uyarılarını dikkate almadığını, zabıtasının kaldırıma konulan ve işgal edilen yeri hem fotoğrafladığını hemdegörüntülediğini, zabıta gidince de yine aynı yere malzemelerin konulduğunu bildirdi. Belediye, burada zabıtamız her şikayeti dikkate almak zorundadır. Burada varsa bir uygunsuzluk cezai işlem uygulamaktadır. Burada asla bir kasıt yoktur. Haber: Mehmet Yılmaz