İYİ PARTİ 3.OLAĞAN İL KONGRESİNİ YAPTI

İKİ ADAYLI KONGREDE TANSU ŞENER BAŞKAN SEÇİLDİ

SİYASET 8.01.2023 12:40:00 0
İYİ PARTİ 3.OLAĞAN İL KONGRESİNİ YAPTI

İYİ Parti Kayseri İl Teşkilatı 3.olagan kongresini Kadir Has Kongre Merkezinde yaptı. Mevcut Başkan Sebati Ataman'ın yeniden aday olmadığı seçimde Mehmet Anadut ve Tansu Şener'in listeleri yarıştı. Kongrede delegelerin 359’unun oyunu alan Avukat Tansu Şenel başkan seçilirken diğer aday Mehmet Anudut 227 oyda kaldı. Rakibi Mehmet Anadut’a 132 oy fark atarak başkan seçilen Şener, hedefimiz Kayseri’de genel başkanımız Meral Akşener'i Ankara'da gururlandıracak çalışmalar yapmak dedi.

İyi Parti Kayseri İl Teşkilatı 3.olağan il kongresini partililerin yoğun bir katılımı ile yaptı. Kadir Has Kongre merkezinde gerçekleştirilen kongrenin Divan Başkanlığını İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kadın Politikaları Başkanı Ünzile Yüksel yaptı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan kongrede iki aday yarıştı. Daha önce aday olduklarını duyuran Yurdaer Şahin ile Kemal Sandık, adaylıktan çekilirken, Mehmet Anadut ile Tansu Şener’in listeleri yarıştı. Kongrede iki başkan adayı kürsüde seçilmeleri halinde yapacakları çalışmaları anlatırken, Partinin Kayseri milletvekili Dursun Ataş ise iki adaya da başarılar dilerken, Sebati Ataman ve yönetimine de çalışmaları nedeniyle teşekkür etti. Ataş, İYİ Parti'yi iktidara taşımak için hep birlikte çalışacaklarını söyledi. Ataş, "Ülkemiz ve Kayseri’miz için iyi günlere az kaldı" ifadelerini kullandı.

Daha sonra seçime geçildi. Delegelerin 359’unun oyunu alan Tansu Şener başkan seçilirken, rakibi Mehmet Anudut ise 227 oyda kaldı.Kongrede Başkan seçilen Başkan Tansu Şener delegelere teşekkür ederek bundan sonra durmak yok dedi. Şener, şunları söyledi.” İYİ Partimizi Kayseri’de birinci parti yapacağız.önce genel seçimleri kazanacağız ardından da 2024 yerel seçimlerine hazırlanacağız. Partimiz büyüyor. Buna göre hem genel hem de yerel seçimlere en iyi şekilde damgamızı vurmamız lazım. Bunun için de 16 ilçe başkanlıklarımızın yardımı ve İl başkanlığımızın koordinasyonuyla 16 ilçemizde bir çalışma başlatacağız. Bu çalışmayla 2024'e kadar her ilçede siyasi stratejimizi belirleyip ona göre çalışacağız. Seçim zamanı geldiğinde ilgili ilçede yaşayan halk, “Haydi” diyecek, “Artık adayınızı çıkarma vakti geldi.” Dava arkadaşlarımızı belediye meclis üyelikleri için teşvik edeceğiz. Partililerimize, belediye meclis üyeliğinin ne kadar kritik ve önemli olduğunu anlatacağız. Fakat önceliğimiz 2023 genel seçimleri.ardından ise 2024 yerel seçimlerine kadar tam kadro çalışmak.ilgili ilçede İYİ Parti markasını yaratmak ve yerel yönetimlerde Kayseri de İYİ Parti belediyeciliğini oluşturmak ve Kayserilileri de İYİ Parti belediyeciliğiyle tanıştırmak olacak. Bizim somut ve net politikalar üretmemiz lazım. Gündelik değişimlere göre değil aktif ve somut adımlarla hareket etmemiz gerekiyor. Bunun için il başkanlığımızda mevcut bulunan komisyonları güçlendireceğiz ve ilçe başkanlıklarımızda oluşturduğumuz komisyonlarla il başkanlığımızı koordine ederek politika üreteceğiz.  Kısa, orta ve uzun vadeli olarak sınıflandıracağımız bu politikalarla Kayseri’nin gündemini belirlemek istiyoruz. En az iki haftada bir bu komisyonların sağladığı verilerle basına yönelik kapsamlı açıklama ve raporlar sunarak Kayseri de İYİ Partimizin varlığını güçlü bir temsil yapısıyla en güçlü şekilde hissettireceğiz. Ve tabii ki en büyük hedefimiz İnşallah İYİ Parti Kayseri de İl ve Teşkilatları olarak Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'i Ankara'da gururlandıracak çalışmalar yapacağız.Amacımız Kayseri teşkilatları olarak iyi ve çalışkan bir teşkilat olma şerefine erişmek olacaktır”. Haber: Mehmet Yılmaz

 

 


YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI

CHP'LİLER YENİ UFUKLAR VE ADANALILAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN UZUNLUOĞLU, BELEDİYE PERSONELİ İLE İFTAR YAPTI

CUMHUR İTTİFAKI MHP'NİN İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU