İMAM HATİPLİ 1976 - 1977 MEZUNLARI SABAH KAHVALTISINDA BULUŞTU

Kayseri İmam Hatip Lisesinden 1976 - 1977 devrelerinde mezun olan okul arkadaşları 45 yıl sonra Enderun Kültür Merkezinde buluşarak, hasret giderdi.

EĞİTİM 30.10.2023 11:52:00 0
İMAM HATİPLİ 1976 - 1977 MEZUNLARI SABAH KAHVALTISINDA BULUŞTU

Kayseri İmam Hatip Lisesinden 1976 - 1977 devrelerinde mezun olan okul arkadaşları 45 yıl sonra Enderun Kültür Merkezinde buluşarak, öğrencilikle geçen çocukluk ve gençlik, delikanlılık anılarını hatırlamak ve arkadaşlıklarını yenilemek niyetiyle bir araya gelerek hasret giderdiler. 

Gazze'de devam eden soykırım, savaş ve şiddetin gölgesinde buruk geçen arkadaş buluşması mezunlardan Bayar Demir tarafından finanse edilirken, arkadaşlar, aynı devreler arasındaki iletişimi mezunlardan İbrahim Mutlu'nun başarılı çalışmaları sağladı.

Toplantı sabah kahvaltısı ile başladı. Kahvaltıdan sonra aradan geçen uzun yılların verdiği görüşememe, bir araya gelememenin verdiği unutkanlıklar herkesin kendisini tanıtmasıyla giderilerek çocukluk, öğrencilik günleri ile ilgili acı tatlı, zor, zahmetli fukaralık ve yokluk içerisinde taa köylerden gelerek ev kiralayıp, ya da öğrenci yurtlarında kalarak okuduklarının anılarını tazeleyerek sonunda zahmetsiz rahmet olmayacağı ortak düşüncesinde anlaşan devre arkadaşları, bol bol çocukluk öğrencilik ve hocalarıyla ilgili acı/ tatlı anılarını tazelediler sohbet ettiler. Enderun Kültür Merkezinin çay ve tatlı ikramını yiyip içtiler. 

1976 - 1977 devre mezunu toplantısı Hafız İbrahim Mutlu'nun Kuran ı Kerim tilavetiyle açıldı. Elazığ müftüsü olan aynı devre mezunu Yusuf Sarıkaya da dua ve bir konuşma yaptı. Müftü Sarıkaya; öncelikle Gazze'deki vahşetler ilgili görüş ve düşüncelerini Kuran ve hadislerin ışığında anlatarak diğer arkadaşların da görüş ve yorumlarıyla tatlı bir sohbet haftasında geçti. Hem buluşma mutluluğunu aynı zamanda Gazze katliamına denk gelen buluşmanın verdiği üzüntüyü birlikte yaşayan devre arkadaşları arkadaş gruplarına ayrılarak anılarını yenilediler acı tatlı günleri yad ettiler. 

Emekli Elazığ Müftüsü Yusuf Sarıkaya hoca sohbetinin sonunda " Böyle organizasyonların yapılması, gelecek nesillerin ibret alıp yararlı fikirler edinmesi için elzemdir, çok güzeldir" Aynı devre mezunu araştırmacı yazar İhsan Görücü de Eleştiri - Yorum kitabını devre arkadaşlarına imzalayarak hediye etti.

Toplantı hitamında Enderun FM de, iş adamı Bayar Demir, yazar İhsan Görücü ve Müftü Yusuf Sarıkaya buluşmayı ve Gazze faciası ile bir araya gelme ve buluşmanın önemi üzerine bir program yapıldı.   

1976 -1977 Mezunları Sabah Kahvaltısı Buluşmasına Katılanlar  ise1-H.İbrahim Kılıçarsan 2- İlyas Büyükbaş 3- Necmi Erdoğan 4- Şehmuz Ceyhan 5- Mehmet Durak 6- Mustafa Saraç 7- A. İhsan Avşar 8- Tevfik Kök 9- İbrahim Mutlu 10- Nihat Çiftçi 11- Yusuf Mert 12- Ahmet Kemikkıran 13- Mustafa Hasnalbant 14- Mustafa Kılıç 15- Osman Elmacı 16- Şehri Dursun 17- Süleyman Temeltaş 18- Yusuf Sarıkaya 19- Cuma Dulkar 20- Bayar Demir 21- İhsan Görücü 22- Mustafa Erdal oldu.   MUSTAFA CENGİZ 


SEBATİ ATAMAN İYİ PARTİDEN İSTİFA ETTİ

CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”