GÜPGÜPZADE’DEN MUHTEŞEM TÜRK MÜZİĞİ KONSERİ

Mülhak Güpgüpzade Hacı Mustafa Ağa Vakfı Klasik Türk Müziği topluğundan muhteşem konser.

KÜLTÜR-SANAT 19.05.2022 13:34:00 0
GÜPGÜPZADE’DEN MUHTEŞEM TÜRK MÜZİĞİ KONSERİ

Mülhak Güpgüpzade Hacı Mustafa Ağa Vakfı Klasik Türk Müziği topluğundan muhteşem konser.

Şef Mehmet Akkan yönetiminde- Yasemin Pamukçu sunumunda, Mülhak Güpgüpzade Hacı Mustafa Ağa Vakfı klasik Türk müziği topluğu Sabancı Kültür salonundaki katılımcılara coşkulu bir TSM konseri verdi. Konser sonrası şehrimizin ve Ankara’dan gelen katılımcı misafir müzisyenlere gecenin anısına teşekkür plaketi takdim edildi.

İki bölüm halinde gerçekleştirilen  programa Mülhak Güpgüpzade Hacı Mustafa Ağa Vakfı mütevellit heyeti başkanı şair bestekar Rifat Güpgüpoğlu, Abdullah Güpgüpoğlu, Galip Güpgüpoğlu, Okan Güpgüpoğlu ev sahipliği yaparken Kayseri Vakıflar bölge müdürü Murat Seçilir, İl Sağlık müdürü Ali Ramazan Benli, Melikgazi belediyesi eski başkanlarından Şevket Bahçecioğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Konserin ilk bölümünde huşu içinde dinleyici kalabalık davetli topluğuna TRT-TSM arşivine giren Ahmet Mithat Güpgüpoğlu’nun ve Rıfat Güpgüpoğlu’nun eserleri dinleyicilerin yanık gönüllerine su serpti.  Sunulan her şarkıda beğeni ve alkışlar tavan yaptı.

İkinci bölüm de konuk sanatçıların Hakan Özger, Vedat Kaptan Yurdakul ardından Fatma Nurten Demirkol sahneye çıkmasıyla sevgi alkışlarından şarkıya geç başlamak zorunda kaldı.                                

Sanatçı F. Nurten Demirkol,  Güftesi bestesi A. Midhat’ın “Meftun oldum Ey Vech-i Ahsen” şarkısı okurken salonda bulunan dinleyiciler sessiz sukut içinde her şarkı nakaratını alkışladılar ve zaman zamanda eşlik ettiler.

Mülhak Güpgüpzade Hacı Mustafa Ağa Vakfı mütevellit heyeti başkanı şair bestekar Rıfat Güpgüpoğlu, “Bilinir ki müzik ruhun gıdası ve Selçuklular döneminde, ’Ruh hastalarımızı müzikle iyileştirmiştir. Türk Müziği Türklerin Orta Asya’dan beri gelişen bugün ki özelikleri Anadolu Selçukluları  ve Osmanlı döneminde söylenen müzik tarzı halk ve üst kültür çevrelerinde  sevilen farklı müzik olarak dinlenilmiş olup saray müziği olarak söylenmiştir. Daha sonra cumhuriyet dönemi ise TRT girmişidir.

Mülhak Güpgüpzade Hacı Mustafa Ağa Vakfı olarak Türk müziği topluğu dinlemeye gelen bu saygın misafirlerimize ve Ankara’dan gelen sanatçı kardeşlerimize teşekkür ederim.” dedi. MUSTAFA CENGİZ

 


YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI

CHP'LİLER YENİ UFUKLAR VE ADANALILAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN UZUNLUOĞLU, BELEDİYE PERSONELİ İLE İFTAR YAPTI

CUMHUR İTTİFAKI MHP'NİN İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU