GÖNÜLLÜ KURULUŞLAR İÇİŞLERİ BAKANI’NA TEPKİ GÖSTERDİ

Kayseri’de yaşanan olaylar nedeniyle Gönüllü Kültür Kuruluşları Dernek BaşkanıAhmet Taş Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.

9.07.2024 15:51:00 0
GÖNÜLLÜ KURULUŞLAR İÇİŞLERİ BAKANI’NA TEPKİ GÖSTERDİ

MAĞDURLARI ZİYARET ETMEDİ.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın Danışmentgazi Mahallesi’ni ziyaret etmemesini eleştirerek, “İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya‘nın şehrimize gelmesi ama hasar gören mahalleleri ve gönlü kırılmış mağdurları ziyaret etmemesini asla kabul edemiyor ve bir eksiklik olarak değerlendiriyoruz” dedi.
Ahmet Taş Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Taş, “Saldırıları yapanlar, onca tutuklama ve sorgulamalara rağmen, yer yer devleti yok sayarak Suriyeli insanları tehdit etmeye devam ediyorlar. Canları malları ve tüm hayatları devletimize emanet olan bu insanlar ne yazıkki halen korku ve endişe içerisinde sonucun ne olacağını bekliyorlar. Biran önceyaralar sarılmalı beklentiler karşılanmalı” dedi.
  Taş açıklamasında şunlara yer verdi, “Gezi olayları kalkışmasını hatırlatan ayaklanma kalkışmasının üzerinden bir hafta geçti.Bu süre zarfında güvendikleri bizim devletimize sığınıp bize emanet olan, biz sınırlarımızı açtığımız için ülkemize sığınan, Kayseri’mizde yaşayan Suriyeli Muhacirler arasında can ve mal korkusu doruğa ulaştı. Bu insanlar güvenlik ortamı normalleşmeye başlamasına rağmen, evlerinden çıkamamaya, işyerlerinin harap edilmesi nedeniyle işyerlerini açamamaya, çalışanlar işlerine gidememeye başladılar.  Bu durumdan Kayseri sanayisi, üretimi ve ticareti de büyük zarar görmüş durumda bulunmaktadır. Şehrimizin itibarına büyük zarar veren saldırıları yapanlar, onca tutuklama ve sorgulamalara rağmen, yer yer devleti yok sayarak Suriyeli insanları tehdit etmeye ne yazıkki devam ediyorlar. Canları malları ve tüm hayatları devletimize emanet olan bu insanlar ne yazıkki halen korku ve endişe içerisinde sonucun ne olacağını bekliyorlar. Şehrimizin Valisi ve Büyükşehir belediye başkanı, yaşanan olaylarla ilgili kamuoyunu ikna edici açıklama yapmalı ve mağdur mahalleleri ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletmedi incinen gönülleri ferahlatmalıdırlar.  Evlerinden çıkamayan, işine gidemeyen, işyeri ve arabaları hasar görmüş mağdurların ihtiyaçlarının karşılanması zararlarının giderilmesi için, Valilik Belediyeler ve insani yardım kurumları hemen sahaya inmelidir. İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya‘nın şehrimize gelmesi ama hasar gören mahalleleri ve gönlü kırılmış mağdurları ziyaret etmemesini asla kabul edemiyor ve bir eksiklik olarak değerlendiriyoruz. Ayrıca şehrimizin milletvekillerinin, siyasi parti il yöneticilerinin harap edilmiş bölgeleri ziyaret etmemelerini de eksiklik olarak değerlendiriyoruz.”
Haber Merkezi


AK PARTİ DÖRT İLÇEDE KONGRE YAPTI

MHP’NİN YENİ İL VE İLÇE YÖNETİMLERİ TANITILDI

BURKAY  FERAH MELİKGAZİ İLÇE YÖNETİMİNDE

AK PARTİ BÜNYAN, İNCESU VE YEŞİLHİSAR’DA KONGRE YAPTI

CHP’DE FLAŞ GELİŞME... KESKİN, TURAN ARIK LEHİNE ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

ÖZHAN, İYİ PARTİ’DEN İSTİFA ETTİ

İYİ PARTİ YENİ YÖNETİM KURULU İLK TOPLANTISINI YAPTI

BURSA MİLLETVEKİLİ KAYSERİLİ TÜRKOĞLU İYİ PARTİYİ ZİYARET ETTİ

MHP’DE ÜÇ BAŞKAN GÖREVİ DEVRALDI

MHP’DE DEPREM… İL BAŞKANI SEYİT DEMİREZEN İLE KOCASİNAN İLÇE BAŞKANI HACI ALİ DOĞAN GÖREVDEN ALINDI