‘Gençliğe sorumluluk aşılamaya çalışıyoruz’

KÜLTÜR-SANAT 22.10.2021 15:03:00 0
‘Gençliğe sorumluluk aşılamaya çalışıyoruz’

Türkiye’nin en genç siyasi parti ilçe başkanı olan Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) 22 yaşındaki  Hacılar İlçe Başkanı Musa Çevrim, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. ‘Z’ kuşağının önemine vurgu yapan başkan Çevrim, “Ülkemizde ‘z’ kuşağı  var. Büyüklerimiz ‘z’ kuşağına pek güvenmiyor. Biz de bu algıyı yıkmak adına gençlerin bir şeyler başarabileceğini  göstermek istiyoruz. Gittiğimiz her yerde de bu özelliğimizden dolayı daha sıcak karşılanıyoruz. Türkiye’nin en genç ilçe başkanı olmamızın avantajını yaşıyoruz. Gençliğe bir sorumluluk aşılamaya çalışıyoruz” dedi.
Türkiye’nin en genç ilçe başkanı olan BBP Hacılar İlçe Başkanı Musa Çevrim, gazetemiz muhabiri Samed Aydın SUN’a özel açıklamalarda bulundu. Ülke gündeminden, partinin il teşkilatının kongre sürecine, sokakta vatandaşın derdinden, gençlerin beklentisine kadar pek çok konuya dikkat çeken Çevrim, genç yaşta siyasete atılmasının avantajını gördüğünü söyledi.
BBP Hacılar İlçe Başkanı olarak Türkiye’nin en genç ilçe başkanlığını yapmasına vurgu yapan Musa Çevrim, “ 15 Mart 2020 tarihinde kongre ile göreve geldim. Göreve geldiğim günden bu yana da her zaman sahada vatandaşın yanında olmaya çalıştım. Göreve geldiğim günden bu yana yaklaşık 250 ziyaretimiz var. STK’lar, belediyeler, resmi kurumları ziyaret ettim. Resmi kurumlar ile vatandaş arasında bir bağ kurmak bizim asli görevimiz. Bunun dışında 8 defa yardım faaliyetlerimiz oldu. Pandemi döneminde yardım projelerine imza attık. SMA hastası yavrularımız ile ilgili hala devam çalışmalarımız var. Televizyon ve radyolarda da canlı yayınlara katıldık. Ayrıca, 115 kez yerel gazetelerde haberimiz yer aldı. 15-16saha çalışması yaptık” diye konuştu.
‘GENÇLİĞE SORUMLULUK AŞILAMAYA ÇALIŞIYORUZ’
Son zamanlarda iç siyasetin en önemli konu başlıklarından biri olan ‘Z’ kuşağı hakkında da değerlendirmelerde bulunan  başkan Çevrim, “Ülkemizde ‘Z’ kuşağı  var büyüklerimiz, ‘Z’ kuşağına pek güvenmiyor. Biz de bu algıyı yıkmak adına gençlerin bir şeyler başarabileceğini  göstermek istiyoruz. Gittiğimiz her yerde de bu özelliğimizden dolayı daha sıcak karşılanıyoruz. Türkiye’nin en genç ilçe başkanı olmamızın avantajını yaşıyoruz. Gençliğe bir sorumluluk aşılamaya çalışıyoruz. Cumhur ittifakı olarak milli ve manevi değerlerimize sadık bir şekilde çalışıyoruz. Genel merkezimizin talepleri doğrultusunda çalışmalarımız devam ediyor. Genel başkanımızdan Allah razı olsun. Kendilerini beni sever, ziyaretine gittiğimizde bizlere ayrı bir sıcaklıkla yaklaşır. Seviyor ve destekliyorlar. Allah razı olsun. Kayseri’de cumhur ittifakı sağlam adımlarla ilerliyor” ifadelerini kullandı.
‘KONGRE SONRASI SAHADA OLACAĞIZ’
Cumhur ittifakı ile ilişkilerinin nasıl olduğunun sorulması üzerine Musa Çevrim, “AKP ve MHP ile sürekli iletişim halindeyiz. İl teşkilatımız şu an kongre sürecinde. Kongremizi yaptıktan sonra biz de AKP ve MHP ile birlikte sahada olacağız. Her iki parti ile de iletişimiz devam ediyor. İstişareler yapıyoruz.  Şu an ilçe başkanlığı görevini hakkı ile yapabilmek için çalışıyorum. Vatandaşın yanında olmaya, devletimiz için çalışmaya devam edeceğiz. Yaşımız genç. Vatandaşlarımızın ve genel merkezimizin bizi nasıl değerlendirmek istediği konusunda ilerde ne olur bilemiyorum. Biz ülke gençliğinin sorumluluğunu daha da artırabilmek ve bilinçlendirmek adına çalışmalarımıza devam edeceğiz” cevabını verdi.

‘SİYASET AİLE KÜLTÜRÜ’
Siyasetin Çevrim ailesinde bir kültür olduğuna da değinen  BBP Hacılar İlçe Başkanı, “Siyaset bizde aile kültüründen geliyor. Gerek rahmetli babam gerekse de dedem, siyasetin içinden gelen birisi. 31 Mart  yerel seçimlerinde Türkiye’nin en genç belediye meclis üyesi adayı olarak aktif siyasete başladım. Gençliğin bir yerlerde olabilmesi adına siyasete adım attım” dedi.
‘YAŞIMIZ ÇOK GENÇ’
Kongre sürecinde olan partinin il başkanlığına aday olup, olmayacağının sorulması üzerine Başkan Musa Çevrim, “Bulunduğumuz makamda her zaman daha iyi çalışmaya odaklanmışızdır. Henüz il başkanlığı için yaşımız genç. Sorumluluğu fazla olan bir konum. Biz sorumluluk almaktan kaçınmayız ama hala üniversitede okuyan bir düzeni oturmamış biri olarak hayatımızı düzene koymadan il başkanlığı yapmak olmaz.  Vatandaş elhamdülillah bizi seviyor. Allah itibardan geri koymasın. Saha çalışmalarında ve esnaf gezilerinde vatandaş bize derdini anlatabiliyor. Bizi seviyorlar. Şu an partimizde üye kayıtlarına muhteşem bir talep var. Üye sayımız son 2 ayda müthiş bir artış gösterdi.Vatandaşın partimize takdiri artıyor. 2023 Türkiye’sin de Büyük Birlik Partisi de büyük bir rol oynayacaktır.  Vatandaş pahalılıktan şikayet edebiliyor ama sürecin de farkındalar. Zor günlerden geçtiğimizin de farkındalar. İçerisinde bulunduğumuz günlerde ülkemize ve devletimize destek olmamız lazım” değerlendirmesinde bulundu.
Haber-Röportaj: Samed Aydın SUN
 


YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI

CHP'LİLER YENİ UFUKLAR VE ADANALILAR DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

BAŞKAN UZUNLUOĞLU, BELEDİYE PERSONELİ İLE İFTAR YAPTI

CUMHUR İTTİFAKI MHP'NİN İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU