GELECEK SIFIR ATIKLA GELECEK

Hayriye Dabanoğlu İlkokulu 4/G sınıf öğretmeni Emine Yalvaç ve öğrencilerinin farkındalık yaratmak için yaptığı proje uygulamaya geçiyor.

EĞİTİM 24.03.2023 13:45:00 0
GELECEK SIFIR ATIKLA GELECEK

Hayriye Dabanoğlu İlkokulu 4/G sınıf öğretmeni Emine Yalvaç ve öğrencilerinin farkındalık yaratmak için yaptığı proje uygulamaya geçiyor. 

E twinning Projesi (Gelecek Sıfır Atıkla Gelecek) THE FUTURE IS COMING WITH ZERO WASTE “ Avrupa’daki okullar için oluşturulmuş bir topluluk olan ve Avrupalı okulların etkileşimini içeren e twinning platformunda kurulan Gelecek Sıfır Atıkla Gelecek projesi ile 5-11 yaş aralığında Anaokulu ve ilkokul düzeyindeki öğrencilere israfın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılmasının sağlanması, atık oluşumunun nedenlerinin gözden geçirilmesi ve atık atıkların en minimum düzeyde tutulması amaçlanıyor. 

Proje Türkiye, Azerbaycan ve Moldovya’dan katılan ilkokul ve anaokullarıyla yürütülüyor. Proje atık materyallerin kullanılarak dönüştürülmesini sağlayan etkinliklerden oluşmaktadır.Şarkılardan masallara bir çok çalışmanın yer almakta. 

Projede yar alan öğrencilerimizin aileleri yapılan çalışmalardan keyif aldıklarını ve sıfır atık ile ilgili farkındalığın arttığını belirtmekte olup bu proje ile öğrencilerin başka

ülkelerde ki akranlarıyla iletişim becerileri gelişirken öğretmenlerde meslektaşlarıyla etkileşimde bulunmaları mesleki gelişimlerine katkı sağlamakta.

Proje sonunda yapılan çalışmalar raporlanacak, her ülkenin ulusal servisine sunulacak ve hem Avrupa ‘da hem Türkiye ‘de kalite etiketi için başvuru yapılacak. Mustafa Cengiz 

 


SEBATİ ATAMAN İYİ PARTİDEN İSTİFA ETTİ

CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”