Tarih: 10.07.2024 15:58

FEVZİÇAKMAK LİSESİ MEZUNLARI DERNEĞİ ÇALIŞMA TAKVİMİNİ BELİRLEDİ

Facebook Twitter Linked-in

Fevzi Çakmak Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Ahmet Yağcıoğlu, okullarında maddi imkansızlıklardandolayı eğitim hayatında zorlanan öğrencilere gerekli her türlü desteği vereceklerini bildirdi. 

Bir süre önce kuruluş çalışmalarını tamamlayıp çalışmalarına start veren Fevzi Çakmak Lisesi Mezunları Derneği ilk yönetim kurulu toplantısını yaparak çalışma takvimini belirledi. Dernek Başkanı Ahmet Yağcıoğlu, bizim en önemli çalışmalarımızdan biri okulumuzda maddi imkansızlıklardan dolayı eğitim hayatında zorlanan öğrencilere her türlü desteği vermek olacak dedi. Yağcıoğlu, şunları kaydetti.” 1973 yılında eğitim öğretim faaliyetlerine 30 Öğretmen ve 400 öğrenci kapasitesiyle başlayan okulumuz günümüzde Anadolu Lisesi olarak 1230 öğrenci 75 personeli ile eğitim öğretim faaliyetlerine devam etmektedir. Açıldığı günden bu tarafa binlerle ifade edilen mezunlarımız birçok meslek gurubunda ülkemize hizmet etmektedir.  Okulumuz akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda öğrenciler yetiştirmeye devam etmektedir. Kayseri Fevzi Çakmak Lisesi Mezunları Derneği olarak başta okulumuzda eğitimine devam eden başarılı öğrencilerimiz olmak üzere , gerek maddi imkansızlıklardan dolayı eğitim hayatında zorlanan gençlerimize maddi burs ve barınma yardımları , gerekse mezun öğrencilerimize iş istihdamı ve en önemlisi sosyo kültürel eğitim,kurs,seminer ve toplantılarla öğrencilerimizin gelişimlerine destek olmak, birlik beraberlik ruhumuzu gelecek nesillere aktarmak, milli ve manevi değerlerimiz ışığında toplumsal sorumluluklarımızın bilincinde ,bilimin öncülüğünde, Vatan,Millet ve Bayrak sevdalısı bireyler yetişmesine vesile olmak amacıyla tüm halkımızın teveccühüne talibiz.” 

Dernek Başkanı Yağcıoğlu ayrıca Mareşal Fevzi Çakmak’ı da saygıyla anarak, Cumhuriyetimizin kurucusu, Milli mücadelenin öncüsü, Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en yakın arkadaşı, Komutan ve Devlet adamı, Mareşal Fevzi Çakmak Paşayı’da özlem ve minnetle anıyoruz ifadelerini kullandı.  Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —