EY MÜSLÜMANLAR PUTA TAPMAYIN

ADD Kayseri Şube Başkanı Haluk Bilgesay,meczup’a tepki göstererek, “milli törenlerimizde mutlaka bu tür şerler çıkıyor.

23.04.2024 12:26:00 0
EY MÜSLÜMANLAR PUTA TAPMAYIN

Kayseri’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinde 45 yaşındaki R.K. isimli bir meczup tören alanına girerek, “Ey Müslümanlar Puta Tapmayın” diye bağırarak provokasyon girişiminde bulundu. Çocukların gözü önünde apar topar gözaltına alınan meczup daha sonra emniyete götürüldü.

ADD Kayseri Şube Başkanı Haluk Bilgesay,meczup’a tepki göstererek, “milli törenlerimizde mutlaka bu tür şerler çıkıyor. Kayseri’de kimler tarafından görevlendirdi bilmiyorum. Atatürk bir put değil, dünyanın evrenin en önemli dâhilerindendir. Dolayısıyla ülkemiz tarikatlar, şeyhler ülkesi olamaz dedi.

Kayseri’de 45 yaşında olduğu öğrenilen R.K isimli, sakallı bir meczup 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının yapıldığı tören alanına gelerek” Ey Müslümanlar Puta tapmayın” diye bağırdı ve provakasyon girişiminde bulundu.Çocukların gözü önünde bu eylemi gerçekleştirilen meczup polis tarafından yaka paça gözaltına alınarak önce sağlık kontrolü için hastaneye ardından da ifadesi için emniyet müdürlüğüne götürüldü.R.K’nin ifadesinin ardından adli mercilere sevk edileceği öğrenildi.

Diğer yandan üyeleriyle birlikte tören alanında hazır bulunan ve olayın canlı şahidi olan ADD Kayseri Şube Başkanı Haluk Bilgesay’da duruma tepki gösterdi. Milli törenlerimizde mutlaka bu tür şerler çıkıyor diyen Bilgesay, şunları kaydetti.” Böyle bir ortamda mutlaka bu tür şerler çıkıyor. Ama Kayseri’de neye dayanarak kimler tarafından görevlendirdi bilmiyorum.Ama şunu biliyorum. Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacak. onlar ne kadar söylerse söylesin Atatürk bir put değil, Atatürk dünyanın evrenin en önemli dâhilerindendir. Tüm mazlum ülkelere ışık olmuş bir kişiliktir. Dini olarak siyasi olarak onu herkes kabul etmiştir. Onun heykeli bir put değil, onun heykeline saygı duyulması için burada duruyor. Dolayısıyla bu toplumdan bunlar önümüzdeki günlerde kesinlikle gidecek. Çünkü Atatürk’te şunu söylemişti. Ülkemiz tarikatlar şeyhler ülkesi olamaz.” Haber: Mehmet Yılmaz

 


SEBATİ ATAMAN İYİ PARTİDEN İSTİFA ETTİ

CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”