ESKİ BELEDİYE BAŞKANI ALİ OSMAN YILDIZ DOLANDIRICILIKTAN TUTUKLANDI

Sarıoğlan Belediyesi eski Başkanı Ali Osman Yıldız geçtiğimiz gün evine gittiği sırada polis ekiplerinin yaptığı uygulamaya takıldı.

19.04.2024 14:36:00 0
ESKİ BELEDİYE BAŞKANI ALİ OSMAN YILDIZ DOLANDIRICILIKTAN TUTUKLANDI

Sarıoğlan Belediyesinin eski Başkanı Ali Osman Yıldız, S.S. Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan adayı Erkan Öztürk’ü sahte çekte dolandırdığı iddiasıyla polis tarafından gözaltına alındı. Yıldız, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. 

Sarıoğlan Belediyesi eski Başkanı Ali Osman Yıldız geçtiğimiz gün evine gittiği sırada polis ekiplerinin yaptığı uygulamaya takıldı. Polis ekiplerinin kimlik sorgusu sonucunda EskiBaşkan Yıldız hakkında yakalama kararı olduğu ortaya çıktı. Yıldız, daha sonra polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Yıldız, emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.Yıldız’ın tutuklanmasına neden olan olay ise şu şekilde iddia edildi. Sarıoğlan Belediyesi eski Başkanı Ali Osman Yıldız, Ertuğrul Tahta isimli şahısla Kayseri’de Tarım aletleri satan Erkan Öztürk’ten 350 bin TL’lik Portex Ltd. Şti ’ye ait çekle su borusu almak istedi. Sipariş verdikleri boru 330 bin TL tuttu. Kalan 20 bin TL içinde Erkan Öztürk’ten telefon satın aldılar.Eski bankacı olan Erkan Öztürk aldığı çekten şüphelenince bankaya götürerek çeki araştırdı. Banka şubesinde çeki mor ışığa tutunca çekin sahte olduğunu anladı. Daha sonra Erkan Öztürk, Ertuğrul Tahta'yı arayarak çekin sahte olduğunu ve verdiği telefonu geti getirmesini istedi. Ertuğrul Tahta isimli şahıs ve Ali Osman Yıldız telefonu vermeyerek ‘sana kapı gibi çek verdik hala tantana’ ediyorsun gibi ifadeler kullandı. Bunun üzerine Erkan Öztürk, Cumhuriyet savcılığına giderek sahte çekle ticaret yaptıkları suçlaması ile şikâyetçi oldu. Cumhuriyet savcılığı olayla ilgili soruşturmayı başlatarak Ertuğrul Tahta ve Ali Osman Yıldız hakkında yakalama kararı çıkarttı. Yıldız ve Tahta, geçtiğimiz gün polisin uygulamasına takıldı. Polis her iki şahıs hakkında yakalama kararı olduğunu görünce gözaltına aldı. Yıldız ve tahta, daha sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Haber: Mehmet Yılmaz


SEBATİ ATAMAN İYİ PARTİDEN İSTİFA ETTİ

CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”