ERCİYES ANADOLU HOLDİNG'İN 5 ŞİRKETİ DAHA SATIŞA ÇIKTI

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF)yenilenebilir enerjide dev satış için ilan verdi

10.07.2024 13:24:00 0
ERCİYES ANADOLU HOLDİNG

Kapalı teklif, açık artırma ve açık ihale usulü ile satılacak
TMSFErciyes Holding'e bağlı RHG Enertürk Enerji, Sibelres Elektrik, Muradiye Elektrik, Gün Güneş Enerjisi Elektrik, Betim Enerji Yatırım Üretim A.Ş., kapalı teklif isteme ve açık artırma yöntemlerinin birlikte uygulanması suretiyle açık ihale usulü ile satışa çıkardı. 

Enerji şirketlerinin satış ilanlarını Ertekin duyurdu 
Satışı Erciyes Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin sosyal medya hesabından duyurdu. Ertekin, “Holdingimizin en önemli faaliyet alanlarından biri olan yenilenebilir enerji alanındaki şirketlerimiz bu gece resmi gazetede çıkan 5 ilan ile satışa çıktı” dedi.

ElektrikliaraçşarjağıişletmeciliğialanındakiyatırımlarıylaadınısıkçaduyuranRHGEnertürkEnerji;farklıillerdebulunanyedihidroelektriksantrali(HES)veİstanbuliliSilivriilçesindekirüzgarenerjisantraliyle(RES)birliktesatışaçıkıyor.Toplamkurulugücü221,73MWmolanRHGEnertürkEnerji’ninmuhammenbedeli6.200.000.000TL(AltımilyarikiyüzmilyonTürkLirası)olarakduyuruldu.
Bünyesinde;VaniliTuşbailçesindeyeralan,tekeksenligüneştakipsisteminesahipTürkiye’ninenbüyükgüneşenerjisantrallerinden(GES)biriveAntalyailiAksekiilçesindekigüneşenerjisantralibulunanve88,54MWmtoplamkurulugücesahipGünGüneşEnerjisi’ninmuhammenbedeli2.000.000.000TL(İkimilyarTürkLirası).
İzmir-Manisahattındabulunantoplamkurulugücü87,65MWmrüzgarenerjisantraliileSibelresElektrik’inMuhammenbedeli2.700.000.000TL(İkimilyaryediyüzmilyonTürkLirası)
VaniliMuradiyeilçesindekihidroelektriksantralleriile42,30MWm’lıkkurulugücesahipMuradiyeElektrikveİstanbuliliSilivriilçesindekirüzgarenerjisantraliile100,80MWm’lıkkurulugücesahipBetimEnerjiiçindeihaletakvimibellioldu.MuradiyeElektrik’inmuhammenbedeli2.100.000.000TL(İkimilyaryüzmilyonTürkLirası)iken;BetimEnerji’ninmuhammenbedeli2.600.000.000TL(İkimilyaraltıyüzmilyonTürkLirası)olarakduyuruldu.
Yatırımcılarsatışilanındabelirtilenkoşullarısağladıklarıtakdirde,‘TMSFİştiraklerveGayrimenkullerDaireBaşkanlığı,BüyükdereCad.No:143Esentepe34394Şişli/İstanbuladresindenihaleşartnamesinialarakbelirlenentarihlerdeilgilisantrallerigezebilecekveşirketlereilişkindetaylıbilgilereelektronikortamdasunulacakolanbilgiodasındanerişimsağlayabilecek.
İhaleşartnamesikapsamındahazırlanankapalıteklifzarflarının,bildirilensonbaşvurutarihinekadar‘TMSFİştiraklerveGayrimenkullerDaireBaşkanlığı,BüyükdereCad.No:143Esentepe34394Şişli/İstanbul’Adresineeldenteslimedilmesigerekiyor.KapalızarfileverilentekliflerihaletarihindeTasarrufMevduatıSigortaFonundadüzenlenecektoplantıylateklifverenyatırımcılarınhuzurundaaçılarakİhaleKomisyonutarafındandeğerlendirilecekveardındanaçıkartırmayageçilecek.
Yenilenebilirenerjişirketlerininsatışihaleleri,Türkiye'ninekonomikdinamiklerineyönverecekönemlibir sürecibaşlatıyor.İhaleyeilişkinayrıntılıbilgi“TMSFİştiraklerveGayrimenkullerDaireBaşkanlığı,Büyükdere Cad. No: 143 Esentepe 34394 Şişli/İstanbul’ adresinden, internet üzerinden https://www.tmsf.org.trveya 0.212.3402412/0.212.3401494nolutelefonlardanalınabilecek.
Haber Merkezi

 


AK PARTİ DÖRT İLÇEDE KONGRE YAPTI

MHP’NİN YENİ İL VE İLÇE YÖNETİMLERİ TANITILDI

BURKAY  FERAH MELİKGAZİ İLÇE YÖNETİMİNDE

AK PARTİ BÜNYAN, İNCESU VE YEŞİLHİSAR’DA KONGRE YAPTI

CHP’DE FLAŞ GELİŞME... KESKİN, TURAN ARIK LEHİNE ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ

ÖZHAN, İYİ PARTİ’DEN İSTİFA ETTİ

İYİ PARTİ YENİ YÖNETİM KURULU İLK TOPLANTISINI YAPTI

BURSA MİLLETVEKİLİ KAYSERİLİ TÜRKOĞLU İYİ PARTİYİ ZİYARET ETTİ

MHP’DE ÜÇ BAŞKAN GÖREVİ DEVRALDI

MHP’DE DEPREM… İL BAŞKANI SEYİT DEMİREZEN İLE KOCASİNAN İLÇE BAŞKANI HACI ALİ DOĞAN GÖREVDEN ALINDI