DÜNYA ŞİİR GÜNÜNÜNDE ŞAİRLERDEN ŞİİR ESİNTİLERİ SUNULDU

21 Mart Dünya Şiir Günü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ev sahipliğinde kültür ve sanat derneklerinin katılımıyla kutlandı.

KÜLTÜR-SANAT 22.03.2022 12:07:00 0
DÜNYA ŞİİR GÜNÜNÜNDE ŞAİRLERDEN ŞİİR ESİNTİLERİ SUNULDU

21 Mart Dünya Şiir Günü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ev sahipliğinde kültür ve sanat derneklerinin katılımıyla kutlandı.

Türkiye Yazarlar Birliği, KAYSADER, Kayseri Kültür Turizm Derneği, İLESAM, ANASAMDER şairleri katıldığı gecede şiirler okundu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun tarafından Sanat camiasına emeği geçenlere teşekkür belgesi verildi.

Gecede bir konuşma yapan Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun,” 21 Mart Dünya şiir gününde beş kültür sanat derneğinin şairleriyle bir araya gelmesi için uğraş verilmiş ve bu gecede buluşulmuştur. Şairlerimizi bir arada görmek bizleri de mutlu etmiştir. Bundan sonra kültür-sanat, dernekleri ve şairlerle bir araya geleceğiz. Bu güzel etkinliklere katkı veren şairlerimize teşekkür ederim.”dedi.

21 Mart Dünya şiir gününde konuşan Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri şube başkanı Mehmet Hüsrevoğlu şiir nedir ve şiirin önemini anlattı.

Başkan Hüsrevoğlu yaptığı konuşma,” Şiir, duygu, hayal ve düşüncelerin bir düzene bağlı olarak, çekici etkileyici bir dil ve ahenkli mısralar içinde aktarılmasıdır. Edebiyat türlerinin en eskisi şiirdir. Bugüne kadar şiirin birçok tanımı yapılmıştır. Şiir, sözcükleri içindeki duyguları dışa vurma sanatıdır. Peygamberimiz AS. Şairlerden baş şair Hasan bin Sabit’i övmüş destek vermiştir. Şairleri anarken İbrahim Tennuri'nin eserleri arasında Gülizar-ı mesnevi yazarak Şubat 1453 tarihinde fatih sultan Mehmet Han’a ithaf etmiştir.

Şairinin metinlerini arı gibi dolaşır her çiçekten aldığını peteğe aktarmaktadır ve bu petek bal olarak buluşur dinleyicilerde ruhunda bir tat olarak sunar. Bundan sonra Türkiye yazarlar birliği olarak geçmişte bulunan Kayseri şairlerimizi anacağız. 21 Mart dünya şiir gününe katılan kültür sanat derneklerine ve şairlerimize teşekkür ederim başarılar dilerim. “dedi.

Gecede şairlerin şiirlerinden örnekler sunuldu ve Teşekkür eblgeleri ile de onure edildiler. MUSTAFA CENGİZ


CHP'NİN BELEDİYE BAŞKANLARI ANITKABİRİ ZİYARET ETTİ

BAKİ ERSOY'DAN AŞKIN GENÇ'E SERT YANIT

AŞKIN GENÇ’TEN MHP’YE PINARBAŞI TEPKİSİ

YEŞİLHİSAR BELEDİYE BAŞKANI TAŞYAPAN, MAZBATASINI ALDI

BAĞIMSIZ ADAY ALİ AYTEKİN 14 PARTİDEN FAZLA OY ALDI

CHP’NİN İTİRAZINI YSK’DA REDDETTİ 2 HAZİRAN’DA SEÇİM YAPILACAK

DEMİREZEN’DEN KAYYIM İSTEYEN CHP’YE TEPKİ

BAŞKAN DURSUN’UN İLK İCRAATI T.C. İBARESİ ASMAK OLDU

YÜCEL, “İKTİDAR '17-0' İFADESİNİ KULLANAMAZ KONUMA GELDİ”

BAŞKAN MUSTAFA İLMEK’TEN GÖNÜL İFTARI BULUŞMASI