DP GİK ÜYESİ KAMİL KARAMETE: HİKÂYENİN SONU GELDİ

Demokrat Parti GİK Üyesi Kamil Karamete, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde 'kılıçlı yemin' eden teğmenlere sahip çıktı, iktidarı eleştirdi. Karamete, açıklamasında “hikâyenin sonu geldi” ifadelerini kullandı.

SİYASET 8.09.2024 11:20:00 0
DP GİK ÜYESİ KAMİL KARAMETE: HİKÂYENİN SONU GELDİ

Demokrat Parti GİK Üyesi Kamil Karamete, Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde 'kılıçlı yemin' eden teğmenlere sahip çıktı, iktidarı eleştirdi. Karamete, açıklamasında “hikâyenin sonu geldi” ifadelerini kullandı.

DP GİK Üyesi Kamil Karamete, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı ve Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde 'kılıçlı yemin'eden teğmenlere destek verdi. Karemete, şu ifadeleri kullandı.” 22 yaşlarındaki Teğmenlerin yemin töreninde " Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" diye haykırmaları zorunuza gitti değilmi, çok şaşırdınız, hiç beklemiyordunuz. Nasıl oldu da böyle oldu, nerede hata yaptık diye düşünmek yerine, bu gençlere soruşturma açarak, ibretlik bir sona doğru gidiyorsunuz. Halbuki bu gençler sizin iktidarınızın ilk yıllarında doğmuşlardı. Hayatlarında sizden başka hiç bir iktidar görmemişlerdi. Sizin, her yıl müfredatını değiştirdiğiniz okullarda, din eğitimi veriyoruz bahanesiyle Atatürk ve Cumhuriyet düşmanı yetiştirilen, Rıza Nur'un hatıraları, Fesli Kadir'in yalanları ile tarih anlattığınız, cemaatlerin, tarikatların insafına bıraktığınız çocuklardı bunlar. Nasıl oluyorduda, yıllardır, Lozan 100 yıl sonra 2023 de bitiyor, Sakarya muharebesi olmadı, Kuran yasaktı, camiler kapatılmıştı, başörtülü anneler okullara alınmıyordu, yalanlarına inandırmaya çalıştığınız bu çocuklar, ayyaş dediğiniz Mustafa Kemal'in askeri oluyorlardı. Dindar ve kindar nesiller yetiştireceğiz diyerek binlerce imam hatip, onlarca ilahiyat fakültesi açtığınız, eğitimi Araplaştırdığınız, konuşanı, fikrini söyleyeni tutukladığınız, eğiterek cahil bırakmaya çalıştığınız bu çocuklar, atasına ve Cumhuriyetlerine sahip çıkıyorlardı. Üstelik bu çocuklar, sizin atadığınız 4 ü sivil 5 kişilik komisyonun kararı ile kabul edilmişlerdi okullarına.  Sizin anladığınız manada kindar ve dindar bir nesil yetiştiremediniz ama, ailelerin, mahallenin, cemaatlerin ve sizin baskınıza rağmen, iyi Müslüman, ahlaklı, aydın ve gerçek Türk Milliyetçisi bir gençlik var. Türk'e, Atatürk'e, Cumhuriyete, Demokrasiye düşman olanlara karşı nefret ve kin duyuyorlar ve demokratik yollarla, yalansız bir iktidar talep ediyorlar. Bu görülüyor ve sizi kaçınılmaz, aynı zamanda ibretlik sona doğru Demokrasi talepleriyle birlikte götürüyorlar. "  Haber: Mehmet Yılmaz

 


KENANOĞLU: 'İYİ PARTİ ENTÜBE DURUMDA

DP GİK ÜYESİ KAMİL KARAMETE: HİKÂYENİN SONU GELDİ

CHP’Lİ AŞKIN GENÇ, 300 VEKİL ÇIKARTIP İKTİDAR OLACAĞIZ

BAYRAKLI’DAN TEBER’E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

MİLLETVEKİLİ ERSOY'DAN SİTEM DOLU PAYLAŞIM

AĞIRALİOĞLU’NUN KURACAĞI PARTİYE İL BAŞKANI BULUNDU

MİLLETVEKİLİ GENÇ, MAHZEMİNDE ÇİFTÇİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ

ELİTAŞ: TİP MİLLETVEKİLİ AHMET ŞIK, MECLİSTE TERÖR ESTİRDİ

ÜLKÜ OCAKLARI KAYSERİ İL BAŞKANI HALİT YAĞMUR: HER BOZKURT İŞARETİ YAPAN ÜLKÜCÜ DEĞİLDİR

DİRMEN “İSTEDİĞİNİZ OLMADI OLMAYACAK”