CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç hükümetin tarım politikasını eleştirdi
Genç NNYÜ’yü de ziyaret etti
CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, iktidarın ekonomi politikasının sonucunun halka kesildiğini belirterek, “Hükümetin uyguladığı yüksek faiz politikası ve artan girdi maliyetleri, tarım üreticisini tamamen borç batağına sürüklüyor” dedi. Diğer yandan Genç, Nuh Naci Yazgan Üniversitesini ziyaret ederek Rektör Prof. Ahmet Fazıl Özsoy’dan üniversite hakkında bilgiler aldı.
CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, ekonomi verileri üzerinden iktidarın politikalarını eleştirdi. Genç, yaptığı açıklamada şunları ifade etti:“Türkiye ekonomisi, hükümetin çizdiği pembe tablonun aksine derin sorunlarla boğuşuyor. Özellikle imalat sanayi kapasite kullanım oranının ocak ayında yüzde 74,6’ya kadar gerilemesi sanayide çarkların yavaşladığını ve üretimde önemli bir daralma yaşandığını gösteriyor.Küçük ve orta ölçekli işletmelerin bankalara olan kredi borcu 4,4 trilyon liraya yükseldi. KOBİ’lerin borçları hızla artarken, ödeme güçlüğüne düşen işletmelerin icra takibine alınan kredi miktarı 87 milyar liraya çıktı. Tarım sektöründe de durum farklı değil. Çiftçilerin bankalara olan borcu bir yılda yüzde 47,1 artarak 868,6 milyar liraya yükseldi. Çiftçinin zamanında ödeyemediği için icra takibine düşen kredi miktarı ise yüzde 72 oranında arttı. Hükümetin uyguladığı yüksek faiz politikası ve artan girdi maliyetleri, tarım üreticisini tamamen borç batağına sürüklüyor.Türk-İş’in açıkladığı verilere göre açlık sınırı ocak ayında 22 bin 131 lira, yoksulluk sınırı ise 72 bin 88 lira olarak hesaplandı. Asgari ücretin daha ilk ayında açlık sınırının altında kalması, ekonomik krizden en çok dar gelirli vatandaşların etkilendiğini gösteriyor. Zengin daha da zenginleşirken, milyonlarca insan ay sonunu getirebilmek için borçlanıyor.Tüm bu ekonomik göstergeler, Türkiye’nin ciddi bir çıkmazın içinde olduğunu gösteriyor. Üretim düşerken, halk borç batağına sürükleniyor, enflasyon yükseliyor ve gelir adaletsizliği derinleşiyor. Hükümetin ekonomi yönetimi başarısız olurken, fatura yine vatandaşa kesiliyor” dedi.
Diğer yandan Genç, Nuh Naci Yazgan Üniversitesini ziyaret ederek Rektör Prof. Ahmet Fazıl Özsoy’dan üniversite hakkında bilgiler aldı.
Genç, “Temelleri 1972 yılında atılan Kayseri Yükseköğrenim ve Yardım Vakfı ile birlikte şehrimiz hayırseverlerinin büyük emeklerle kurduğu Nuh Naci Yazgan Üniversitemizi bugün ziyaret ettik. Eğitim faaliyetleri ve gerçekleştirilen bilimsel çalışmalar konularında Rektörümüzden bilgiler aldık.Nazik ev sahiplikleri için Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Özbıyık, Mütevelli Heyeti Üyesi Murat Kömürcü ve Rektörümüz Prof. Ahmet Fazıl Özsoylu hocamıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Haber: Semra Acar