CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: ARTIK KALE SİYASETİ BİTMİŞTİR; KAYSERİ, MİLLETİN KALESİDİR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhuriyet meydanında düzenlenen Millet iradesine sahip çıkıyor’ mitinginde ” Artık kale siyaseti bitmiştir. Kayseri milletin kalesidir dedi.

SİYASET 14.12.2025 11:03:00 0
CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL:  ARTIK KALE SİYASETİ BİTMİŞTİR; KAYSERİ, MİLLETİN KALESİDİR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhuriyet meydanında düzenlenen Millet iradesine sahip çıkıyor’ mitinginde ” Artık kale siyaseti bitmiştir. Kayseri milletin kalesidir dedi. Özel, “Kayseri’de kolay kolay dolmayacak bir meydandayız. ‘Cumhuriyet Halk Partisi o meydanı dolduramaz’ dediler. ‘Kayseri, AK Parti’nin kalesidir’ dediler. Bu meydanı görsünler. Artık kale siyaseti bitmiştir. Kayseri, kimsenin kalesi değildir. Kayseri, milletin kalesidir. Biz buraya bir siyasi miting yapmaya değil, Kayseri’nin vicdanına sığınmaya geldik” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ‘Millet iradesine sahip çıkıyor’ mitinglerinin 75’incisini Kayseri’de yaptı. Özel, Kayseri programında ilk olarak Azerbaycan'dan Türkiye'ye dönerken Gürcistan üzerinde düşen C-130 askeri kargo uçağında şehit olan 20 askerden 9’unun görev yaptığı Kayseri 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanlığı’na taziye ziyaretinde bulundu. Özel, Azerbaycan dönüşünde 20 evladımızı şehit verdik. Bunlardan 10 evladımız Kayseri'de ana jet üssünde çalışan evlatlarımızdı. Bir kez daha orayı ziyaret ettiğimizde ne büyük millet, ne güzel ordu, pırıl pırıl askerler olduğunu bir kez daha gördük. Kayserimizin, milletimizin başı sağ olsun. Allah bir daha bize böyle büyük acıları yaşatmasın. Kayseri'den bütün Türkiye'nin şehitlerimizle gösterdiği dayanışma duygularına hep birlikte iştirak ediyoruz. TSK'yı, kahraman askerlerimizi coşkuyla alkışlıyoruz. Allah onlardan razı olsun dedi.

KAYSERİ AKP'NİN KALESİDİR DİYENLER MEYDANI GÖRSÜNLER

Daha sonra Cumhuriyet meydanındaki mitinge gelen Özgür Özel, Aralık ayının ortasındayız, Kayseri’de kolay kolay dolmayacak bir meydandayız. Dediler ki; ‘Cumhuriyet Halk Partisi, o meydanı dolduramaz. Bu kara kışta bu iş olmaz’ dediler. ‘Kayseri, AK Parti’nin kalesidir’ dediler. Bunu diyenler, bu meydanı görsünler. Artık kale siyaseti bitmiştir. Kayseri, kimsenin kalesi değildir. Kayseri, milletin kalesidir. Biz buraya bir siyasi miting yapmaya değil, Kayseri’nin vicdanına sığınmaya, hak, hukuk, adalet demeye geldik. Hem seçildikleri halde, bu milletin helal oyları ile sandıktan çıktıkları halde, bugün zindanlarda tutulan, onları seçen 27 milyon insanın iradesinin de hapsedildiği, yıllarca çalışıp emek verip emekli olup perişan edilenlerin, emeği sömürenlerin, milletin efendisiyken kredi faizi altında ezilen çiftçilerin, millet bu haldeyken perişan olan esnafın da sesini duyurmaya, miting yapmaya değil, bu meydana eylem yapmaya geldik" diye konuştu.

GÖRECEKSİNİZ, İLK SEÇİMDEN SONRA İKTİDARIZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel,  bu şehirde, 35 yıldır maalesef seçimleri kazanamadık. Ama hiçbir zaman Kayseri'ye kızmadık, kusuru Kayseri'de aramadık. Bundan sonra da aramayız. Kayseri'nin iradesini yok sayıp, darbe yapmaya kalkmadık. Eksiği kusuru kendimizde gördük. 2019 yılında Kayseri'nin hiçbir ilçesinde bir tek belediyemiz yokken son seçimlerde belediye sayımızı 4'e çıkardık. Göreceksiniz yapılacak ilk seçimden sonra Ankara'nın, İstanbul'un yüzünü güldüren, nüfusun yüzde 65'ine güzel eşit hakça hizmeti götüren belediyecilik anlayışımız, ilk seçimle birlikte ülkede iktidar olacak. Kardeşliği eşitliği zenginliği birileri gibi tavana değil tabana yayacağız. Biz vergiyi tavana refahı tabana değil, biz vergiyi tabana refahı tavana yayacağız dedi.

AFİŞLERİN TOPLANMASINA SERT TEPKİ

Genel Başkan Özgür Özel,  duydum ki sizi üzmüşler. Duydum ki bu eylemin afişlerini, bu partinin afişlerini, benim, Ekrem Başkanın resimlerini indirmişler. Hiç üzülmeyin. Onlar afişleri toplar, biz meydanı toplarız. Afiş toplayanın seçim kazandığı gördün mü hiç? Milleti toplayanlar kazanır seçimi. Kayseri’de bu mitingin afişini toplayanlar gidecek, milleti bu meydana toplayanlar gelecek ifadelerini kullandı.

KAYSERİ'DEN YILLARCA OY ALANLAR HİZMETE GELİNCE KAYSERİ'Yİ UNUTTULAR

Özel konuşmasını söyle sürdürdü.” İstikbali göklerde arayanların şehrindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla cumhuriyetin ilk yıllarında uçak fabrikasını kuran, uçak üreten, ihraç eden bir şehirdeyiz. Tayyip Bey geçenlerde gençlere 'Bizden önce toplu iğne yoktu diyor. Buradan sesleniyorum. Toplu iğne fabrikasının temeli CHP iktidarında atıldı, 1950'de kurdelasını rahmetli Adnan Menderes kesti. Bu şehirde bırakın toplu iğneyi Gazi'nin talimatıyla cumhuriyetin üçüncü yılında uçak fabrikası kuruldu. Burası hayırseverliğin, sanayinin, ihracatın başkentidir. Bu şehrin ağır sorunları var. Kayseri'den yıllarca oy alanlar hizmete gelince Kayseri'yi unuttular. Kayseri'den kepçeyle vergi toplayanlar hizmette çay kaşığı ile veriyorlar. Kayseri'de yıllardır beklenen otoyol bağlantısı, hızlı tren hattı olmadı. Bu şehirde inanması güç ama 40 bin işsiz var. 60 bin hane yardıma muhtaç yaşıyor. Tarım arazilerinin yüzde 16'sı ipotek altında. Bu sene borcunu ödeyemeyen çiftçinin malı bankaların eline geçecek. 2025'te Kayseri'de Kayseri gibi yerde 1300 esnaf iflas etmiş durumda. Sayın Erdoğan seçimlere birkaç gün kala gelip de Kayseri'de esnaflara söz verdi. 7200 güne indireceğiz emekliliği, halen daha iyileştirme yapmadılar. Yıllardır esnafa verilen sözler tutulmuyor.  Haber: Mehmet Yılmaz

Yorum

TBMM'DE ÖCALAN KOMİSYONU NE YAPIYOR? KONULU KONFERANS YAPILDI

ÖZEL, KAYSERİ’DE PARTİSİNİN YENİ İL BİNASININ AÇILIŞINI YAPTI

AK PARTİ’DEN ÖZGÜR ÖZEL’E SERT YANIT “ALGI DEĞİL, BELGELER KONUŞSUN”

CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL: ARTIK KALE SİYASETİ BİTMİŞTİR; KAYSERİ, MİLLETİN KALESİDİR

ÜCRETSİZ ÜRETİM VE PROJE İÇİN ALANLAR TAHSİS EDİLSİN

CHP’DE FLAŞ GELİŞME

CHP’Lİ ÇALIKSOY’DAN BÜYÜKŞEHİR’E KENT LOKANTASI RESTİ

DEVA’DAN İSTİFA EDEN BEKİR ULU ANAHTAR PARTİ'YE GEÇTİ

MİLLETVEKİLİ ATAŞ, SİVASLILARLA BULUŞTU

FATİH ERYILMAZ, GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ