CENGİZ AYTMOTOV, PANELİ YAPILDI

Türkiye genelinde gönüllü okullarda yönetilen Anadolu Mektebi Yazar Okumaları, Cengiz Aytmotov paneli 50. Dedeman Fen ve Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yapıldı.

EĞİTİM 13.06.2025 13:30:00 0
CENGİZ AYTMOTOV, PANELİ YAPILDI

Türkiye genelinde gönüllü okullarda yönetilen Anadolu Mektebi Yazar Okumaları, Cengiz Aytmotov paneli 50. Dedeman Fen ve Teknoloji Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yapıldı.

Paneli Şehit Nuri Aydın Sağır Anadolu lisesi öğrencileri gerçekleştirdi. Öğrenciler Aytmatov'un kitaplarında anne, baba, aşk ve geride kalanlar başlıklı sunumlarını yaptı.

İncesu Mustafa Özcan Anadolu Lisesi'nden Nisa Nur Kocataş, proje kapsamında farklı ülke ve illerden gelen öğrencilerle yapılan Kocaeli'ndeki Diriliş Kampı izlenimlerini anlattı. 

Erciyes Üniversitesi Edebiyat fakültesinden Prof. Dr. Turgut Koçoğlu öğrencilerin sunum içerikleri ve tarzlarını değerlendirdi. Prof. Dr. Koçoğlu projenin okuma, yazma ve anlatma boyutuyla özgün ve özel bir proje olduğunu vurguladı. Özellikle dile hakim olma, kendini ifade etme, kültüründen haberdar olmanın önemini anlattı.

Projenin kurucusu önceki dönem Tarım ve dönem Köy işleri bakanı Prof Dr. Sami Güçlü projenin serüvenini ve amaçlarını anlattı. Gençlerin kimlik kazanmaları, öz değerlerine sahip çıkmaları, ülkemiz için faydalı insan olmaları için bir bilinç kazandırma amaçlı bu projenin yapıldığını da söyledi. Ayrıca Prof. Dr. Güçlü, en büyük gücümüzün gençliğimiz olduğunu belirtti.

Programa öğrenciler, danışman öğretmenler, gönüllüler ve veliler katıldı.

Merkez valisi Aydın Nezih Doğan, İl Milli Eğitim şube müdürü Vasfi Seyhan ve İncesu İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Malkoçoğlu’da programa katılanlar arasında yer aldı.

Program sonunda Prof. Dr. Sami Güçlü projede görevli, gönüllü danışman öğretmenler çalışmalar konusunda istişare de bulundu.  Mustafa Cengiz

Yorum

CANBULAT, CHP TALAS İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAY

KAYSERİLİ EMEKLİ TÜMGENARAL RAFET KILIÇ İYİ PARTİ’DE

ÜNALMIŞ, "CHP MELİKGAZİ İLÇE BAŞKANLIĞINA ADAYIM"

ÖZCAN, GÖREVİ TURAÇ’TAN DEVRALDI

MHP İL YÖNETİMİNDEN DEVLET BAHÇELİ’YE ZİYARET

ZAFER PARTİSİNDEN BAĞIMSIZ TÜRKİYE PARTİSİNE ZİYARET

CHP’Lİ AŞKIN GENÇ DE 'İŞGAL'E KATILDI

CINGI, MİLLETVEKİLLERİNİ MİLLETE ŞİKÂYET ETTİ

İYİ PARTİ KOCASİNAN 10 AYDA 1500 KİŞİYİ ÜYE YAPTI

PINARBAŞINDA DEVİR TESLİM. AKBAŞ, GÖREVİ MAĞARA’YA DEVRETTİ