Tarih: 09.06.2024 11:28

BU KÖYDE İNTERNET YOK, TELEFON ÇEKMİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Sarız’ın Molla Hüseyinler köyü sakinleri, 21. yüzyılda yaşanan çağ dışı iletişimsizliğe isyan ediyor. 95 haneli köyde vatandaşlar çok mağdur olduklarını belirterek, “köyümüzde telefon çekmiyor, internet yok. Bu sıkıntı nedeniyle gençlerimizi ve çocuklarımızı köyde tutamıyoruz. Biz sayın valimizden, sayın milletvekillerimizden bu sorunumuza biran evvel el atmasını istiyoruz. Aksi takdirde bu iletişim sıkıntısı yüzünden köyde göç bile yaşanacak dediler. 

Mobil iletişim hizmeti veren GSM şirketlerinin reklamlarında,  Edirne’den Kars’a Türkiye’nin her yerinde cep telefonlarının çektiği, şebeke sorunu yaşanmadığı vurgusuna sıkça rastlansa da bunun tam aksi  Sarız’ın Molla Hüseyinler köyünde yaşanıyor. Sabit telefonların kullanılmadığı, herkesin cebindeki telefonla iletişim sağladığı bir dönemde Sarız’ın Molla Hüseyinler köyünün büyük bir kısmı ve köye bağlı 95 haneli yerleşim alanında telefonların çekmemesi ve internetin olmayışı kabul edilemeyecek bir ihmal olduğu dile getiriliyor. Köylüler çok mağdur olduklarını belirterek duruma isyan ediyor. Köylüler sorunlarının çözülmesi için Valiliğe, Belediye başkanlığına, Kayseri milletvekillerine ve GSM operatörlerine çağrıda bulunuyoruz. Bizim bu iletişim sorununu lütfen halledin. Çocuklarımızı, gençlerimizi köyde tutamaz hale geldik. Köyde bu iletişim yüzünden göç başlayacak dediler. 

Molla Hüseyinler köyü Muhtarı Muhittin Yıldız’da durumu ben bizzat ulaştırma bakanlığına, GSM Operatörlerine ve Kayseri’deki tüm yetkililerimize gerek yazılı, gerekse sözlü olarak ilettim. Ancak beş yıldır bir arpa boyu yol alamadım. Burada yaşlılarımız var. Onların sağlık sorunlarında büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Ayrıca gençlerimizi de köyümüzde tutamıyoruz. Onun için valimiz Gökmen Çiçek’den ve diğer yetkililerimizden bu sorunumuzu gidermesini istiyoruz. Ben beş yıldır bunun mücadelesini veriyorum. Ama ilgilenen kimse yok dedi. Yıldız şunları kaydetti. "Bizler Teknoloji çağında ilkelliği yaşıyoruz, 5G bir yana 3G internet bağlantısı bile sağlayamıyoruz. En yakın baz istasyonunun kapsama alanı dışında kalan bu yerleşimlerde mobil iletişim sorunu nedeniyle genel olarak haberleşmede, ekonomik uğraşlarda, toplumsal ilişkilerde, eğitimde ve sağlıkta aksaklıklar yaşanıyor. Dijital çağda bile birçok köylünün düzenli kullanabildiği tek iletişim aygıtı televizyon. Şimdi köyümüzde ikamet eden vatandaşlarımız eşiyle, dostuyla, akrabasıyla, hastasıyla, oğlu ve kızı ile görüşmek istediğinde ilçe merkezine gidiyor. Bu da bize bu çağda zulüm geliyor.”

Haber: Mehmet Yılmaz

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —