Bir kişinin öldüğü 9 kişinin yaralandığı kazada sürücünün cezası belli oldu

KAYSERİ-SİVAS KARAYOLU’NDA ÇİFTLİK IŞIKLI KAVŞAK MEVKİİNDE MEYDANA GELEN VE BİR KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ 9 KİŞİNİN YARALANDIĞI TRAFİK KAZASIYLA İLGİLİ KAZAYA KARIŞAN YABANCI PLAKALI ARACIN SÜRÜCÜSÜ C.A.’NIN YARGILANDIĞI DAVADA KARAR ÇIKTI.

YAŞAM 13.03.2026 13:04:09 0
Bir kişinin öldüğü 9 kişinin yaralandığı kazada sürücünün cezası belli oldu
Kayseri-Sivas Karayolu’nda Çiftlik Işıklı Kavşak mevkiinde meydana gelen ve bir kişinin öldüğü 9 kişinin yaralandığı trafik kazasıyla ilgili kazaya karışan yabancı plakalı aracın sürücüsünün yargılandığı davada karar çıktı.
Kayseri-Sivas Karayolu Çiftlik Işıklı Kavşak mevkiinde 4 Ağustos 2022 tarihinde meydana gelen trafik kazasında N.S. yönetimindeki 35 BDV 191 plakalı otomobil ile C.A. yönetimindeki WW 922 TH plakalı araç çarpışması sonucu iki araçta toplam 10 kişi yaralanmıştı. Olayda yaralanan N.S.’nin 6 Eylül 2022 tarihinde vefat etmesinin ardından C.A.’nın Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olma’ suçundan yargılanmasına devam edildi. Bugünkü duruşmaya Nuri Sarı’nın eşi ve kızı ile taraf avukatları katıldı. Nuri Sarı’nın eşi ve kızı şikayetçi olduklarını belirtirken avukatları sanığın aşırı hız ve ışık ihlali yaparak, bir faciaya neden olduğunu söyledi. Sanık avukatı müvekkilinin hem ifadesinde hem de mahkemede kendini zora düşürme pahasına gerçekleri söylediğini ve140 kilometre hızlı gittiğini açıkladığını belirterek, müvekkili için lehe olan hükümlerin uygulanmasını talep etti.
Yapılan yargılama sonucu mahkeme heyeti C.A.’ya 6 yıl 3 ay hapis cezasına hükmederek, ehliyetine bir yıl süreyle el konulmasına karar verdi.
Yorum

YRP YAHYALI İLÇE BAŞKANLIĞNDA DEVİR TESLİM

ÜMİT ÖZDAĞ KAYSERİ’DE İFTARA KATILACAK

MHP PINARBAŞI İLÇE BAŞKANI MAĞARA’DAN ÖRNEK DAVRANIŞ

MHP KOCASİNAN’DAN GELENEKSEL İFTAR PROGRAMI

VATAN PARTİSİNDEN İTTİFAK ÇAĞRISI

MİLLET DERNEĞİNDE “AKIL VE RUH” SEMİNERİ

YÜCEL’DEN ERHAN USTA’YA ZİYARET

AK PARTİ’DEN 28 ŞUBAT MESAJI

AK PARTİ GENİŞLETİLMİŞ İL DİVAN TOPLANTISINI YAPTI

CANDAN: TEŞKİLATIMIZ FETÖ İLE İLİŞKİLENDİRİLEMEZ