Başkan Şahin: "Şahsi araç eğer toplu taşımadan ucuzsa burada bir sıkıntı var"

TÜKETİCİLER BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI MAHMUT ŞAHİN AÇIKLAMALARDA BULUNDUTÜKETİCİLER BİRLİĞİ GENEL BAŞKANI MAHMUT ŞAHİN AÇIKLAMALARDA BULUNDU

YAŞAM 27.10.2025 12:28:17 0
Başkan Şahin:
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Kayseri’de toplu taşımaya yapılan son zamlara ilişkin "Şahsi araç eğer toplu taşımadan ucuzsa burada bir sıkıntı var" dedi.
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclisi Toplantısı’nda alınan karar ile 18 Ekim tarihinden itibaren 25 TL olan kontaksız tam bilet 31,25 TL, 13,75 olan kontaksız indirimli bilet ise 17,20 oldu. Toplu taşımaya yönelik yapılan zammın ardından açıklama yapan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, yapılan zamla şahsi ulaşımın toplu ulaşımdan daha ucuz hale geldiğini söyledi. Başkan Şahin, "Geçtiğimiz günlerde Kayseri’de toplu taşımaya yapılan zamlardan sonra telefonlarımız arama bombardımanına tabi tutuldu. Astronomik bir zam oranı ve bunun sebepleri üzerine gerekli görüşmelerimizi gerçekleştirdik. İki tarafı da dinledik; tüketiciler haklı olarak ciddi anlamda şikayetçi. Savunmanın da söyledikleri var. Dünyada toplu taşımadaki temel mantık şudur; şahsi bir aracımla gittiğim yere 10 lira harcıyorsam, toplu taşımayla gidiyorsam bu 5 liraya düşmeli. Mantık budur. Toplu taşıma hem ekonomiktir, hem de trafik yoğunluğunu azaltmak için vardır. Ama şu anda Türkiye’de maalesef son zamlardan sonra şahsi araç toplu taşımadan daha ucuz hale geldi. Zamların tetiklenme sebebi var, bunu kabul ediyoruz. 7 lira olan mazot 55 liraya niye çıktı? Bu doğal olarak bunu etkiliyor. Bu zammı yapanların; ulaşım zammının tüketiciye yansıyacağını tahmin etmeleri gerekir. Edilmedi, oranlar çok yükseldi" dedi.

"Kayseri Büyükşehir Belediyesi, güneş panellerine yatırım yapan tek belediye"
Elektrikli otobüslerin alınarak belediyelere dağıtılması gerektiğini ifade eden Başkan Şahin, "Bu sıkıntının çözüm mercii aslında belediyeler değildir. Türkiye’de Kayseri Büyükşehir Belediyesi; güneş panellerine yatırım yapan tek belediyedir. Belki yatırım maliyetleri çıktıktan sonra ciddi bir rahatlama olacak. Fakat şu anda 500’e yakın mazotlu otobüs var. Bu otobüslere bütün bedava binişlerin ücretleri ödeniyor ve yüksek maliyetli çıkıyor. Bunu kurtarmak için topluca elektrikli otobüsleri alınıp bütün belediyelere verilmeli. Şahsi araç eğer toplu taşımadan ucuzsa burada bir sıkıntı var" ifadelerini kullandı.
Yorum

KADINLAR KORUNMAYI DEĞİL, YAŞAMAYI HAK EDİYOR

  SP KADIN KOLLARINDAN ÇOCUK HAKLARI İÇİN ÇALIŞMA

YRP İL BAŞKANLIĞINA SEÇİLEN ALİ ÖZCAN MAZBATASINI ALDI

KENANOĞLU, SGK BAŞKANI "DERHAL GÖREVDEN ALINMALI"

MURAT KAFTAR İYİ PARTİ’YE KATILDI

ERSOY, KADIN CİNAYETLERİNDE EN AĞIR CEZA İÇİN KANUN TEKLİFİ HAZIRLAYACAK

CHP 39.OLAĞAN İL KONGRESİNİ YAPTI

ÇALIKSOY, “ULAŞIM ZAMMINA RED OYU VERDİM”

CHP’DE SON KARAR DELEGENİN

ULAŞIM ZAMLARI VATANDAŞI ZORLUYOR