Baba-oğul cinayetinin sanıkları yeniden hakim karşısına çıktı

KAYSERİ’DE İKİ AKRABA AİLE ARASINDA ALACAK VERECEK MESELESİ YÜZÜNDEN ÇIKAN SİLAHLI KAVGADA BABA VE OĞLUNUN ÖLDÜRÜLMESİ İLE İLGİLİ DAVADA TOPLAM 37,5 YIL HAPİS CEZASINA ÇAPTIRILAN 4 SANIK, YARGITAY’IN BOZMA KARARININ ARDINDAN BİR KEZ DAHA HAKİM KARŞISINA

YAŞAM 11.06.2025 17:02:17 0
Baba-oğul cinayetinin sanıkları yeniden hakim karşısına çıktı
Kayseri’de iki akraba aile arasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan silahlı kavgada baba ve oğlunun öldürülmesi ile ilgili davada toplam 37,5 yıl hapis cezasına çaptırılan 4 sanık, Yargıtay’ın bozma kararının ardından bir kez daha hakim karşısına çıktı.
Kocasinan ilçesi Buğdaylı Mahallesi 4201’inci Sokak’ta 27 Mayıs 2021 tarihinde meydana gelen olayda Yunus Emre Akbıyık ile babası İbrahim Başkurt’u öldürdükleri iddiasıyla Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan F.D., E.D. ve A.D. ile U.D.’ye ayrı ayrı toplam 37,5 yıl hapis cezası verilmişti. Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin bozma kararının ardından sanıklar Kayseri 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bir kez daha hakim karşısına çıktı.
Tutuklu sanıkların SEGBİS ile katıldığı duruşmada mahkeme heyeti A.D. ve E.D. hakkında Yunus Emre Akbıyık’ı kasten öldürme suçundan verilen müebbet hapis cezasını iptal ederek, sanıklara ayrı ayrı 12 yıl 6 ay hapis cezası ile tutukluluklarının devamına karar verdi.
Mahkeme heyeti U.D. ve F.D.’nin Yunus Emre Akbıyık’ı kasten öldürme suçundan verilen müebbet hapis cezasını 15 yıla indirirken, İbrahim Başkurt’a yönelik eylemlerinden dolayı önceki kararını tekrarlayarak 12 yıl 6 ay olmak üzere toplamda ayrı ayrı 27,5 yıl hapis cezasına ve tutukluluklarının devamına karar verdi.
Yorum

ÇOPUROĞLU, KAHRAMANMARAŞ’TA 8 İLÇEDE HALKLA BULUŞTU

YÜCEL; KURBAN PAZARINDA MÜŞTERİ YOK, SİFTAH YOK

AÇILIM SÜRECİNDEN RAHATSIZLAR

CHP'DE AŞKIN GENÇ'E YENİ GÖREV

ÇALIKSOY: HULUSİ AKAR’IN MASRAFLARINI NEDEN BÜYÜKŞEHİR KARŞILIYOR

İYİ PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ SELÇUK TÜRKOĞLU KAYSERİ’DE

AK PARTİ KAYSERİ İL TEŞKİLATI KAMPA GİRDİ

CHP'Lİ ÜNALMIŞ'TAN AK PARTİ VE MHP’LİLERE 'MÜJDE' TEPKİSİ

MHP’YE YENİ DANIŞMAN

ÇOPUROĞLU, DEVELİ’DE HIDIRELLEZ COŞKUSUNA ORTAK OLDU