AHISKA TÜRKLERİ ANILDI
PROF.DR. KILIÇ: 700 BİN AHISKA TÜRKÜ KENDİ VATANINA DÖNMEK İSTİYOR Anadolu Azerbaycan Eğitim Kültür ve Dostluk Derneği 1944 yılında Ahıska’dan sürgün edilen Türkler anısına bir anma programı düzenledi.
Anadolu Azerbaycan Eğitim Kültür ve Dostluk Derneği 1944 yılında Ahıska’dan sürgün edilen Türkler anısına bir anma programı düzenledi. Programda konuşan Prof. Dr. Remzi Kılıç, 700 bin Ahıska Türkünün kendi vatanına dönmek istediğini söyledi.
Anadolu Azerbaycan Eğitim Kültür ve Dostluk Derneği Başkanı İsmet Taymuş, Programın açılışında Ahıska Türklerinin yaşadığı sürgünle ilgili bilgiler verdi. Taymuş, 1944 yılında sürgün edilen Ahıska Türkleri sürgünde bir gece trene bindiler. Trende aç-susuz bırakılıp genci yaşlısı ve anne kucağındaki çocukları vefat etmiştir. Rus askerleri çocukları trenden atmıştır. Allah kimseye bu gibi olayları yaşatmasın. Biz dernek olaraktüm Türk kardeşlerimizin yanındayız dedi.
Daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ile Gaffar Çakmaklı da kısa birer selamlama konuşması yaparken, Yazar Ziya Şahin ve Nuri Şahin’de milli duyguları anlatan Ahıska şiir okudu. Prof. Dr. Remzi Kılıç ise yaptığı konuşmasında bazı ülkelere dağılmış 700 bin Ahıska Türkünün kendi vatanına dönmek istediğini söyledi. Kılıç, Türkiye ve Gürcüstan Rusya ya baskı yapması lazım. Ahıska bizim için varlık sebebimiz.bu konu üzerinde siyaset yapmamız lazım ifadelerini kullandı. Haber: Mehmet Yılmaz


