SP KADIN KOLLARINDAN ÇOCUK HAKLARI İÇİN ÇALIŞMA

Kentin işlek noktalarından birinde açılan stantta vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

SİYASET 26.10.2025 15:54:00 0
    SP KADIN KOLLARINDAN ÇOCUK HAKLARI İÇİN ÇALIŞMA

Saadet Partisi Kayseri Kadın Kolları, geleceğin teminatı olan çocukların yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdi. Kentin işlek noktalarından birinde açılan stantta vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtıldı.
Etkinlik kapsamında hazırlanan basın açıklamasını Saadet Partisi Kadın Kolları Başkanı Şehadet Özçelik okudu. Özçelik, Türkiye’de 22 milyondan fazla çocuğun yaşadığını hatırlatarak, çocukların yoksulluk, eğitimden mahrumiyet, istismar, şiddet ve bağımlılık gibi ciddi problemlerle karşı karşıya olduğuna dikkat çekti.

 “Türkiye’de her üç çocuktan biri yoksulluk sınırının altında yaşıyor. On binlerce çocuğumuz okula hiç başlayamıyor, başlayanların önemli bir kısmı ise eğitim hayatını tamamlayamıyor. Çocuklarımızın güvenli bir ortamda büyüme hakkı ellerinden alınıyor” ifadelerini kullanan Özçelik, çocukların geleceğinin toplumun ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı.
Saadet Partisi olarak çocuk işçiliği, istismar, bağımlılık ve yoksulluk gibi alanlarda çözüm üretmeye kararlı olduklarını belirten açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayacağız, çocuk yoksulluğunu ortadan kaldıracağız. Çocuk işçiliğini bitirecek, istismara karşı caydırıcı yasaları hayata geçireceğiz. Her çocuğa eşit sağlık ve beslenme hizmeti ulaştıracağız. Engelli ve göçmen çocukların haklarını garanti altına alacağız. Kayıp çocuklar için şeffaf ve etkili bir sistem kuracağız.”
Açıklamada ayrıca, toplumun vicdanında derin yaralar açan çocuk istismarı ve ihmali olaylarına değinilerek, “Hiçbir çocuk işlenen suçların mağduru olmayacak, hiçbir çocuk da suça itilmiş bir birey haline gelmeyecek” sözleriyle kararlılık vurgulandı.
Saadet Partisi Kadın Kolları, “Sesimiz, Sözümüz, Umudumuz Var” sloganıyla başlattıkları kampanyanın bir ay boyunca süreceğini ve her hafta Kayseri’nin farklı noktalarında vatandaşlarla buluşacaklarını duyurdu.  Haber Merkezi 

Yorum

KADINLAR KORUNMAYI DEĞİL, YAŞAMAYI HAK EDİYOR

  SP KADIN KOLLARINDAN ÇOCUK HAKLARI İÇİN ÇALIŞMA

YRP İL BAŞKANLIĞINA SEÇİLEN ALİ ÖZCAN MAZBATASINI ALDI

KENANOĞLU, SGK BAŞKANI "DERHAL GÖREVDEN ALINMALI"

MURAT KAFTAR İYİ PARTİ’YE KATILDI

ERSOY, KADIN CİNAYETLERİNDE EN AĞIR CEZA İÇİN KANUN TEKLİFİ HAZIRLAYACAK

CHP 39.OLAĞAN İL KONGRESİNİ YAPTI

ÇALIKSOY, “ULAŞIM ZAMMINA RED OYU VERDİM”

CHP’DE SON KARAR DELEGENİN

ULAŞIM ZAMLARI VATANDAŞI ZORLUYOR