Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Üstün Zekâlı ve Dâhi Çocuklar Eğitim Vakfı arasında özel yetenekli öğrencilere sunulan eğitim süreçlerinde iş birliğini sağlamak amacıyla protokol imzalandı. Protokole imzayı, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Otrar ve Türkiye Üstün Zekâlı ve Dâhi Çocuklar Eğitim Vakfı Genel Başkanı Kemal Tekden attı.
Protokol imza töreni, Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mustafa Otrar ve Türkiye Üstün Zekâlı ve Dâhi Çocuklar Eğitim Vakfı Genel Başkanı Kemal Tekden'in katılımıyla gerçekleştirildi.
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Otrar, özel yetenekli öğrencilere bilim ve sanat merkezlerinde sunulan farklılaştırılmış eğitim programlarıyla öğrencilerin yetenek ve yaratıcılıklarını en üst seviyede kullanmalarının desteklenmesine yönelik gerçekleştirilen iş birliklerinin önemine vurgu yaptı,
Türkiye Üstün Zekâlı ve Dâhi Çocuklar Eğitim Vakfı Genel Başkanı Kemal Tekden ise yapılan iş birliği protokolü kapsamında Vakıf tarafından özel yetenekli öğrencileri destekleyerek aile ve öğretmen eğitimleri ile öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik yapılacak olan çalışmaların öneminden söz etti.
Protokol kapsamında ayrıca özel yetenekli öğrencilere sunulan eğitim hizmetlerine yönelik araştırma, geliştirme ve uygulama çalışmalarının yapılması planlanıyor. Semra Acar