Menü Kayseri Gerçek Haber
Tarih: 26.10.2021 10:40
KABARDİNKA HALK DANSLARI TOPLULUĞU HÜNKAR’DA AĞIRLANDI 

KABARDİNKA HALK DANSLARI TOPLULUĞU HÜNKAR’DA AĞIRLANDI 

Facebook Twitter Linked-in

Çerkez kültürünün tanıtımına büyük katkılar sağlayan ve 88 yıl önce kurulmuş olan Kabardey- Balkar Cumhuriyeti Devlet Akademik Halk Dansları Topluluğu, Gaat Kabardinka, Türkiye turnesinin Kayseri bölümünde gösterilerinin ardından soluğu Hünkar 1979 Restaurant’ta aldı.  

Hünkar 1979 Restaurant’ın seçkin ve leziz yemeklerinin tadına bakan halk dansları topluluğu Hünkar 1979 Mutfak Şefi Hüseyin Kabak ile Izgara Ustası Celal Alan’ın hazırladığı çorba ve ızgara çeşitlerini çok beğendi. 

Kayseri Kafkas Derneği Başkanı Nurşah Arıkan ve yönetim kurulunun misafirperverliğinde ağırlanan Gaat Kabardinka Halk Dansları Topluluğu günün anısına çektirdiği fotoğrafların ardından mekandan ayrıldı. Topluluk, Kayseri’nin ardından Sivas, Adana ve İstanbul’da sergileyecekleri gösterilerinin ardından ülkelerine dönecek. MUSTAFA CENGİZ

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —