Menü Kayseri Gerçek Haber
Tarih: 08.08.2022 17:08
CHP’YE HİÇ ÜYE OLMADIM BEN MHP’LİYİM

CHP’YE HİÇ ÜYE OLMADIM BEN MHP’LİYİM

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta Kayserili muhtarlara CHP rozeti takmıştı. Kayseri'nin Bünyan ilçesindeki Yavuzselim Mahallesi Muhtarı Hanife Çakmak da CHP rozeti takılanlar arasındaydı. Çakmak, rozet takımı sonrasında CHP tarafından kandırıldığını ifade eden bir video paylaştı.  Bu videoda Çakmak, CHP'li isimler tarafından oğluna iş bulunacağının vaat edildiğini, meclise davet edildiğini, meclis gezisi esnasında CHP rozeti konusunda oyuna getirildiğini, CHP'li milletvekillerinin kendisini kandırdığını, CHP rozetinin takılacağından haberinin olmadığını, son anda kendisine rozet takılacağının söylendiğini ve CHP üyesi olmadığını aslen MHP'li olduğunu ifade etti.

ROZET TAKILAN MUHTAR GERÇEKLERİ ANLATTI

Çakmak yaşadıklarını şöyle anlattı: "CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık davet etti bizi. Önce benim cenazeme perşembeme geldiler. Perşembeye geldiklerinde iş konularında konuşuyorduk. Benim oğlum da 'Kırşehir Üniversitesi'ni bitirdi' dedim. Ümit Hanım da dedi ki, sizin çocuğunuza iş bulacağız. Kırşehir'de bizim elimizde deyince ben de çaresiz olunca insan 'tamam' dedim. Konuştuk bir gün sonra bizi yemeğe davet ettiler Ankara'ya. 'Vekilimiz sizi yemeğe davet ediyor' dediler. Yemeğe gittik. Güzel güzel karşıladılar. Kahvaltı yaptık. Ondan sonra meclisi gezdirdiler. Meclisin içinde yerlerini tanıttılar. Vekil odalarını falan gösterdiler. Sonra biz 'hani saat kaçta çıkacağız, otobüslere saat kaçta bineceğiz falan geceye kalmadan diye konuşurken muhtarlar aralarında Ümit Hanım, 'Genel başkan gelecek size rozet takacak' dedi. Biz de bir tek bayan muhtarlar olarak değil, bütün herkes heyecanlandı, ne rozeti! Erkek muhtarlardan bazıları 'biz çiftçiyiz biz taktırmayız' dediler bazıları takalım' dediler ama genel anlamda hiç kimse istemedi. Bunlar bir güzel bizi ikna ettiler. Dediler ki 'işte rozet takılsın hiçbir şey olmayacak. Medya da sizi sunmayacağız, açıklama yapmayacağız. Bu burada kalacak' Sonra genel başkan geldi, rozeti taktı. Tekrar öğle yemeğine götürdüler, Hatta çıkarken bile on kere vekile sordum, 'bir şey olur mu? Bir problem çıkar mı?' diye sorduğumuzda da 'Yok kesinlikle bu burada kaldı, bitti. Hiçbir şey olmayacak deyip bir şekilde bizi gönderdiler. Ben geçmişte CHP'ye falan üye değildim şu anda zaten üye değilim. Kesinlikle CHP ile hiçbir bağım yok. Ben MHP'nin yönetimindeydim. Bünyan'da kime sorsalar da MHP'li olduğumu herkes söyler. CHP ile hiçbir bağlantım yoktu olmadı olamaz da zaten."

MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’da sosyal paylaşım sitesinde; Kemal Kılıçdaroğlu tarafından CHP rozeti takılarak partiye geçtiği iddia edilen Bünyan Yavuz Selim Mahalle Muhtarı Hanife Çakmak ile görüşmesini paylaştı. Ersoy'un "Kayseri’de görev yapan değerli muhtarlarımızı istismar eden, siyaset malzemesi yapma hezeyanına kapılan CHP’nin oyunu temelinden bozuldu" Ersoy, Muhtar Hanife Çakmak’a  "Biz her zaman senin yanındayız. Telefonumuz 24 saat açık. Bu algıyı yapanlara da gerekli cevabı veririz dedi.

Haber: Mehmet Yılmaz




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —