Vatandaş 50 kilometre uzağa gidiyor
CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, Meclis'te yaptığı konuşmada Sarıoğlan'ın sağlık, ulaşım ve altyapı sorunlarını tek tek sıralayarak iktidara, "Sarıoğlan'ın hastane ihtiyacını karşılayın, demir yoluna acilen bir üst geçit yapın, doğal gazı mahallelere ulaştırın" çağrısında bulundu.
CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Sarıoğlan ilçesinde yıllardır çözülmeyen temel sorunlarını gündeme getirdi. Genç konuşmasında şu ifadeleri kullandı:"Seçim bölgem Kayseri'nin Sarıoğlan ilçesinde hâlâ bir devlet hastanesi yok. Vatandaşlarımız sağlık hizmetine ulaşmak için 45-50 kilometre mesafedeki Bünyan ve Gemerek'e mecbur bırakılmaktadır. Bu tablo 2025 Türkiye'sine yakışmıyor."
Demiryolu güvenliği konusunda da ciddi riskler bulunduğunu belirten Genç, ilçenin ortasından geçen hattın Sarıoğlan'ı ikiye böldüğünü söyleyerek şu değerlendirmeyi yaptı:"İlçe merkezinden geçen demir yolu Sarıoğlan'ı ikiye bölmekte, sadece tek bir hemzemin geçit ve tek bir bariyer var. Yaya ve araç trafiği aynı noktadan akmaktadır. Vatandaşlarımız güvenli bir üst geçit talep etmektedir."
Genç, doğal gaz konusundaki eksikliği de şu sözlerle dile getirdi:"Merkezde doğal gaz bulunmasına rağmen mahallelerde hâlâ yoktur. Yoğun bir nüfusa sahip Karaözü bölgesi dahi doğal gaza erişememektedir. Buradan hükümete çağrı yapıyorum: Sarıoğlan'ın hastane ihtiyacını karşılayın, demir yoluna acilen bir üst geçit yapın, doğal gazı mahallelere ulaştırın. Kayseri'nin hiçbir ilçesi ihmal edilemez."
Haber Merkezi