Büyükşehir Belediyesi ile Sun Fuarcılığın ortaklığında bu yıl 7.düzenlenen kitap fuarı törenle açıldı. Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, "İnşallah bu yıl hedefimiz 1.5 milyon ziyaretçiyi geçmek" dedi. Kayser Valisi Gökmen Çiçek ise konuşmasında Kayseri'nin artık markalaşmış bir kitap fuarı var. ben, şehrin kültürel anlamda gelişmesi için çok büyük emek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç'a ayakta alkışlıyorum dedi.
Büyükşehir Belediyesi ile Sun Fuarcılık tarafından düzenlenen ve bu yıl 7'ncisi gerçekleştirilen Kayseri Kitap Fuarının törenle açıldı. Açılışa Vali Gökmen Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Ak Parti Kayseri milletvekilleri, Sayın Bayar Özsoy, Şaban Çopuroğlu, Ayşe Böhürler, İleç Belediye Başkanları, Üniversite rektörleri, Tarihçi yazar İlber Ortaylı, Serdar Tuncer ile şair, yazar ve öğrenciler katıldı.
Tören saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Ardından kürsüye gelen Sun fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Saçmacı, bu yıl 7.açtıkları kitap fuarıyla ilgili bilgiler verdi. Saçmacı şunları söyledi." Türkiye'nin ziyaretçi sayısını ve rekorunu dört yıldır elinde bulunduran Kayseri kitap fuarı düşünce dünyamızı zenginleştirmek yeni ufuklara yelken açmak okuma sevgisini paylaşmak için 412 yayın evi 513 yazar kadromuzla buradayız".
Ünlü Tarihçi Yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı da Kayseri'nin okumaya ve okutmaya meraklı bir şehir olduğuna dikkat çekerek, "Kayseri benim bildiğim okumaya ve okutmaya çok meraklı bir şehirdir. Bu özelliği ile tanınır" dedi. Kayseri kitap fuarlarının bazılarına katıldığını hatırlatan Prof. Dr. Ortaylı, "Şimdiye kadar düzenlenen 7 fuarın bazılarına katıldım, büyük ilgi var. Zaten fuar rekor ziyaretçi bakımında da önde gidiyormuş. Çok takdir ettiğimiz, saygı duyduğumuz belediye başkanımız, ilgili müdürlükler, Kayseri halkına bu yüzden teşekkür ve tebrik etmek herkesin borcudur" diye konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ta konuşmasında eğitime büyük önem verdiklerini söyledi. Başkan Büyükkılıç, tarihi dokuyu koruma anlamında çalışmaların devam edeceğini belirterek, "15 kütüphanesi olan belediyeyiz, taçlandırma adına millet bahçesi içerisine 6 bin metrekarelik yeni kütüphanemiz ile Kültür Bakanlığımızla iş birliğinde millet kütüphanesinin en güzellerinden birini Kayseri'mizde hayata geçireceğiz" dedi. Kütüphanelere 300 bin kişinin üye olduğunu hatırlatan Başkan Büyükkılıç, "24 saat hizmet veren kütüphaneler ile gerek Talas'ta gerekse merkezde makarr-ı ulema, makarr-ı evliya, âlimler ve veliler şehri olarak bilinen bu güzel şehrimize 5 üniversite, Sayın Valimizin deyimiyle 6'ncı üniversite KAYMEK ile yüz binlere ulaşan çalışmalarımız ile bu konuda epey mesafe aldık. Bu sene itibariyle 300 bin kitapseverimizin kütüphanelerimize üye olduğunu hatırlatarak, gerekli destekleri sağlamak bizim için olmazsa olmazımızdır" diye konuştu.
Ak Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy'da, konuşmasında tüm Kayserilileri kitap fuarına davet etti. Özsoy, yediden yetmişe herkes bu fuarı gezip görmeli. Çünkü, Ahlak ve Adalet yolunda bu kitaplar neslimizin önünü açacak dedi.Ak Parti Kayseri Milletvekili Şaban Çopuroğlu'da, açılışı yapılan bu kitap fuarı hem katılımcılara hem de öğrencilerin zihinlerine bereket olsun ifadelerini kullandı.Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'te konuşmasında, Kayseri'nin artık markalaşmış bir kitap fuarı var dedi. Vali Çiçek, Kayseri'nin Türkiye'nin tam ortasında bu kadar gelişmesinde ilmin önemi inkar edilemez. Anadolu'nun ortasında bir şehir sessiz sedasız ağlamadan, sızlamadan hep başarı hikayesi gösteriyor. Bu şehir ihracat rekoru kırıyor. Bu şehir Türkiye ekonomisine katma değer üretiyor. İthalatının iki katı ihracat yapıyor. Tabiki bunlarda tesadüfen olmuyor. Bunlar ilimle, bilimle, alime verilen değerle oluyor. Onun için ben bu fuarı açan Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç olmak üzere Sun Fuarcılık yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Saçmacı'ya teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından 7.kitap fuarının kurdelesi kesilerek açıldı. Haber: Mehmet Yılmaz