NEBAHAT ERDOĞAN


YİNE SEÇİM…. YİNE AYNI TERANE

Yine aynı tiyatro, aynı terane… Seçim; Türkiye için bol keseden atma, har vurup harman savurma sürecidir.


20 yıldır yapılan seçimlerin giderleri vatandaşın cebinden karşılandığı gibi bu seçim giderleri de vatandaşın sırtına yüklenecek…

Devlet kasasından siyasi partilere toplam yardım tutarı 6 milyar 682 milyon liraya ulaşacak. 

AK Parti toplam 2 milyar 658 milyon lira, CHP 1 milyar 892 milyon lira, MHP 752 milyon lira, İYİ Parti 722 milyon lira, Yeşil Sol Parti de 658 milyon lira yardım alacak.

Cumhur ittifakı adaylarının açıklamaları, seçim vaatleri, projeleri  için “Şimdiye kadar neredeydiniz?” diye sorma gereği duyuyoruz.

Soruyoruz sormasına da hiçbir yanıt alamıyoruz…

Evet bir seçim atmosferine daha bir şekilde girmiş bulunuyoruz. Projeler açıklanıyor, vaatlerin bini bin para, sözlerine bakacak olursanız Türkiye’yi baştan yaratıyorlar. 

İşçisine, iş verenine, öğrencisine, ev hanımına, emeklisine, çalışanına hatta doğmamış çocuğa bile don biçiyorlar…

Fırtınalı giden bu atmosferde söylenenlere bakacak olursak maşallah hiç kimsenin derdi sıkıntısı kalmıyor, her yer, her şey güllük gülistanlık  oluyor.

Türkiye adeta Cennet…

Adama sormazlar mı?

Kapı kapı gezerek yapacaklarını listeler halinde sunanlar, 20 yıldır neden yapmadılar acaba?  

Yaptıkları yatırımlardan bahsediyorlar, ortada sadece rakamsal boyutu var, üretimin neredeyse durma noktasına geldiği, işsizlikteki  veriler ise 2023 yılı 3 milyon 98 bin kişi yani  8.8 oran olarak açıklanmıştı,  dışa bağımlılığın arttığı ortamda nelere yatırım yapıldığını merak ediyorum doğrusu. 

Yaşlıların yaşam merkezlerinin yolunu bilmeyenler türküler eşliğinde sahte gülücüklerle yanlarında olduklarını hissettirmeye çalışıyorlar. 

Yaşlı ve emeklisini bu kadar düşünen biri onların emeklerini görmezden gelmez, sadaka verir gibi homurdanarak komik rakamda zam yapmaz, mecliste emekliler için yapılan teklifi reddetmez, ama gelin görün ki; yaşam standartlarının altında maaşa mahkum edilen emekliler seçime kadar baş tacı edilecek gibi görünüyor. 

Kapıda hangi sürpriz var acaba? 

Geleneklerimizde büyüklerimize saygıda kusur etmemeye özen gösterirken, yaşlılarımızı seçim aleti olarak kullanmaları ne kadar acı değil mi? 

Ayaklarının altını öpseniz dahi affedilir yanınız yok sizin…

Sıralayabileceklerimiz  o kadar çok ki dar gelirli vatandaşlar için yine ev sözü veriliyor TOKİ kapsamında öyle ki bedava gibi, rakam 700 binlere çıktı. 

Tabii bu arada Toki mağdurlarını unutmayalım evleri bırakın teslim olmayı henüz temeli dahi atılmamış olanları var. 

Kimi vatandaşlar ise “5 yılda 100 bin konut yapamayan 650 bin konutu nasıl yapacak?” diye tepkilerini gösterdi.

Eyy  seçim sen nelere kadirsin… 

Verdikçe veriyorlar…

Geçtiğimiz günlerde okuduğum bir haber İstanbul’da bir belediye başkan adayı gençlere yönelik vaadinde; öğrencilere her gün mercimek çorbası, domates çorbası ve tavuk suyu dağıtılacağını, her cuma akşamı da etli pilav verileceğini söyledi.

Ya Allah aşkına insanları neden bunlara muhtaç duruma getirdiniz hiç sorguluyor musunuz acaba kendinizi? 

Ya da vatandaş “ben neden bunlara muhtaç ediliyorum?” diye sorgulamadığı müddetçe daha çok vaatler dinleriz…

Her seçim döneminde olduğu gibi vaatler bir bir sıralanıyor yine ancak her seçim sonrası olduğu gibi bu seçim sonunda da herkes avucunu yalayacak. Çünkü her zaman olduğu gibi  tutamayacakları sözleri ya da projeleri vaat ediyorlar. 

Umarım hakkın hukukun adaletin kazanacağı bir seçim olur.

Seçmenin feraseti sandıkta galip gelir…