MUSTAFA CENGİZ


YANLIŞLIKLAR SENFONİSİ!

Hikmet Karaman’ın sarı kırmızılı takıma gelişi ile başlayan Hikmetli günler her ne Hikmetse kısa sürdü. Evsahibi takımın sert oynadığı ve hakemlerinde buna göz yumduğu daha doğrusu prim verdiği ortada Konya’da. Karaman’ın maça ağırlığını koyduğu anlarda demek ki iş işten geçmiş bu tabloya göre. Türk filmi gibi aslında Kayserispor’da yaşananlar. Sonu başından belli her şeyin. Ama ısrar ve inatla her sezon aynı film değişik figüranlarla vizyona sokuluyor, taraftar kahrolarak isyan ederek izliyor filmi. Sonuç aynı. İsyan üstüne isyan. Paralar çarçur oluyor. Bir Allah’ın kulu da sorumluluk almıyor ve veballer hep öteki tarafa kalıyor. Karagümrük ve Fenerbahçe maçlarına dair beklentisi olanlar için iki hafta biraz daha sıkıntılı bir süreç. Ardından milli maç arası ve yeniden Beyaz sayfa safsataları ile hayallerin bir başka bahara ötelenişi. Unutmayın bu sezonda 4 takım düşüyor. Sempatinin Antipatiye dönüştüğü tüm takımların bize diş bilediği bir sezon yaşıyoruz. “Papaz her zaman pilav yer mi?” Sanmam…


Yukatel Kayserispor'da işler yolunda gitmiyor.

Sarı kırmızılı takım son üç maçını mağlubiyetlerle kapattı.

Hikmet Karaman’ın sarı kırmızılı takıma gelişi ile başlayan Hikmetli günler her ne Hikmetse kısa sürdü.

Süper Lig'in 10.haftasında Konyaspor'a konuk olan Yukatel Kayserispor'da sol bek Lionel Carole ile orta saha futbolcusu Olivier Kemen ve Uğur Demirok kadroya alınmadı. Arka adalelerinde ağrı olan Carole ve Kemen, ile birlikte sarı kart cezalısı olan İbrahim Akdağ ile idman eksiği bulunan Manuel Fernandes de, Konya'ya götürülmeyen diğer isimler oldular.

MAÇA DAİR HATIRLATMALAR

İlhan Palut’un 4-4-2’sine Karaman 4-2-3-1 ile karşılık verdi Konya’da sahaya diziliş olarak.

İlk yarı itibarı ile topla oynamada yüzde 47/53, Pas sayısında 223-245 ve Pas isabetindeki yüzde 86lık karşılıklı isabetler maçın finalinde Toıpla oynamada yüzde 46-54, Pas sayısında 420-473 ve Pas isabetinde yüzde 84-85’e dönse de kaybeden taraf biz olduk 2-0 ile Konya’da.

Bu arada Toplam şutlarda 11-11, İsabetli şutlarda 3-3, faullerde 17-11, sarı kartlarda 2-3 ofsaytlarda 6-3 ve kornerlerde ise 1-5’lik bir tablo ortaya çıktı.

Evsahibi takımın sert oynadığı ve hakemlerinde buna göz yumduğu daha doğrusu prim verdiği ortada Konya’da.

Karaman’ın maça ağırlığını koyduğu anlarda demek ki iş işten geçmiş bu tabloya göre.

Eğer gelenekselleşmeye başlayan ilk yarının final bölümünde gol yeme alışkanlığımız Konya’da nüksetmese ve devre arasına 1-0 girebilse idik belki maçı çevirme en azından puan alma şansımız olabilirdi…

SANAL ALEMDEN YANSIYANLAR

Kayserispor Fan @FcKayserispor Taraftar: ”Hikmet çalıştırdığı her takımı düşürmüş. Her takımdan tazminat koprarak zengin olmuş.KS’dan da geçen sene koparmış.” Dedi. -Buna rağmen Ali Çamlı ve siyasi lobi getirdi. Yeni tazminat kazığı bir yana güzelim takımı rezil etti!

Hikmet Karaman’ı Kayserispor’a getiren Kayseri’de ki lobi bunu bilmiyor muydu? Tabi ki biliyorlar.

Çünkü Kayserispor’dan da kovulmuş ve tazminat alıp transfer tahtası kapattırmıştı. Soru şu? Bu tekrar getirenler tazminat yada  sözleşme süresince ücretten PAY işinin neresinde? Halen bizleri aptal yerine koyup takımın kötü durumunu yorumluyor!

Bunu için zaten sana defol diyoruz. Konya’dan istifasız dönersen, Kadir Has’ta tüm Türkiye’ye rezil olup protestolar eşliğinde kovulursun!

**

Serdar Ali Çeliker "Hikmet Hoca, bir Galatasaray maçıyla sezon geçmez. Ankaragücünde de aynısı oldu. Galatasaray'ı yendin sonra küme düştün.

6-3 Yenilmişsin hala 6-4 bitebilirdi diyorsun. 6-4, 6-5 bitse ne olur? Kayseri'de büyük sııntı var. Konyaspor kazanır."

**

Çetin Uzunoğlu @cetinUzunoglu2 “Boşa geçen bir milli ara ve bomboş bir sistem sahada her hafta geriye giden bir takım olmadı olmayacakta yolun sonu teknik ekip ile ayrılık olmalıdır.#Kayserispor”

**

Sadık Darıcı@sadikdarici "1-2 koşu istatistiği, 1-2 bireysel pozisyon hatası ile mağlubiyetleri,şuursuz futbolu Hikmet ancak siyasilere,yöneticilere yutturur.

Elindeki kadroya bak,ne olduğu belirsiz sahadaki kaosa bak.Çıkan saçma onbirler,oyuncu değişiklikleri vs zaten senin hoca olmadığının göstergesi. Hikmet bu takımı tamamen enkaz yapmadan,kovulmadan gitmez.

Yine koltuğa yapıştı bırakmıyor.Arkasındaki lobi yüzünden de anlaşılıyor ki Kayserispor yönetimi de kolayca gönderemeyecek.

Karagümrügü yenemezse anlaşılan Kayserispor taraftarı gönderecek.(Yense de uzun vadede duramaz) Kayserispor’da son durum şu. Hikmet takımı düşürse bile kendi gitmez,kovulmadan gitmeyecek.

Alanya maçı sonrası açıklamasının 10kat daha saçmalarını, laf kalabalığıyla, suçu futbolculara atarak,yenilgileri bireysel hatalara bağlayarak yöneticileri kandırıyor,kalmaya devam ediyor

**

Serdar ERBASﺍًًًًًًًًًًًِِِِِِِِِِِِ@SerdarERBASI "Taraftara rağmen verilen bir kararın daha hatalı olduğu ortaya çıkıyor"

"Aug 17 Berna Başkan zamanında Kayserispor Yönetiminin Taraftara rağmen verdiği tüm kararlar Kayserispor aleyhine oldu.

Bakalım yine Taraftara rağmen bir karar gelecek mi???

Bakalım Taraftarın tepkisi Başkan için birşey ifade ediyor mu??? Merakla bekliyorum...

Hikmet Bey ve Hikmet Beyi Hoca olarak getiren irade sanıyor ki: çok iyi mazeret üretildiğinde federasyon yarım puan falan veriyor.

Ancak, sistemde mazerete yer yoktur.Adını açıklamadan siyasileri suçlamak gereksiz, zira tüm Hoca kararlarındaki tek irade Başkan."

Bu paylaşımlar uzayıp gidiyor.

Sarı kırmızılı takım taraftarı yönetime, teknik kadroya öfkeli.

**

29. RANDEVU KONYASPOR’UN!...

Konyaspor ile Yukatel Kayserispor, Süper Lig tarihinde 29.kez birbirine üstünlük kurmak için karşılaşırken Konya’da gelenek bozulmadı.

Bir başka ifade ile de yeşil beyazlılar yine fire vermediler…

Konyaspor ile Yukatel Kayserispor, Süper Lig'de 29 kez karşılaştı.

Bu maçlarda ev sahibi ekibin üstünlüğü görülüyor.

11 kez Konyaspor 7 kez de Kayserispor kazandı.

İki takım arasındaki 28 maçın 11'i de berabere bitti.

Bu maçlarda Konyaspor 34 gol atarken Yukatel Kayserispor ise 25 gol attı. Konya'da oynanan 14 maçta ise Konyaspor 8 kez, Kayserispor ise 2 kez kazandı. 5 maç da berabere bitti.

KARAMAN’IN KONYA KARNESİ KÖTÜ

Tecrübeli teknik adam Cumartesi günü Konya’da 8. kez kaybetti…

Yukatel Kayserispor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Konyaspor’a karşı 22. kez rakip olurken, Karaman geride kalan 22 maçta 5 kez galibiyet sevinci yaşadı.  

Cumartesi günkü buluşma ile Teknik Direktör Karaman, Konyaspor'a karşı 22.kez Süper Lig'de rakip oldu. Geride kalan 22 maçta Karaman'ın çalıştırdığı takımlar 5 kez kazandı, 8 kez yenildi, 9 kez berabere kaldı. Kayserispor ile Konyaspor'a karşı 5 maça çıkan Karaman, bu maçlarda 1 kez galibiyet sevinci yaşarken 1 beraberlik 3 yenilgi aldı.

MÜNECCİM OLMAYA GEREK VAR MI?

Türk filmi gibi aslında Kayserispor’da yaşananlar.

Sonu başından belli her şeyin.

Ama ısrar ve inatla her sezon aynı film değişik figüranlarla vizyona sokuluyor, taraftar kahrolarak isyan ederek izliyor filmi.

Sonuç aynı.

İsyan üstüne isyan.

Paralar çarçur oluyor.

Bir Allah’ın kulu da sorumluluk almıyor ve veballer hep öteki tarafa kalıyor.

Karagümrük ve Fenerbahçe maçlarına dair beklentisi olanlar için iki hafta biraz daha sıkıntılı bir süreç.

Ardından milli maç arası ve yeniden Beyaz sayfa safsataları ile hayallerin bir başka bahara ötelenişi.

Unutmayın bu sezonda 4 takım düşüyor.

Sempatinin Antipatiye dönüştüğü tüm takımların bize diş bilediği bir sezon yaşıyoruz.

“Papaz her zaman pilav yer mi?”

Sanmam…

BU NE YAMAN ÇELİŞKİ?!...

Sezona Şenol Can ile başlayan ve Erzurumspor’un TFF’ye yaptığı suç duyurusu akabinde apar topar istifa ettiren Kasımpaşa U dönüşü yaptı.

Teknik direktör Cihat Arslan ile yollarını ayıran Kasımpaşa, eski teknik direktörü Şenol Can ile anlaşma aşamasında. Anlaşılan o ki bu boşlukta Şenol hoca diplomasını almış ve kulübeye girmeye hak kazanmış.

Bu arada bu hafta Kayseri’de ağırlayacağımız Karagümrük’ün evindeki Hatay beraberliği ve 2 puanlık kayıpları bize daha da fazla bilenmelerine neden olacaktır.

İstifası konuşulan, stadyum yapılmamasını bahane eden Süleyman Hurma’nın bugünkü Karagümrük başkanlığındaki yani bir anlamdaki mevcudiyetinin sebebi Kayserispor’a olan hırsı devam ediyor ne de olsa…

DUYMADIKLARIMIZ...

RTÜK'ten yapılan açıklamaya göre, yayıncıların şifresiz ve açık kanaldan yayınlamak zorunda olduğu organizasyonlar.

▪ Şampiyonlar Ligi (Yarı final ve final)

▪ Avrupa Ligi (Yarı final ve final)

▪ Dünya Kupası Şampiyonlar Ligi (Yarı final ve final)

▪ UEFA Süper Kupası