MUSTAFA CENGİZ


VELİAHTLARIN GÖVDE GÖSTERİSİ…

Cumartesi günü Bilal Erdoğan’ın ilimizde olduğu saatlerde Fatih Erbakan ilçeleri ziyaret ederek esnaf ziyaretleri yaptı ve nabız tuttu bir anlamda Kayseri’de AK Partinin kalesinde. Necmettin Bilal Erdoğan siyasete girer mi, gelecekte AK Partinin başına geçer mi, Fatih Erbakan ile birbirlerine rakip olurlar mı? Bunları cevaplamak için şu anda erken gibi görünüyor ama Erbakan’ın dediği gibi “Türkiye Sürprizler Ülkesi” ve her an her şey olabilir. Kayseri bu anlamda, ikilinin Kayseri ziyaretleri de bu meyanda bize göre son derece önemli ziyaretler. Hadi bakalım hayırlısı olsun inşallah. İkisi de genç ve rahle-i tedrisattan geçiyorlar. Hem kendileri açısından hem de ülkemiz açısından hayırlısı olsun…


İkisi’de Milli Görüş geleneğinden gelen bir zamanlar aynı yolu birlikte yürüyen iki babanın evlatları.

Merhum Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan YRP ile yeni bir siyasi yol çizmiş durumda.

AK Parti’nin kurucusu ve halen genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise 20 yıldır ülkeyi yönetiyor ve oğlu Necmettin Bilal Erdoğan’da sık sık gündeme gelen bir isim.

Erdoğan’ın adı çoğu kez MEB camiası ile ilgili geçse de kendisi şu anda bir çok vakıf bakanlığı ile birlikte Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi. 

AYNI EKOLDEN…

Önce Fatih Erbakan geldi Cuma günü Kayseri’ye.

Ardından Bilal Erdoğan, Cumartesi günü ilimizde idi.

Dr.Fatih Erbakan 1 Ocak 1979 Ankara doğumlu ve 42 yaşında.

Necmettin Bilal Erdoğan ise İstanbul 23 Nisan 1981 40 yaşında.

Hemen hemen yaşıtlar ve “Aynı Ekol”den desek yanlış bir tanımlama yapmış olmayız sanırım.

ERBAKAN NE DİYOR?!...

Cuma günü Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan düzenlediği basın toplantısında iktidara geldiklerinde EYP sorununu çözeceklerini söyledi.

Emeklilikte yaşa takılanların sorununu iktidara geldiklerinde çözeceklerini belirten Erbakan; "Emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili gelir gelmez bu sorunu çözeceğimizi, 26 milyarın bizim için önemli bir paranın olmadığını ifade ettik. Sadece bizim için değil Türkiye için önemli bir para değil. Faize ödenen yıllık para 240 miyar lira. Emeklilikte yaşa takılanlar yıllık 26 milyar lira tutuyor. Yani borç faizine ödediğimiz paranın 10’da biri kadar bir para. EYT’lilere de, diğer vatandaşlara da her türlü imkanı sağlayabilmeniz mümkün" diye konuştu.

TURKOVAC ÖVGÜSÜ…

Erbakan; Erciyes Üniversitesi'nde üretilen Türkovac aşısının aşılar içinde en uygunu olarak düşündüklerini söyleyerek Erbakan; "Türkovac; “Bu kadar düşük bir risk karşılığında aşı olmayı düşünmüyoruz. Hiç aşı olmamak en iyisi bana göre. Ancak mecbur kalınırsa mrna teknolojisi kullanmayan aşıların yaptırılması ancak mümkün olabilir. Bu noktada mecbur kalındığında Türkovac aşıların içinde en uygunu olarak düşünülebilir" dedi.

"SEÇİM BARAJI 0 OLMALI"

Seçim barajının düşürülmesine değinen Fatih Erbakan; "Seçim barajının düşürülmesi; “Barajın aslında 0 olması lazım. En adil, en demokratik adaleti sağlayacak şekilde bir sistemle seçime gidilmesi gerekir diye düşünüyorum. Çünkü bu barajlar temsilde adaletin altına dinamit koyuyor.

3 Kasım seçimlerinde yüzde 34 oyla AK Parti 3’te 2 temsil hakkı elde etti.

Yani 3’te 1 oyla 3’te 2 temsil hakkı elde etti. Seçmenin 3’te 1’inin oyu meclis dışında kaldı, 1 tane milletvekili çıkaramadı. Çünkü baraj altında kalan partilerin oyunu topladığınızda seçmenin 3’te 1’ini oluşturuyor. Böyle çarpık bir adalet sistemi olmaz. 0 olması en güzelidir. Her görüş özgür bir şekilde kendini temsil etsin, hiçbir vatandaşın oyu boşa gitmesin, temsilde adalet sağlansın, millet iradesi tam manasıyla tecelli etsin" şeklinde konuştu.

"ERKEN SEÇİM İHTİMALİ VAR"

Erken seçim beklediklerini de kaydeden Erbakan; "Erken seçimi bu şartlarda 2022 yılında bekliyoruz. Çarkı artık döndüremiyorlar, gerçekten sıkıştılar. Diğer bir husus da milletin ekonomik sıkıntısı ve tepkisi Bu tepkiyi de daha fazla bastırabilmeleri mümkün olmayacak gibi görülüyor. Gerçekten de esnafa, işçiye, memura sorduğunuzda bu tepkinin çok artarak devam ettiğini, fakirleşmenin artarak devam ettiğini görüyoruz. 2023’e kadar bu şartlar altında götürmeleri zor gibi geliyor. 2022 sonbaharına bir seçim olma ihtimalini görüyoruz. Ama tabi Türkiye sürprizler ülkesi, her an her şey değişebiliyor. İnşallah biran önce seçim olsun da paylaşımda adalet ve önce millet anlayışına sahip milli görüş iktidarıyla milletin derdine derman olunsun" dedi.

Cuma günün finalinde Erbakan büyükşehir belediye başkanı Memduh Büyükkılıç’ı ziyaret ediyor makamında.

GÖVDE GÖSTERİSİ…

Yıllarca aynı davaya hizmet veren merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Necmettin Bilal Erdoğan’ın hafta sonunda ilimize yaptıkları ziyaretlere dair izlenimlerimiz sürüyor.

Her ikisi de Büyükşehir belediye başkanı Memduh Büyükkılıç ile görüştü.

Nihayetinde Büyükkılıç, Milli Görüş ekolünden gelen gençlerin bir anlamda Kanaat önderlerinden birisi.

SÜPRİZLER ÜLKESİ

Erbakan’ın Türkiye ve seçimlere dair altını çizdiği önemli gerçeklerden birisi Türkiye’nin Sürprizler ülkesi olduğuna dair görüşü önemli.

İttifaklara dair kapıyı açık bırakan ve “Prensiplerimiz var. Bu çerçevede değerlendirme yaparız. Hiçbir ittifakta olmayız diye bir düşünce yok” açıklaması önümüzdeki dönemde gerek Cumhur gerekse de Millet ittifakı ile masaya oturabileceklerine dair önemli sinyaller olarak yorumlandı.

CUMARTESİYE DAİR…

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı ve Okçular Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan’ın katılımı ile  Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Spor Toto işbirliğiyle yapımı tamamlanan Geleneksel Sporlar, Binicilik ve Okçuluk Tesisi açılışı, Türkiye Şampiyonası ve değişik etkinliklerin yer aldığı muhteşem bir törenle yapılıyor.

Erdoğan’ın başkan Memduh Büyükkılıç ile dostluğu herkesin malumu.

İleride Erdoğan’da babasının izinden yürüyerek, Erbakan gibi siyasete girer mi, AK Parti’nin başına geçer mi? Şimdilik bu soruların cevabını bilemiyoruz.

BABASINA ÖVGÜLER YAĞDIRDI

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan 3 Günlük Kayseri ziyaretinin son gününde Develi ve Tomarza’yı ziyaret ederek Erbakan esnaf gezdi ve vatandaşlarla sohbet etti.

Fatih Erbakan “ Bugün Kayseri’nin ilçelerini geziyoruz. Aynı Erbakan Hocamızın yaptığı gibi çalışmaları devam ettiriyoruz, tabi Erbakan Hocamızın gönlümüzdeki yeri ayrı, Hala ülkenin dört bir yanından dua ediyorlar, Allah Erbakan Hocadan razı olsun diyorlar. Biz onun kurduğu fabrikalardan ekmek yedik diyorlar. Biliyorsunuz 24. Hükümette dünya şampiyonluğu seviyesinde maaş zamları yapılmıştı. İşçiye, memura, emekliye %100, %200, %320 zamlar yapılmıştı yani 100 alan bir işçi 100 aldı, 200 aldı, 300 aldı, 400 aldı bu Dünyada eşi görülmemiş bir şey. Yine gittiğimiz yerlerde Allah Erbakan Hocadan razı olsun biz o dönemdeki bolluğu, bereketi bir daha görmedik, o dönemde yapılan maaş zamlarıyla hala ayakta duruyoruz o zamlar olmasa şuan aldığımızın üçte birini alıyor olurduk diye bizzat emeklimiz, memurumuz, işçimiz bize söylüyorlar ve dua ediyorlar” dedi.

KAYSERİ’YE ÖZEL ÖNEM…

Ancak görünen o ki gerek Erdoğan, gerekse de Erbakan Kayseri’yi önemsiyorlar.

Yakın ilgi ve markajları da ortada.

Hafta sonunda ikisinin de farklı kulvarlarda gövde gösterileri oldu ilimizde.

Bunların ilerleyen dönemlerde Türk siyaset hayatına ne tür yansımaları olacağını ömrümüz var ise hep birlikte göreceğiz inşallah.

GELECEK NE GÖSTERİR BİLİNMEZ…

Bu arada Cumartesi günü Bilal Erdoğan’ın ilimizde olduğu saatlerde Fatih Erbakan ilçeleri ziyaret ederek esnaf ziyaretleri yaptı ve nabız tuttu bir anlamda Kayseri’de AK Partinin kalesinde.

Necmettin Bilal Erdoğan siyasete girer mi, gelecekte AK Partinin başına geçer mi, Fatih Erbakan ile birbirlerine rakip olurlar mı? Bunları cevaplamak için şu anda erken gibi görünüyor ama Erbakan’ın dediği gibi “Türkiye Sürprizler Ülkesi” ve her an her şey olabilir.

Kayseri bu anlamda, ikilinin Kayseri ziyaretleri de bu meyanda bize göre son derece önemli ziyaretler. Hadi bakalım hayırlısı olsun inşallah.

İkisi de genç ve rahle-i tedrisattan geçiyorlar.

Hem kendileri açısından hem de ülkemiz açısından hayırlısı olsun…