FARUK ERGAN


TUZAK KURMAK…..!


Bir şeyi, kuş ve özellikle yaban hayvanlarını yakalamak için kurulan düzenek. Birini güç ve tehlikeli duruma düşürmek için düzen hazırlamak, komplo kurmak. TDK.

Doğada yaşayan yaban hayvanları bir birlerinin neslini yok etmek için, avlanmak için ve karınlarını doyurmak için hemcinslerine tuzak kurmazlar. Yaradan’ın kendilerine verdiği içgüdülerle hareket ederler, karınlarını doyurduktan sonra aç gözlülük yapmayı, gereğinden fazla katliam yapmayı ve stok yapmayı hiç düşünmezler. İnsanoğlu öyle mi? Kininden, hasedinden, kibrinden, aç gözlülüğünden ve bitmek tükenmek bilmeyen koltuk hırsından dolayı önüne gelen tüm rakiplerine tuzak kurar. Siyasetçiler başta olmak üzere, Odalarda, Derneklerde, Vakıflarda, Cemaatlerde, aklınıza neresi gelirse, kendi içlerinde bile acımasızca davranarak, birbirlerinin omzuna basmayı maharet zannederek her türlü tuzak kurmaya muktedir insanlar vardır.

En çok rahatsız olduğum konuların başında, Cumhuriyet, Vatanseverlik, Milliyetçilik, Toprak bütünlüğü ve Halkın inançlarını kullanarak yapılan tuzak kurma çabalarını görürüz. İnsani ve ahlaki vasıfları gelişmeyen tüm toplumlarda, özellikle Ortadoğu Ülkelerinde proje odaklı rekabet olmayacağı gibi, bilgi ve teknolojiye dayalı rekabette yok. Sıklıkla yaşıyoruz, Tv. ekranlarındaki tartışma programlarında, kelime dağarcığı gelişmeyen, mantıklı cevap verme bilgisinden yoksun panelistlerin ilk başvurdukları çıkar yol, nasıl bir laf cambazlığı yaparımda bu adamı sustururum edasıyla çirkeflik yaptıklarını. Uzmanı olmadıkları konularda topluma bilgi verme bahanesi ile saçmalayanları, tuzakçılar kadar tehlikeli ve düzenbaz olarak görüyorum.

Şehir kuruyoruz diyerek doğayı talan edenler, dere yataklarını imara açanlar, el değmemiş bakir yerleri rant kapısı yapanlar, Karadeniz sahil yolunu yapanlar, Erciyes Dağına tesis kurma ruhsatı verenler, tuzakçıların en acımasızları onlardır. Bina yapıyoruz diyerek, altyapı, kanalizasyon ve sosyal tesisi yapma bahanesi ile hırsızlık yapmayı, demir ve betonu az kullanmayı, ihaleye fesat karıştırmayı, yandaş olanlara Kamu kaynaklarını hortumla bağlayanları, istismarcı Vakıfları, kadını katledenleri küçük tuzakçılar mı sandınız?

Tüm Vatandaşlarımı kucaklıyorum diye söze başlayıp, ah ah siz o günleri bilmezsiniz, siz o günleri görmediniz kardeşlerim diye sözünü bitiriyorlarsa, genelde menfaatçi olurlar ve işleri bitene kadar karşısındakilerle çok iyi olmaya çalışırlar. Sakın ilerideki günlerde ve aylarda kuracakları bubi tuzağına düşmeyin, zaten güvenirliliği kalmamıştır biraderin.