FARUK ERGAN


TUTARSIZLIK…..!


Davranışlarında kendi kendisiyle uyum kuramayan ve düşünmede mantık eksikliği.(TDK)  

İç Dünyasında sürekli kin besler, maiyetindeki insanlara ve mesai arkadaşlarına, bulunduğu makama yakışmayacak hakaretler eder, hiç kimseye karşı şefkat duygusu taşımaz, söylemleri hep sözde kalır, yeter ki makamında otursun ve talan etme saltanatını sürdürsün. Sonra bir bakarsınız ki babacan tavırlar sergilemeye başlar, tüm Ülke insanını ayrım yapmadan kucakladığını söyler, bir olalım, diri olalım tavsiyesi toplum çıkarlarını kapsamaz, sadece kendisinin orada oturması şartına bağlı olduğunu ima eder. İç ve dış Politikada tutarsızlıklar saymakla bitmez.

Senden Genel Müdür olmaz, sen ticaret yapmaya yatkın değilsin, firmayı batırırsın der, seni o makama seçtirmeyeceğim der, karşılıklı hakaretler ve ağza alınmayacak sözler havada uçuşur sonra bir bakarsınız ki hemfikir olmuşlar, dükkanda beraber çalışıyorlar. Bu ne yaman çelişki, bu ne tutarsızlık birader?

Hiç kimse tarafından anlaşılır olmayan bir biçimde, karakterine ya da itibarına saldırıldığı kanısına varır, celallenerek veya karşı saldırı ile kendini savunmaya çalışır. Gündem yaratmakta, sansasyon haber yaymakta çok mahir olduğunu ve haberin doğruluğu kendi çıkarına zıt anlam taşıyorsa, inkarcılık konusunda çok yetenekli olduğunu ispat etmiştir. Aynı zamanda Demokrasiye, Adalete inandığını söyler ve Cumhuriyetin kurucularını ve temel ilkelerini savunduğu anlarda olur, Anayasa Mahkemesinin kararlarını tanımadığı da olur. Demokrasilerde tek bir oy farkıyla seçimlerin kazanıldığı olduğu gibi, binlerce farklı oyla seçilemeyenlerin olması da açıklayanlar tarafından çok büyük tutarsızlık değimlidir?

Siyasi tarihimizde beş kafadar, hakaret ve çukur dilini kullana kullana varmak istedikleri yere vardılar ve her birisi makam sahibi oldular, şimdi muhatabına yalakalık yapıyorlar. Bir başkaları eski ortaklarının yanındayken nerdeyse şirk koştular, naat etmekte, insanlığından taviz vermekte ve ahlaki yapısını yerlerde süründürmekte beis görmediler, sonra bir baktık pasta bölüşürken yolları ayrıldı. Yaşam biçimlerinde hızlı değişim ve tam bir tutarsızlık hakim.

Bana karşı düşüncesinde riyakarlık, davranış biçiminde tutarsızlık, ticaretinde ahlaksızlık ve siyasi hayatında beni kandırmaya yönelik bir şeyler sezdiğim insanla uzun yıllar konuşmam ve tavır yaparım. Hele ki bana karşı hakaret dili kullanırsa, Dünyanın sonuna kadar selam vermem ve selamını almam. Dost olmakta ve düşman olmakta mutlaka mesafe bırak, trafikte fren mesafesi gibi. Kısacası darıldığım dağın odununu yakmam abi.