RECEP BULUT


TARTIŞMALI KONGREDE  NURSAÇAN  İBRA EDİLDİ!

Tartışmalı genel kurulda yapılan açık oylamayla Tahir Nursaçan ve yönetimi ibra edildi, muhalefet salonu terk etti.


GENEL KURULA 578 SANAYİCİ  KATILDI!

OSB’nin dün 18 olağan mali genel kurulu yapıldı. TÜYAP Fuar merkezinde yapılan genel kurula 578 sanayici katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın başkanlığını yaptığı genel kurul da divan üyeliğine Yılmaz Büyüknalbant ve Hacı Çeviker getirildi.Genel kurula Özhaseki, Ersoy, Çopuroğlu ve İncetoprak katıldı.

MUHALEFET  KAPALI OYLAMA İSTEDİ!

Gündemin en hararetli maddesi olan 7. Maddeye gelindiğinde Bekir Okay Kiracıoğlu, Ahmet Hilmi Kürtüncü ve arkadaşları kapalı oylama istedi. Divan Başkanı Büyükkılıç’ın 7. Maddenin kapalı ya da açık yapılmasını oyladı.  Oylama sonun da açık oylama yapılması kabul edildi. Muhalefet oylamanın ezbere yapıldığını iddia ederek salonu terk etti.

Dün OSB’nin 18. Olağan mali genel kurulu yapıldı.

TÜYAP Fuar Merkezi’nde yapılan genel kurula 578 sanayici katıldı. Genel kurula protokol düzeyinde AK Parti’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, MHP Milletvekili Baki Ersoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve MHP Adnan İncetoprak ile 578 sanayici katıldı…

Mevcut Başkan Murat Yibur’un genel kurulun açılış konuşmasını yaptıktan sonra divan oluşumuna geçildi.

Divan Başkanlığına Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Divan üyeliklerine ise Yılmaz Büyüknalbant ile Hacı Çeviker önerildi. Yapılan açık oylamada oy çokluğuyla öneri kabul edildi. Divan heyetinin kürsü de yerini almasından sonra protokol konuşmalarına geçildi. İlk konuşmayı MHP Milletvekili Baki Ersoy yaptı. Ersoy, sanayici kimliğiyle değil de bir protokol mensubu olarak konuşma yaptığını hatırlattı. Ersoy, “Sayın bakanım biraz sonra gerekli konuşmayı yapacak. Tahir Nursaçan çok ciddi çalışmalar yapmıştır. Özellikle bir konunun altın çizmek istiyorum. Elbette mücadele olur, hepsi demokratik bir şeklidir.  Ancak Kayseri kamuoyunu daha fazla meşgul etmenin bir anlamı yok” dedi.

ÖZHASEKİ: “HİÇ BİR GENEL KURULA KATILMADIM!”

Genel kurula katılan AK Parti’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkanı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, kürsü de yaptığı konuşmada niye bir hafta boyunca OSB’nin mali genel kuruluyla ilgilenme gereği duyduklarını izah etti. Özhaseki, Ahmet Emin Tan hemşerimiz gazeteye kaderine terk edilmiş bu şehri kurtaracak bir Allah’ın kulu yok mu diye yazmış. Şehrin yöneticileri el ele verip şehrin meselelerini çözmez ise eğer bir ve beraber olmazlar ise o şehrin durumu vahim olur. Allah şahidim ki bugüne kadar hiçbir genel kurulda taraf olmadım, müdahil olmadım. Bizim tek derdimiz sanayicimizin işine-gücüne bakması. Beni Ankara’dan arayan sanayicimizin konteynır ihtiyacım var desin, ben de onun önüne düşüp işini gücünü halledeyim. Artık sanayicimiz kendi işiyle gücüyle uğraşsın” dedi.

TAHİR NURSAÇAN:

“HADDİNİ BİLECEKSİN!”

Protokol konuşmalarından sonra faaliyet raporunu sunmak üzere kürsüye geçici olarak görevden uzaklaştırılan Tahir Nursaçan kürsüye geldi.

Nursaçan, faaliyet raporunu arka ekrana verilen görüntüler eşliğinde uzun uzadıya anlatınca, salonu dolduran bazı sanayiciler, “Reklamları geçte faaliyet raporunu oku!” deyince Nursaçan, “Haddini bil!” diye itiraz eden sanayiciyi terslemesi salonda yer yer tartışmaların çıkmasına neden oldu.

“OSB’NE SAHİP ÇIK PLATFORMU

OLARAK BİZİM  GÖREVİMİZ SONA ERDİ!”

Nursaçan’ın faaliyet raporunu sunmasından sonra kürsüye gelen OSB’ne Sahip Çık Platforma Sözcüsü Bekir Okay Kiracıoğlu, bugüne kadar hiçbir göreve ve makama talip olmadan sanayicilerin doğruları öğrenmesi için ortaya düştüklerini belirterek, “Bugün itibariyle bizim görevimiz sona ermiştir. Hiçbir makama ve görev talip değilim. Şahsen seçim ya da adaylık talebim de yok. Artık herkes her şeyi biliyor” dedi ve sonra OSB’nin nasıl zarara uğratıldığına ilişkin açıklamalarda bulundu ve başta Dubai ve bankalar olmak üzere nereler borçlanıldığına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kiracıoğlu’nun verdiği rakamlar üzerine bilanço üzerine söz alan Mali Müşavir Hüseyin Cönger eleştirilere cevap verdikten sonra OSB’nin uzun ve kısa vadeli olmak üzere toplam 43 milyon TL borcu olduğunu söyledi.

OYLAMA ÖNCESİ

KAPALI OYLAMA İSTEDİLER…

Yapılan konuşmalardan sonra sıra 7. Maddeye geldi. Muhalefet cephesi oylamanın kapalı olarak yapılmasını talep etti ve Nihat Bozkurt ve arkadaşları divana dilekçe verdi. Divan Başkanı Memduh Büyükkılıç, kapalı oylamanın uzun süreceğini dile getirerek, “Arkadaşlarımızın işi var gücü var, sizlerden rica ediyorum dilekçenizi geri alın ve bu işi bir an önce yapıp gidelim” dedi. Muhalefet cephesi Kapalı oylama talebinde ısrarla durdu. Kiracıoğlu dilekçesinin oylanmasını istedi.

Bunun üzerine Divan Başkanı Büyükkılıç, oylamanın açık ya da kapalı yapılmasını oyladı. Büyükkılıç, yapılan açık oylama sonunda talebin red edildiğini duyurması üzerine salonda büyük gerginlik yaşanmasına neden oldu.  Başta Bekir Okay Kiracıoğlu ve Ahmet Hilmi Kürtüncü olmak üzere muhalefet cephesi, “Doğru dürüst bir oylama yapılmadı. Oylama karambole getirildi. Kaç kişinin kapalı kaç kişinin açık oylama istediği bile sayılmadı” diyerek tepki gösterdi.

“SEN BU ŞEHRİN ŞEHREMİNİSİN,

BÖYLE ŞEHREMİN OLMAZ!”

Başkan Büyükkılıç’ta, “Arkadaşlar göz var, nizam var, çoğunluk reddetti! Yapacak bir şey yok!” diye ısrar edince Bekir Okay Kiracıoğlu ve Ahmet Hilmi Kürtüncü ile muhalif grup, “Sen şehrin şehreminisin. Böyle şehremin olmaz. Kaç kişinin evet kaç kişinin hayır dediği belli değil. Yazıklar olsun!” diye salonu terk etti.

 

TAHİR NURSAÇAN’A MAHKEME

KARARI SAKLI  KALMAK ŞARTIYLA

GÖREVE DÖNME ÖNERİSİ KABUL EDİLDİ…

Daha sonra diğer maddeler oylanarak kabul edildi. Gündem maddeleri bir bir kabul edilirken mahkeme tarafından görevden uzaklaştırılan Tahir Nursaçan’ın mahkeme kararı saklı kalmak kaydıyla tekrar görevine iade edilmesi önerildi. Bakanlıktan alınan görüş doğrultusunda mahkeme tarafından görevden uzaklaştırılan Tahir Nursaçan’ın mahkeme kararı saklı kalmak kaydıyla tekrar görevine iade edilmesi önerildi.

OSB’nin Uygulama Yönetmeliğine göre 24/5 maddesi uyarınca Tahir Nursaçan’ın tekrar görevine dönüp dönmemesi oylanmak istendi. Bu sırada protokol sırasında oturan Özhaseki, “Mahkemelik olan bir şeyi biz niye oyluyoruz” diye itiraz etti. Divan 2. Başkanı Yılmaz Büyüknalbant ise bu maddenin gündeme konulduğunu, oylamak zorunda olduklarını hatırlatarak, “Aksi taktirde biz bu gündem maddesini es geçmiş oluruz. Buna hakkımız yok. Lehte ya da aleyhte ne olursa olsun oylamak zorundayız. Yoksa kadük kalır bu madde. Üstelik biz bakanlığın OSB’lerin Uygulama yönetmeliğinde ki 24/5’e göre oyluyoruz. Yani biz mahkemenin değil bakanlığın uzaklaştırma kararını oyluyoruz. Mahkemeye kendileri itiraz eden, mahkeme kabul eder ya da etmez o mahkemenin bileceği iş” dedi. Çevre ve Şehircilik İl Temsilcisi Kamil Akçadırcı’da, bir başka uzman meslektaşına telefonla danıştıktan sonra Büyüknalbant’ın söylediği gibi gündeme konulan maddenin oylanması gerektiğini söyleyince o madde de oylandı. Oylama sonunda mahkemenin uzaklaştırma şartı saklı kalmak şartıyla kabul edildi.

Ve genel kurul bu ortamda gerçekleştirilmiş oldu.