MUSTAFA CENGİZ


TAKIM OLARAK AYAĞA KALKMALIYIZ!

Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bir ileri iki geri gidiyoruz. Aldığımız her galibiyetin ardından gelen kayıplar serisi var. Maçların final bölümlerini oynayamıyoruz mesela. Son çeyrekte takım düşüyor ve rakipler goller atıyor. Takım içindeki bireysel yardımlaşma çoğu zaman ve en kritik süreçte iflas ediyor. En güvendiğimiz adamlar bir bakıyorsunuz yok. Mensah, Gavronhoviç, Thiam ne zaman ara verse takımın işi bir kat daha zora giriyor.


Kayserispor 3 maç sonra kaybetti.

Bu elbette ki de hayatın sonu demek değil.

Futbol üç ihtimalli bir oyun ve daha çok kazananın başarılı olduğu bir kulvar.

Kayıplar ve kazanımlar arasındaki dengeyi beraberlikler ile süslediğiniz zaman sorun yok.

Ancak ne zaman ki kayıplar ve beraberlikler kazanımlardan sonra gelmeye başladı işiniz o zaman kötü demektir.

KUPA İYİ BİR FIRSAT…

Bugün saat 19:00’da Kadir Has stadyumunda oynanacak olan        Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur maçı aslında moral bulmak ve düşüşteki bir takımın toparlanması moral bulması bağlamında önemli bir kazanım olabilir.

En azından Antalya maçında forma giyebilecek isimlere bir şans verilmesi ya da bu maça dair prova bağlamındaki saha dizilişi ile birlikte turun geçilmesi, en azından bir iki ismin kazanılması pozitif bir katkı sağlayacaktır sıkıntılı süreçte sarı kırmızılı camiaya.

Yukatel Kayserispor - Alagöz Holding Iğdır Futbol Kulübü       maçını hakem Bülent Birincioğlu yönetirken yan hakemler Cem Özbay ve Hakan Karabalcık. Müsabakanın dördüncü hakemi Barkın Kara. Gözlemci olarak  Aykut Gümülü ve Federasyon temsilcisi olarak ise  Ercüment Tapcı ve Ömer Sözen görev yapacaklar.

SON DÖRT HAFTAYA DAİR…

Geride kalan haftada Süper Lig'de mücadele eden Yukatel Kayserispor, ligin 14. haftasında deplasmanda oynadığı maçta Çaykur Rizespor’a 1-0 mağlup oldu.  

Süper Lig ekiplerinden Yukatel Kayserispor, deplasmanda oynadığı maçta Çaykur Rizespor’a tek golle kaybetti. Ligin 11.haftasında sahasında Fatih Karagümrük’ü 2-1 yenen Kayserispor, ligin 12. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile 2-2, ligin 13. haftasında sahasında Göztepe ile 1-1 berabere kalırken, sarı kırmızılılar ligin 14. haftasında oynadığı maçta Çaykur Rizespor’a 1-0 mağlup oldu.

Yani toplam 4 maçta alınan 5 puan kötü sayılır mı?

Sayılmaması lazım ancak genele yaydığımız ve rakiplerimizin toparlanma sürecini başarı ile atlattığını düşünürsek tablodaki durumun aşağı doğru inme eğilimindeki durum nedeni ile bu bir başarısızlık.

Bu arada bir son dakika gelişmesi.

Kayserispor transferler çalışmalarına başladı.

Şu an süper lig'de top koşturan sürpriz orta saha oyuncusu ile söz kesildiği konuşuluyor.

Hadi bakalım hayırlısı…

TÜM OYUNCULAR TEK VÜCUT OLMALI!...

Sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz.

Bir ileri iki geri gidiyoruz.

Aldığımız her galibiyetin ardından gelen kayıplar serisi var.

Maçların final bölümlerini oynayamıyoruz mesela.

Son çeyrekte takım düşüyor ve rakipler goller atıyor.

Takım içindeki bireysel yardımlaşma çoğu zaman ve en kritik süreçte iflas ediyor.

En güvendiğimiz adamlar bir bakıyorsunuz yok.

Mensah, Gavronhoviç, Thiam ne zaman ara verse takımın işi bir kat daha zora giriyor.

O ARTIK İÇİMİZDEN BİRİ GİBİ…

Geldiği günden bu yana Performansı ile tam bir profesyonellik örneği sergiliyor…

Yukatel Kayserispor’un başarılı kalecisi Rumen eldiven Silviu Lung’un başarılı performansı sarı kırmızılı takımın daha kötü bir yerde olmasını engelleyen en önemli faktörlerin başında geliyor.

Sarı kırmızılı takımda fahri başkan Memduh Büyükkılıç kendisine gösterdiği üstün performans nedeni ile de Fahri Hemşehrilik bile vermişti.

Her maçta yaptığı birbirinden inanılmaz kurtarışlar ile takımı ayakta tutan Lung Süper ligin en çok kurtarış yapan kalecileri arasında da ilk sıralarda yer alıyor.

İstikrarı ve profesyonelliği ile dikkat çeken Lung’un başarılı performansı sayesinde sarı kırmızılı takım defansı her ne kadar dağınık ve kötü bir           görüntü verse de, kademe hataları ile de dikkat çekse de  Rumen kaleci en gerideki son adam olarak üzerine düşeni lakıyı ile yapıyor ve sarı kırmızlı takıma geldiği ilk günden beri enerjisinin tamamını takıma vererek elde  edilen başarılı skorlarda en önemli aktörlerden birisi olduğunu her hafta üstüne basa basa gösteriyor.

GÜRAY VURAL’A DİKKAT

Son Alanyaspor maçındaki üçüncü goldeki asisti ile dikkat çekti.

Sarı kırmızılı takımdan koptuktan sonra taraftar ile sürekli problemli idi.

Gittikten sonra da sıkıntıları oldu ve sarı kırmızılı takım taraftarı tarafından sürekli eleştiri konusu oldu ve oynadığı maçlarda da yaptığı hareketlerle maçları gerdi.

Bu haftaki Antalyasapor maçında da sarı kırmızılı takım taraftarının en çok dikkatini çekecek isim olacak Güray Vural.

Bizden bir hatırlatma.

Ne Güray’ın maçı germesine ne de taraftarı tahrik edip olumsuz tabloların ortaya çıkmasına sarı kırmızılı camia sağduyusu ile mani olmalıdır.

Sıkıntılı bir süreçte olası anormallikler hem puan kayıplarına, hem sahamızla ilgili ceza almamıza hem de kötü giden sürecin üstüne tüy dikmemize neden olabilir.

Aman dikkat!...

ŞİMDİ AYAĞA KALKMA ZAMANI…

Ligde üç maç sonra kaybeden sarı kırmızılı ekip, 16 puanda kaldı. Yukatel Kayserispor, ligin 15.haftasında Kayseri’de Antalyaspor’u konuk edecek.

Sarı kırmızılı takımın ilk yarının bitimine haftalar kala çıkacağı zorlu Beşiktaş deplasmanı öncesinde bu hafta Antalyaspor önünde kenetlenip ne edip etmeli ve kazanmalı.

Her takımın sıkıntılı geçiş süreçleri vardır elbette ki de.

Ancak bunlar el birliği ile dayanışma ile şehrin ve taraftarın katkısı ile olabilir.

Zaten bu haftaki Antalyaspor maçı bir çok kişinin geleceğine dair de net veriler ortaya koyacak bir buluşma olacak.

Ya el ele verip ayağa kalkacağız, ya da oturup şapkamızı önümüze koyup yeniden ve sıfırdan başlamanın zorlukları ile Beyaz sayfa açacağız.

MAŞAALLAH...

14 Maç, 11 Galibiyet, 3 Beraberlik elde eden Karadeniz fırtınası rakiplerine attığı puan farkları ile birçoklarına göre şimdiden şampiyon ilan edilmiş bir takım.

Nitekim; Trabzonspor, Abdullah Avcı yönetiminde 1 yılda büyük yükseliş yakaladı!