FARUK ERGAN


TAKILDIM KALDIM….!


İnsan sevdiğine takılır, anılarına takılır, geçmişte olumlu veya olumsuz yaşadıklarına takılır, iş hayatındaki başarısızlıklarına takılır, özel hayatında yaşayamadıklarına takılır, velhasıl takılırda takılır.

Bana mahsus olan şeyler değil tabi ki, her insan hayatında pek çok şey yaşar ve pek çoğumuz aynı durumlarla imtihan oluruz. Bazen söylemek istediklerimizi söylemeye dilimiz dönmez, bazen doya doya dertleşmek istediğimiz dostumuza karşı güvensizlik duyarız, kimi zamanda dinlemeye vakit ayıramayan yakınlarınızın tutumu sizi yazmaya yönlendirir, eğer yazma gücünüz varsa?

Takıldım kaldım; Bir zamanlar, Kamu kaynaklarından Fatih Terim’e 3.5 Milyon avro (35 milyon tl) ödeyen Demirören, 850 milyon doları Medya kaynaklı yaklaşık 1.5 milyar dolarlık borcunu yapılandırmak için Bankalarla görüşmeye başlamış. Çok dürüst olduğuna inandığım, yaşam biçiminde en ufak bir şaibe olmayan, ticari hayatının tamamı yasalara riayet etmekle geçmiş, vatandaşlık görevini tam olarak yapmış başarılı bir tüccar, bankalara 100 bin dolar kredi almak için müracaat etse, tüm varlığını ipotek etmesini isterler. Geçmişte babasının işten kovduğu ve güvenmediği oğluna bu bankalar nasıl güvenmiş de milyar doları vermiş olabilir? Hangi etkili ve yetkili büyüğümüz olur vermiştir? Daha önce aldığı kredi için ödeme yapmadığı söyleniyor ve sorulduğu zamanda yöneticiler tarafından açıklama yapılamıyor ki ticari sır ve müşteri bilgileri verilemez demelerine takıldım kaldım.

Takıldım kaldım; AKP Genel Başkan yardımcısı Mehmet Özhaseki, ekonomide başarılı olduklarını ifade ederek “AK Parti gidince ne olacak” diye sordu. Sayın Özhaseki, siz gidince Kayseri Büyükşehir Belediyesine ve birçok diğer büyükşehirlerde ne olduysa, yatırımlar devam ediyor, ödemeler yapılıyorsa, nasıl ki Devlette devamlılık esassa siz hiç merak buyurmayın, AK Parti gidince de tüm sistem sağlıklı bir şekilde devam eder. Nice Devlet Büyükleri, nice şaşalı dönemler yaşamış partiler, nice prensler ve papatyalar geldi geçti ama Türkiye Cumhuriyeti köklü Devlet geleneğini devam ettiriyor. Sizin karamsar olmanıza takıldım kaldım.

Takıldım kaldım; Eğitimde ve yönetimde hatalarının, beceriksizliğinin bedelini ödettiğin çocuklar, yarışta eşit şartlar sunamadığın gençler, önündeki tüm engelleri aşarak girdikleri sınavdan başarı ile çıkan bir nesil var. Ülkesine, ailesine ve çocuklarına ışık olma yolunda ve hayatını şekillendirmek için gittikleri şehirlerde yurtsuz kalmalarına ve bankların üzerinde yatmalarına takıldım kaldım. Devlet harcamalarında ve yatırımlarda önceliğin neler olduğunu, insan hayatına dokunmanın nerelerden geçtiğini ve önceliklerin neler olduğunu araştırdığımızda görüyoruz ki, insana ve Eğitime yapılan yatırım ilk sırada yer bulmaktadır.

 

“Gençliği yetiştiriniz. Onlara ilim ve irfanın müspet fikirlerini veriniz. Geleceğin aydınlığına onlarla kavuşacaksınız.”               

                                        Mustafa Kemal ATATÜRK