MUSTAFA CENGİZ


SURİYELİLER VE DİĞER MİLLİ GÜVENLİK SORUNLARI…

İlk günden beri yazıp duruyoruz. Türkiye’yi topla tüfekle bölemeyenler bu kez Türk ırkını bozmak adına içimize soktukları Araplarla başka bir tehlikenin peşinde koşuyorlar. Son BAE anlaşmaları ile ABD’nin Türkiye üzerindeki tahakkümü bir başka boyuta taşınmış durumda. Toprak bütünlüğümüz tehlikede. Ortada olmayan bir savaş var ve insanlar akın akın Türkiye’ye gelerek her şeyimizi tehdit ediyorlar. Geleceğimiz tehlikede. Halen bunu anlamamakta inat ve ısrar edenlere artık “Dur” demenin zamanı çoktan geldi de geçiyor bile. Aklını başına al Türk milleti!...


Geçtiğimiz hafta haber olarak vermiştik.

ERÜ’de Fahri Doktora Unvanı alan Milli Savunma bakanı Hulusi Akar, “ 9 Milyon Suriyeli’nin İnsani ihtiyaçlarını karşılıyoruz.1 Milyon Suriyelinin de topraklarına dönmesine katkı sağladık.” demişti.

Bu konuyu TBMM’ye taşıdı İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Suriyelilerin ekonomik sıkıntıların yanı sıra Milli Güvenlik sorunu haline geldiğini belirterek, bu konuda araştırma yapılmasını istedi. 

GÖRÜNMEYEN TEHLİKE…

Daha önce özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bu tür bir tehlike yaşanıyordu.

Özal’la birlikte İstanbul’da Araplara satılan toprak ve Villalar malumunuzdur.

Özellikle Diyarbakır ve çevresinde İsraillillerin büyük toprak alımları yaptığını bu köşede defalarca dile getirmiş ve TÜİK verilerini de paylaşmıştım.

Şu anda olayın boyutu bir başka mecraya kaymış durumda.

Hem sınırsız göç alıyoruz, hem de topraklarımızı satıyoruz.

Satarken de minik miktarlar yerine kocaman kocaman parselleri hem de kanunu değiştirerek satışına onay veriyoruz.

Bir zamanlar Filistin’de benzer hataları yapmış ve Filistin toprakları topla tüfekle değil ama para karşılığında İsraillilerin eline geçmişti.

HATAY’DA TOPRAKLAR ELDEN GİTMİŞ!

Hatay’da satılan topraklar patladı.

Korkulan oldu.

Resmen Hatay satılmış durumda.

2.5 Hektar’dan 30 Hektara çıkartılan satış sonrasında Hatay’ın yarısından fazlası satılmış durumda.

Yasa öncesi “Bu yasa milli çıkarlara aykırıdır!” uyarısı ne yazık ki

Hatay tapu Kadastro verilerine göre Hatay’da yabancılara satılan toprak

2021 Ocak verilerine göre 1974 yabancıya toplamda satılan toprak miktarı 1320 parselde miktar 3 Milyon 700 Bin metrekarelik alan satılmış.

Hatay, Türkiye'nin Akdeniz Bölgesi'nde, Akdeniz'in doğu ucunda kıyıları olan bir ildir. Hatay ilinin merkezi Antakya'dır. 

Hatay 5403 Kilometrekarelik bir alana ve 2019 sayımına göre de 1 Milyon 610 Bin kişilik nüfusa sahip bir ilimiz. Şu anki net Nüfusu bilinmemekle birlikte 1.7 Milyon geçtiği tahmin edilmektedir.

GAZİANTEP VE KİLİSTE AYNI….

Bu sorun Gaziantep ev Kilis içinde geçerli.

Bu iki yerleşim bölgesindeki sorun da hemen hemen Hatay ile aynı ve Nüfus bağlamındaki çoğunluk nedeni ile Suriyeli ve Arap egemen hale gelmek üzere.

Eğer Türkiye Nüfusunun yüzde 10’luk dilimi bu şekilde olur ise ve Siyasi bağlamda da faaliyetler başlar ise bu en büyük tehlike durumuna gelir ki Referandumlar başta olmak üzere her türlü talep dillendirilmeye başlar ki zaten BOP’un amacı da bu …

Atalarımızın Kanları canları ile aldıkları vatan toprağı tek mermi atmadan elden çıkar…

SORUŞTURMA ÖNERGESİ VERDİ

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Suriyelilerle ilgili olarak Meclis araştırması açılması için başvuruda bulundu. Türkiye’de açıklanan resmi rakamların üzerinde Suriyeli’nin olduğuna dikkat çeken Ataş,  bu tabloyla birlikte Suriyelilere harcanan paranın da resmi rakamların çok üzerinde olduğunu dile getirdi.

Bu konuda AKP iktidarına da önlem alınması çağrısında bulunan Ataş, “Vatandaşlarımız ciddi bir ekonomik kriz ve hayat pahalılığı ile mücadele ederken bir de Suriyelilere bakmak zorunda kalmaktadır” sözleriyle de dikkat çekti.

RESMİ RAKAMLARIN 2,5 KATI

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın verdiği rakamı hatırlatan Ataş, “Resmi verilere göre Ekim 2021 tarihi itibariyle ülkemizde Suriye’den gelen sığınmacı sayısı 3.723.674 olarak açıklandı. Ancak  Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ‘Ülkemiz 9 milyon Suriyelinin insanı ihtiyaçlarını karşılamaktadır’ dedi.  Bu resmi rakamların 2,5 katı” diye konuştu.

18.11.2021 tarihinde Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ‘Ülkemiz 9 milyon Suriyelinin insanı ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Bu operasyonlar yapılmasaydı ülkemiz ve bölgemiz çok daha büyük tehdit ve tehlikelerle karşı karşıya kalacaktı’ demiştir.

Resmi rakamlar ile sayın bakanın verdiği rakamlar arasında çok büyük bir fark bulunmaktadır. Dolayısıyla ülkemizin Suriyeli sığınmacılara harcadığı paranın da resmi rakamların çok üzerinde olduğu sonucuna rahatlıkla varılacaktır. Ülkemizde ki Suriyelilerin sayısının tam olarak araştırılması, Suriyelilere harcanan paranın ne kadar olduğunun belirlenmesi bu hususların ekonomimiz üzerindeki etkilerinin araştırılması ve sorunların çözümü üzerine gerekli önerilerinin sunulması amacıyla meclis araştırması açılması konusunda başvuruda bulunduk” diye konuştu.

ÜMİT ÖZDAĞ NE DİYOR?

Zafer partisi genel başkanı Ümit Özdağ’ın bu konu ile ilgili korkunç iddiaları var.

Özdağ, 11 Milyon Sığınmacıya 90.8 Milyar dolar harcadığını iddia ederek bugün itibarı ile de en az 900 bin Suriyeliye de vatandaşlık hakkı verildiğini söyledi.

Milli Güvenlik açısından ortaya çıkan tehlikenin bir de sandığa oy olarak yansıyacak tablonun geleceğimize de başka türlü tehdit anlamı taşırdığına dikkat çeken Özdağ’ın endişeleri son derece haklı değil mi?

BAKMAK ZORUNDA MIYIZ?

“Vatandaşlarımız ciddi bir ekonomik kriz ve hayat pahalılığı ile mücadele ederken bir de Suriyelilere bakmak zorunda kalmaktadır” ifadelerini kullanan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis Araştırması açılmasına yönelik talebinin gerekçelerini ise, şu şekilde sıraladı: 2011 yılında Suriye İç Savaşı'nın başlaması sonucunda Türkiye'ye savaştan kaçan ilk mülteciler giriş yapmaya başlamıştır.

Ülkemizde bulunan Suriyelilerin tam sayısının belirlenmesi hem ekonomik yapımız hem de sosyo-demografik yapımız itibariyle çok önemlidir. Suriyelilerin Türkiye'ye maliyetinin tam olarak ne olduğu bilinmemektedir. Vatandaşlarımız ciddi bir ekonomik kriz ve hayat pahalılığı ile mücadele ederken bir de Suriyelilere bakmak zorunda kalmaktadır. 

Bu nedenle Türkiye’de bulunan Suriyeli sayısının, Suriyelilerin ülkemize maliyetinin ne kadar olduğunun ve bunun ekonomimiz üzerindeki etkilerinin belirlenmesi büyük önem arz etmektedir.

ASIL TEHLİKE KAPIDA

İlk günden beri yazıp duruyoruz.

Türkiye’yi topla tüfekle bölemeyenler bu kez Türk ırkını bozmak adına içimize soktukları Araplarla başka bir tehlikenin peşinde koşuyorlar.

Son BAE anlaşmaları ile ABD’nin Türkiye üzerindeki tahakkümü bir başka boyuta taşınmış durumda.

Toprak bütünlüğümüz tehlikede.

Ortada olmayan bir savaş var ve insanlar akın akın Türkiye’ye gelerek her şeyimizi tehdit ediyorlar.

Geleceğimiz tehlikede.

Halen bunu anlamamakta inat ve ısrar edenlere artık “Dur” demenin zamanı çoktan geldi de geçiyor bile.

Aklını başına al Türk milleti!...