MUSTAFA CENGİZ


SPOR ŞEHRİ KAYSERİ’YE YAKIŞTI…

Bu son derece önemli bir unvan. 2024 Avrupa Spor Şehri KAYSERİ... Yani bir anlamda Marka Şehir Kayseri imajının bir başka adla taçlandırılması. Tesisler malum. İlimizde spor yapan çok geniş bir kitle var. Erciyes’in kucakladığı ilimizde Kış sporları haricinde artık 4 mevsim her parkurda çok sayıda spor branşında spor yapma imkanımız var. Geride kalan yılda ne mi oldu? Kayseri Büyükşehir Belediyesi açtığı tesislerle Kayseri’yi her gün 115 bin kişi için spor yapma imkanı sunan bir şehre dönüştürdü. Ve... Bu başarı da ödülsüz kalmadı. Kayseri 2024 Avrupa Spor Şehri olma başarısını kazandı. Sporseverler, unutmayın. Artık Spor yapmak adına kimsenin bahanesi yok Kayseri’de. Tesis var. İmkanlar sonsuz. Sadece ailenizi yanınıza alıyorsunuz ve doğru Millet Bahçesi’nin yolunu tutuyorsunuz. Hem sağlıklı olun. Hem zinde kalın. Hem form tutun.


Bu son derece önemli bir unvan.

2024 Avrupa Spor Şehri KAYSERİ...

Yani bir anlamda Marka Şehir Kayseri imajının bir başka adla taçlandırılması.

Tesisler malum.

İlimizde spor yapan çok geniş bir kitle var.

Erciyes’in kucakladığı ilimizde Kış sporları haricinde artık 4 mevsim her parkurda çok sayıda spor branşında spor yapma imkanımız var. 

Geride kalan yılda ne mi oldu?

Kayseri Büyükşehir Belediyesi açtığı tesislerle Kayseri’yi her gün 115 bin kişi için spor yapma imkanı sunan bir şehre dönüştürdü.

Ve... Bu başarı da ödülsüz kalmadı.

Kayseri 2024 Avrupa Spor Şehri olma başarısını kazandı.

Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç diyor ki; 

"Spor Şehri Kayseri" olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olduğumuzu belirtiyoruz.

Spor benim için önemli bir yere sahip. 

Kendim de sabah işe başlamadan önce mutlaka uzun bir yürüyüş yaparım. 

Gençler size de tavsiyemdir, bol bol yürüyün."

2024 YILI AVRUPA SPOR ŞEHRİ ÜNVANI…

Tarih 7 Mart 2023.

Başkan Memduh Büyükkılıç müjdeyi veriyor; 

“Kayseri’mizi spor şehri yapmak için çok çabaladık ve 2024 yılı Avrupa Spor Şehri ünvanını ACES Başkanı Gian Francesco Lupatelli ve ACES Genel Sekreteri Hugo Alonse'den aldık.

Kendisini şehrimizde misafir etmekten mutluluk duydum.

Kentte gerçekleştirilen spor faaliyetleri ve yatırımları hakkında sohbet ettik. 

Devam eden spor faaliyetlerimizin yanı sıra "Bisiklet Şehri" olma yolunda da iddialıyız. Yeni yapmış olduğumuz yollarımızda bisiklet yollarını da ihmal etmiyoruz. 

Sporun ve sporcunun her zaman yanındayız. 

ACES Başkanı Gian Francesco Lupatelli de Kayseri'nin önemli bir spor şehir olduğunu ifade etti. 

Bu düşünceleri ve ziyareti için kendisine teşekkür ediyorum.”

Bu unvan hem Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş hem de Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş Genel Müdürü İbrahim Somtaş,içinde büyük bir sorumluluk demek.

Bu kapsamda  8 Eylül 2023-2024 Avrupa Spor Şehri adayı Kayseri'ye gelen Avrupa Spor Başkentleri ve Şehirleri Federasyonu  @AcesEurope Genel Sekreteri Hugo Alonso kurul üyeleri Ave Sats ve Lukas Vorel ile Azerbaycan Milletvekili Mushfig Jafarov Erciyes'i de ziyaret etti.

Kayseri ve tesislere bayıldılar tek kelime ile…

O HALDE NE YAPIYORUZ?

Evet… 

En kolayı.

Kendinizi kasmayın…

Sıkmayın…

Hatta yormayın bile…

Sadece jokking havasında hafif yürüyüşlerle kendinizi bulun.

Sosyalleşin.

Hayata bu bahar mevsimi ile yeniden yepyeni bir bakış açısı getirin.

Hayata 2024 Avrupa Spor Şehri KAYSERİ ile bağlanın.

Derdi kederi bırakın…

Spor yapın…

Sıhhat bulun…

Kayseri Sportif tesis yönünden son derece zengin, halkı ise bu bağlamda son derece şanslı.

Bu realiteden hareketle görevimiz başta Kayserispor olmak üzere doğru yöneticilerle büyük bir potansiyele sahip ilimizi Spor Şehri Kayseri markası ile bütün branşları zirveye taşımak hali ile de bizlerin boynunun borcu...

BU MÜJDE HERŞEYE DEĞER…

Önceki gün Büyükşehir Basın Yayın birimi şu müjdeli haberi paylaştı kamuoyu ile;

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sporseverlerin yoğun ilgi gösterdiği Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin yaz döneminde sabah saat 06.00’da kapılarını açacağı, gece 24.00’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacağı müjdesini verdi.

2024 Avrupa Spor Şehri Kayseri için nefis bir start.

Erken kalkıp, bir an önce yola düşmeli ve seçim sürecinde yaşanan boşluğu bir an önce yapılacak olan etkinlikle kapatmalıyız. 

Yürüyüş yapmak, spor yapmak isteyen vatandaşlara hizmet vermeye bütün parklarda ve mesire alanlarında devam edecek olan Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı, gece saatlerinde bakım ilaçlama gübreleme sulama ve temizlik çalışmaları yoğun halde yapmaya devam edecek.

SABAH 6’DA KAPILARINI AÇIYOR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi iş birliğinde yapımı tamamlanan 1 milyon 260 bin metrekarelik toplam alanda 1 milyon metrekare yeşil alanı ve spor aktiviteleri ile dikkat çeken Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında hizmete girmiş ve vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanmıştı.

1 milyon 260 bin metrekare alanıyla Türkiye’nin açılışı yapılmış en büyük millet bahçesi özelliğini taşıyan Millet Bahçesi, açıldığı ilk günden bu zamana kadar adeta dolup, taşıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, sporseverler için ideal bir mekân olan Millet Bahçesi’nde bir müjde vererek, yaz döneminde spor amaçlı gelecek vatandaşlar için sabah 06.00’dan itibaren Millet Bahçesi’nin kapılarını açacağını, gece 24.00’a kadar ziyaretçilerini ağırlayacağını söyledi.

SPORSEVERLER NE ARARSA VAR

Kayserililerin Millet Bahçesi’nde hem açık alanda hem de kapalı alanda spor yapma imkanı bulabildiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, “Kayserililerimiz ve sporseverler ne ararsa burada var. 

Sporseverlerimiz, futbol sahaları, tenis kortları, koşu parkuru, yürüyüş ve bisiklet yolları, açık alan fitnes grupları, BMX parkuru, kaykay pisti, yoga-plates alanlarından faydalanabilir. 

Vatandaşlarımızın yoğun ilgisi bizleri çok memnun etmektedir. 

Sabah sporu yapmak isteyen hemşehrilerimizi de düşünüyoruz ve sporu ve sporcuyu teşvik amacı ile Millet Bahçesi’nde yaz döneminde spor amaçlı gelecek vatandaşlarımız için sabah 06.00’dan itibaren kapılarını açıyoruz. Millet bahçemiz, sabah 06.00’dan gece 24.00’a kadar ziyaretçi ağırlayacak” diye konuştu.

Büyükkılıç, 7’den 70’e her kesime hitap eden, şehrin merkezinde bulunmasından dolayı ulaşım kolaylığına da sahip konumu ile şehrin cazibe merkezi haline dönüşmüş olan Millet Bahçesi’nin her geçen gün daha büyük kitlelere ev sahipliği yapmaya devam edeceğinin altını çizdi.

UNUTMAYIN!...

Sporseverler, unutmayın.

Artık Spor yapmak adına kimsenin bahanesi yok Kayseri’de.

Tesis var.

İmkanlar sonsuz.

Sadece ailenizi yanınıza alıyorsunuz ve doğru Millet Bahçesi’nin yolunu tutuyorsunuz.

Hem sağlıklı olun.

Hem zinde kalın.

Hem form tutun.

Bu kapsamda, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler ve Ağaçlandırma Daire Başkanlığı, sporu ve sporcuyu teşvik amacı ile Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç'ın talimatları ile sporcular ve sabah yürüyüş yapmak isteyen vatandaşlar için Millet Bahçesi’nde kapılarını her gün sabah 06.00 ila gece 24.00 arasında açık tutacak.

VALİLİK HAZIR…

Onun da görev ve sorumluluğu ağır.

Spor’dan sorumlu Vali Yardımcısı Ömer Tekeş’te 2024 Avrupa Spor Şehri Kayseri yılının son derece önemli ve anlamlı olduğuna dikkat çekerek bu yıl yapılacak olan programlar ve hayata geçirilecek olan etkinlikler kapsamında zengin bir yıl yaşanması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ve valilik olarak buna hazır olduklarını ErVA ile de bunu taçlandırmak istediklerini her fırsatta sık sık vurguluyor.   

GENÇLİK VE SPOR’DA HAZIR…

Bu arada Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de 2024 Spor Şehri için müdür Ali İhsan Kabakcı yönetiminde tam kadro bu seneki yorucu maratona hazır.

Bütün hazırlıklar ve çalışmalar 2024 Spor Şehri için…

Göreve geldiği günden bu yana sürekli pozitif çalışmaları ile dikkat çeken bu arada KYK’lar gibi önemli bir sorumluluğu da başarı ile yürüten Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, bu yılın adına yakışır bir sene olması için tam kadro personeli ile görevde.

Bu başarı hem Kayseri’nin, hem Büyükşehir’in hem de Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün başarısı olacak.

Kayseri’nin bütün spor dinamikleri bu yıl harekete geçmeli. 

2024 Avrupa Spor Şehri KAYSERİ’de profesyonel markalar başta Kayserispor, Melikgazi Kayseri Basket takımları olmak üzere bir şahlanış yaşanmalı. 

Herkes taşın altına elini koymalı.

Kayseri bu sene radikal hamleler ile büyük sportif hamleler yapmalı.

Madem ki bu kadar tesis var, madem ki ErVA gibi yeni bir proje de hayata geçirildi. 

O halde. 

Ne duruyoruz?!...

Bütün birimlere başarılar diliyorum.