FERHAT YAĞMUR


SERKAN TOK


Gazetemiz yönetim kurulu ile çalışanlarımız olarak MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok ve bazı yönetim kurulu üyeleriyle akşam yemeğinde bir araya geldik. Serkan başkan yazılı basındaki gelişmelerden duyduğu memnuniyeti ifade ederken, yazılı basının bundan önce olduğu gibi bundan sonrada destekçisi olacağını dile getirdi.

Yemek sonrası Serkan başkan ile birçok konuyu konuşma fırsatı da bulduk. Bizler sorularımızı sorarken sayın başkan da ne sorduysak tüm sorularımızı içtenlikle cevapladı. Bu cevaplarda Cumhur ittifakının sorunsuz ve uyum içinde devam ettiğini ve partiye gelen vatandaşların sorunlarına anında müdahale ettiklerini belirtti. Öyle ki kendisi arayan vatandaşlara mutlaka cevap verdiğini, ‘yine beni arayan vatandaşlar vekillerin telefonlarını istiyorlar bende hemen veriyorum ben ve vekillerimiz sürekli vatandaşlarımız ile bir ve beraberiz çok şükür bir dakika boş zamanımız olmuyor’ dedi.

Serkan başkanı uzun yıllardır tanırım kendisi Orta öğretim başkanlığı, fakülte başkanlığı, ülkü ocakları il başkanlığı gibi ülkü ocaklarının her kademesinde görev alırken, Melikgazi ilçe başkan yardımcılığı, Kocasinan ilçe başkanlığı, il başkan yardımcılığı derken şimdide il başkanlığı görevinde bulunuyor. Serkan başkan teşkilatın her kademesinde görev almış ve teşkilat kültürünü temelden almış bir isimdir. İl başkanlığı sonrası siyasi geçmişini milletvekilliği ile taçlandırır mı bilmem ama MHP Kayseri teşkilatlarında ismi hizmetleri anlamında unutulmayacak bir isim olarak hafızalarda kalacaktır.

 İl kongresinde yönetim kurulunu oluştururken görev bekleyen birçok kişi olmasından dolayı zorlandığını söyleyen başkan ‘Bazı arkadaşlarımızı yönetime yazamadık çünkü yönetime yazacağımız kişi sayısı belli ancak HERKESE YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ VEREMESEKTE, HERKESE MUTLAKA GÖREV VERECEĞİZ’ dedi.

Serkan başkana kendisini en çok mutlu eden olayın ne olduğunu sorduğumuz da ‘Beni en çok mutlu eden olay Pınarbaşı Belediye Başkanlığını kazandığımız an çok mutlu oldum. Eğer Pınarbaşı Belediyesini kazanamasaydık Genel Başkanımızın karşısına çıkamazdım. Şükür ki orasını kazandık’ dedi.

Hatırlayacağınız gibi Pınarbaşı belediyesi MHP’de iken mevcut başkan olan Dursun Ataş İYİ Partiye geçmiş daha sonrasında meclis üyeleri kendi içerisinden başkan seçmişlerdi. Başta  Serkan Tok olmak üzere herkes belediye başkanlık seçiminde MHP’li birisinin başkan seçileceğini düşünüyor ve ona inanıyordu. Tabi o zamanlar Serkan başkan il başkanı olarak yeni atanmış ve genel merkezde meclis üyeleri ile birlikte görüşmeler yapıp o dönem MHP meclis üyesi olan bir bayan üzerinde karar kılmışlardı.

Artık her şey yapılacak seçime kalmış ise de seçim düşündükleri olmamış Hamit Çevik İYİ Parti adına başkan seçilmiş ve MHP ikinci kez Pınarbaşı Belediye başkanlığını kaybetmişti. Bu durum eminim Serkan Tok başkanı oldukça fazla üzmüştü. Yapılan son yerel seçimler bir anlamda bunların rövanşı niteliğinde gerçekleşti.

Tabi son seçimlerde Serkan başkan Pınarbaşı Belediye başkanlığını kazanmak için çok gayret gösterdi. 21 kez Pınarbaşı ilçesine gittiklerini ve Ramazan ayı olmasına rağmen oldukça fazla çalıştıklarını belirten başkan ‘Ne mutlu ki bu çalışmalar sonrasında Pınarbaşı Belediyesini kazandık’ dedi.

Mevcut başkan Menduh Uzunluoğlu’nun şahsi oyları, gayretleri ve Pınarbaşılılar tarafından sevilip sayılması da burasının kazanılmasında önemli faktörlerden bir tanesi idi. Adaylık noktasında doğru aday ile seçime girmenin ve teşkilat olarak iyi çalışmanın sonucunda MHP Kayseri İl Teşkilatı da bu vesile ile İYİ Parti’den rövanşı almış oldu. Bunun neticesinde Serkan Tok’un mutlu olması da en doğal hakkıdır.

Yazımı tamamlarken Serkan başkana gazetemize vermiş olduğu yemek için teşekkür ederken yapılan kongrede 516 delegeden 515 delegenin oyunu alarak seçildiği kongre için hayırlı olsun diyorum. Umarım Şehrimiz ve Kayserililer için güzel hizmet etmeye devam eder.