MUSTAFA CENGİZ


SEÇİM NEDENİ İLE KASIMPAŞA MAÇI 3 NİSAN’DA OYNANACAK…

Uzun aralar ve milli maç dönüşleri epey sorunlu ve sürprizli olur. İnşaallah bu kez sürprizi yapan biz oluruz… Milli maç dönüşü 31 Mart yerel seçimleri nedeni ile TFF tarafından açıklanan program hafta içine denk geliyor. Sarı kırmızılılar bu nedenle Kasımpaşa maçını 3 Nisan Çarşamba günü saat 20.30'da oynayacaklar. Yani iki haftalık ara nerede ise üç haftaya kadar sünüyor. İnşaallah hem Milli maç dönüşü, hem hafta için mesaisi ve bu kadar soğuma takımlara olumsuz yansımaz. Zaten işler pek yolunda gitmiyor. Bu saatten sonra yaşanacak olan her türlü olumsuzluk daha da büyük sıkıntılara maruz bırakır takımları son 7 haftada.


Milli maç dönüşü 31 Mart yerel seçimleri nedeni ile TFF tarafından açıklanan program hafta içine denk geliyor.

Sarı kırmızılılar bu nedenle Kasımpaşa maçını 3 Nisan Çarşamba günü saat 20.30'da oynayacaklar.

Yani iki haftalık ara nerede ise üç haftaya kadar sünüyor.

İnşaallah hem Milli maç dönüşü, hem hafta için mesaisi ve bu kadar soğuma takımlara olumsuz yansımaz.

Zaten işler pek yolunda gitmiyor.

Bu saatten sonra yaşanacak olan her türlü olumsuzluk daha da büyük sıkıntılara maruz bırakır takımları son 7 haftada.

BURAK YILMAZ TARTIŞILIYOR

Süper Lig'de mücadele veren Kayserispor, Teknik Direktörü Burak Yılmaz ile çıktığı 8 maçta 2 kez kazanırken 2 kez de mağlup olurken ligde kalan 8 hafta öncesinde Burak Yılmaz’ın göreve gelmesi öncesinde “Bu hoca ile olmaz!” diyenlerin öngörülerine doğru yol alan gidişatta yine bir tartışma daha hortladı.

Genç teknik adam sarı kırmızılı takımın başında Kaybetmiyordu...

Şimdi kazanamıyor...

Süper Lig'in 30. haftasında deplasmanda Alanyaspor ile karşılaşan ve müsabakayı 1-0 yenik tamamlayan Kayserispor, Teknik Direktörü Burak Yılmaz ile çıktığı 8 maçta ikinci kez yenildi.

Burak Yılmaz yönetimindeki Kayserispor, geride kalan 8 müsabakada 10 puan toplayarak maç başına 1.25 puan ortalamasına ulaştı.

KAYBETMİYORDU... KAZANAMIYOR...

Göreve geldikten sonra 25 Şubat 2024 tarihi itibarı ile Mondihome Kayserispor'da teknik direktör Burak Yılmaz hiç kaybetmezken, genç teknik adam yönetiminde 5 maça çıkan sarı kırmızılı ekip 3 beraberlik 2 galibiyet elde ederek gelecek için umut vermişti.

Sarı kırmızılılar bu süreçte Antalyaspor, Gaziantep ve Beşiktaş ile berabere kalırken 38 yaşındaki Burak Yılmaz ilk galibiyet sevincini İstanbul'da Başakşehir'i 3-2 mağlup ederek yaşadı.  

Ankaragücü'nü de 3-2 ile geçen Kayserispor, iki maçlık galibiyet serisi yakaladı. 5 maçta 8 kez fileleri sarsan Burak Yılmaz'ın öğrencileri, kalesinde 6 gol gördü.

Sonrasında ise ortaya çıkan kayıplar yeni bir tartışmanın fitilini de ateşlemiş oldu.

Burak Yılmaz yönetiminde çıktığını 8 maçta Başakşehir ve Ankaragücü maçlarını 3-2'lik sonuçlarla kazanan Kayserispor, deplasmanda oynadığı Rizespor ve Alanyaspor maçlarından ise puan çıkaramadı. Sarı kırmızılılar, sahasında Antalyaspor, Beşiktaş ve Hatayspor ile deplasmanda Gaziantep FK ile oynadığı maçlardan beraberlikler ile ayrıldı.

BABA’DAN OĞULA… DÜNDEN BUGÜNLERE…

Türkiye’de bir çok şey gibi futbolda baba’dan oğula miras.

Özellikle hakem camiası bu konuda epey ileride.

Babası Fikret Yılmaz eski bir kaleci.

2005-2007 Sezonunda Kayseri Erciyesspor Yardımcı Antrenör olarak görev yaptı.

Daha sonra ise 2011-2012 yine ve yeniden yolları bir kez daha kesişti Kayseri Erciyesspor ile 16 Haziran 2011'de.

26 Aralık 2011 Tarihinde Erciyesspor'un teknik direktörü Fikret Yılmaz, görevinden istifa etti.

Sıkıntılı süreçte Erciyesspor'un teknik direktörü Fikret Yılmaz, ilk yarının bitiminin ardından iki gün önce bir basın toplantısı düzenleyerek, en az dört oyuncu istediğini ve bazı oyuncuları da göndermek istediğini söylemişti. Mavi-siyahlı takımın teknik direktörü Yılmaz'ın, gönderilmesini istediği oyuncular konusunda verdiği rapor, yönetim kurulunda tartışmalara yol açtı. Teknik direktör Fikret Yılmaz'ın yollarının ayrılmasını istediği oyuncular konusunda Erciyesspor yönetim kurulu, bazı futbolcuların bırakılmasından yana olmayan bir tavır koydu. Bunun üzerine Fikret Yılmaz istifa ettiğini açıkladı ve yönetim kurulu da istifayı kabul etti.

18 Takımın mücadele ettiği ligde  Fikret Yılmaz'ın 5.sırada bıraktığı 17 maçta 7 galibiyet 6 beraberlik 4 mağlubiyet alırken attıkları 25 gole karşılık temsilcimiz kalesinde     18 gol görürken +7 averajla  27 puan topladığı sezonda 1.Akhisar Belediye Gençlik Ve Spor ve 2.Elazığspor       takımları oldu.

Sezon daha sonra Kemalettin Şentürk ile 8. Sırada 34 maçta 12 galibiyet 10 beraberlik 12 mağlubiyet attığımız 43 gole karşılık yediğimiz 39 gol ve  +4 averaj ve 46 puanla sona erdi.  

DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ…

Milli maç arasında sakatların düzelmesi için yoğun çaba serf edecek olan sarı kırmızılılar ligde bitime 8 hafta kala işi toparlamak ve çakılı kaldıkları 36 puandan yukarı çıkmak için Kasımpaşa maçını önemli bir fırsat olarak görüyorlar.

Kasımpaşa maçını 3 Nisan Çarşamba günü saat 20.30'da oynayacağız.

Ardından ne olacak?

TFF’nin önümüzdeki döneme ligde bitime 8 hafta kala diğer 7 maçlık yeni maç programını da açıklaması bekleniyor.

Makasın epey daraldığı bir dönemde taraftar maçların hangi gün ve saatlerde oynanacağını büyük merakla bekliyor.

Zira son derece önemli.

Günü, saati, hakemleri, VAR hakemleri takımları ciddi manada etkiliyor.

Bakalım Kasımpaşa maçında neler olacak?

RAKİPTE ÜÇ ÖNEMLİ EKSİK…

Trendyol Süper Lig’in 30. haftasında Kasımpaşa, sahasında karşılaştığı Galatasaray'a 4-3 mağlup oldu.  Milli maç arası dönüşü sarı kırmızılıların misafiri olarak Kayseri’ye gelecek olan İstanbul ekibi üç kayıp birden verdi. Galatasaray maçında Sarı kart gören Kenneth Omeruo ve Aytaç Kara ayrıca Kırmızı kart gören Cláudio Winck cezalı duruma düştükleri için Kayserispor maçında forma giyemeyecekler.

Bu Kayserispor açısından kritik maç öncesinde Bilal’in yokluğuna rağmen önemli bir avantaj.

Bu arada Majied Hosseini yeni bir operasyon daha geçirdi.

Bu demektir ki sezonu kapattı.

YENİ BAŞKAN BELLİ OLDU…

Bu arada Ali Koç’in istifası ile yaşanan son gelişmeler akabinde Kasımpaşa Spor Kulübü Başkanı Mehmet Fatih Saraç, Kulüpler birliğinde yeni başkan oldu.

Ali Koç'tan sonra göreve gelen yeni isim de netlik kazandı.

Yeniden Çarşamba günü bir araya gelecek Kulüpler Birliği'nde adaylık için Kasımpaşa Başkanı Fatih Saraç'ın ismi ön plana çıktı.

20 kulüpten 17'sinin Saraç'ı destekledikleri öğrenilirken son dakikada bir sürpriz yaşanması beklenmiyor.

DOKSAN DAKİKA OYNADI

Öte yandan Kayserispor'lu Otobek Shukurow Hong Kong maçında doksan dakika forma giydi.

Hong Kong-Uzbekistan 0 – 2 skoru şeklinde netleşti.

Taraftarın ortak temennisi, aynı verimliği Kayserispor'da da göstermesi ve milli takım kampından sakat dönmemesi şeklinde.

31. HAFTANIN PROGRAMI

Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında oynanacak maçların programı açıklandı.  

Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasının müsabaka programını duyurdu. TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi sebebiyle 31. hafta müsabakalarının 2, 3 ve 4 Nisan tarihlerinde oynanmasının planlandığı bildirildi.

Süper Lig'de 31. haftanın programı şu şekilde:  2 Nisan Salı  17.00 İstanbulspor - Çaykur Rizespor   20.30 Antalyaspor - MKE Ankaragücü    20.30 Gaziantep FK - Corendon Alanyaspor   20.30 Galatasaray - Hatayspor  3 Nisan Çarşamba    17.00 Sivasspor - Fatih Karagümrük    20.30 Kayserispor - Kasımpaşa   20.30 Konyaspor - Trabzonspor    20.30 Fenerbahçe - Adana Demirspor   4 Nisan Perşembe    20.30 Samsunspor - Pendikspor    20.30 RAMS Başakşehir - Beşiktaş

Uzun aralar ve milli maç dönüşleri epey sorunlu ve sürprizli olur.

İnşaallah bu kez sürprizi yapan biz oluruz…