RECEP BULUT


“SARIZ HALKI TERCİHİNİHUZURDAN YANA KULLANDI!”

CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, Sarız’da seçimi nasıl kazandıklarının sırrını açıkladı...


SARIZ DA EROĞLU İSMİ 

ÜZERİNDE NASIL KARAR 

VERDİKLERİNİ AÇIKLADI! 

Keskin, “Sarız’da şöyle yaptık; Hem hem vekilimizin memleketi. Ayrıca MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir’in de memleketi. Üç arkadaşımızı görevlendirdim. Oraya gideceksiniz, bir örgütün fikrini alacaksınız. Daha sonra yanınıza parti yöneticilerini de almadan esnafı gezeceksiniz dedim. O yetmedi 40’a yakın muhtarla da görüşüldü. Yetmedi, orada üç STK vardı, onlarında görüşü alındı. Diğer aday adayı arkadaşımız Gökhan Bey’inde görüşü alındı ve ortaya çıkan bu sonuca göre aday belirlendi” dedi.

KESKİN,”SARIZ HALKI

BAKİ BAYRAK’IN 

MAKAMINA YAPILAN 

BASKINI UNUTMADI!”

Keskin, “Orada ilginç bir kelime yakaladım. Biraz da eğitimciliğin verdiği bir yetenekle. Yakaladığım kelime huzur isteği idi. Dedim ki Sarız ısrarla huzur istiyor. Malum, Sarız da tatsız bir olay yaşandı. Sarız Belediye Başkanı basıldı ve darp edildi. Ve Sarız halkı bundan son derece huzursuz oldu. Ve dikkat edin Sayın Eroğlu hep huzur üzerine propaganda yaptı. Sarız’a huzur gelecek diye afişler astı. Sarız da sağcısı solcusu, alevisi, sunisi Sarız da huzur istedi. Bize seçimi kazandıran anahtar kelime huzur talebi oldu”

CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin Sarız’da seçimi nasıl kazandıklarının sırrını açıkladı…Keskin, “Orada ilginç bir kelime yakaladım. Biraz da eğitimciliğin verdiği bir yetenekle. Yakaladığım kelime huzur isteği idi. Dedim ki Sarız ısrarla huzur istiyor. Sarız da sağcısı solcusu, alevisi, sunisi Sarız da huzur istedi. Bize seçimi kazandıran anahtar kelime huzur talebi oldu” dedi.

Pazartesi akşamı ETV’de yayınlanan ve ETV Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Yağmur ile Gazeteci Üstün Tuncer’in sunduğu programın canlı yayın konuğu olan CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, önce seçimi kazanan Ömer Faruk Eroğlu ismi üzerinde nasıl uzlaşı sağlandığını anlattı:

SARIZ DA EROĞLU İSMİ 

ÜZERİNDE NASIL KARAR 

VERDİKLERİNİ AÇIKLADI!

Sarız’da şöyle yaptık; Sarız’a çok hassas davrandık. Hem benim hem vekilimizin memleketi. Ayrıca MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir’in de memleketi. Önemli bir yer. Üç arkadaşımızı görevlendirdim. Oraya gideceksiniz. Bir örgütün fikrini alacaksınız. Yani temayül yoklaması. Tek tek soruldu. İki tane isim vardı. Aday olmakta ki gerekçeleri ne sorun dedim! Daha sonra esnafı gezeceksiniz ve yanlarınıza yönetici ve aday almadan. O yetmedi 40’a yakın muhtarla da partili partilimiz gözetilmeden görüşeceksiniz. Sarız’da hangisi daha faydalı olur diye sorun. Yetmedi, orada üç tane sivil toplum örgütü vardı. Onların da görüşü alındı. Yetmedi ve diğer aday adayı arkadaşımız Gökhan Beyi’nde görüşü alındı ve o da ortaya çıkan bu sonuca o da memnun oldu Ve maddi manevi Ömer Faruk Başkanı yardımcı olmaya hazır olduğunu açıkça beyan etti. Biz adayımızı böyle belirledik” dedi.

KESKİN,”SARIZ HALKI

BAKİ BAYRAK’IN 

MAKAMINA YAPILAN 

BASKINI UNUTMADI!”

CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, canlı yayın programında, Sarız’da kendilerine seçim kazandıran anahtar kelimeyi nasıl bulduğunu şu sözlerle ifade etti:

“Orada ilginç bir kelime yakaladım. Biraz da eğitimciliğin verdiği bir yetenekle. Yakaladığım kelime huzur isteği idi. Dedim ki Sarız ısrarla huzur istiyor. Malum, Sarız da tatsız bir olay yaşandı. Sarız Belediye Başkanı basıldı ve darp edildi. Ve Sarız halkı bundan son derece huzursuz oldu. Ve dikkat edin Sayın Eroğlu hep huzur üzerine propaganda yaptı. Sarız’a huzur gelecek diye afişler astı. Sarız da sağcısı solcusu, alevisi, sunisi Sarız da huzur istedi. Ve o belediyenin basılması olayında solcu olan arkadaşlarımız bil köylerinden kalkıp Sarız Merkeze belediyemiz nasıl basılır diye kalktı geldi. Yani Sarız’da bize seçimi kazandıran anahtar kelime huzur talebi oldu”

***

SARIOĞLAN’DA GERGİN GECE!

Sarıoğlan’da seçim öncesi yaşanan gerginlik seçim sonrası da patlak verdi. MHP’liler ile CHP’liler karşı karşıya geldi:

MHP İL BAŞKANI 

DEMİREZEN, “MECLİS 

ÜYEMİZİN KARDEŞİ 

DARP EDİLDİ!”

Sarıoğlan’da seçim öncesi yaşanan gerginlik seçim sonrası da patlak verdi. Önceki gece Sarıoğlan’a bağlı Palas Mahallesi’nde gergin anlar yaşandı. MHP İl Başkanı Seyit Demirezen, “Sarıoğlan ilçemiz de Belediye Meclis üyemiz Selçuk Güntay’ın kardeşi Palas Mahallemiz de Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan adayı Murat Özcan tarafından önü çevrilerek darp edilmiştir. Bu çirkin olayı şiddetle kınıyoruz” dedi.

CHP İL BAŞKANI KESKİN,

“SALDIRGAN ALKOLÜ VE SARHOŞ 

VAZİYETTE, ONU NASIL 

SAVUNURSUNUZ?”

CHP İl Başkanı Keskin, ”MHP Belediye Meclis üyesi Selçuk Güntay fırından ekmek almaya giden Başkan adayımız Murat Özcan’ın akrabalarının üzerine aracını sürmüş. Yaşanan tartışmayı ayırmak için olay yerine gelen Sayın Özcan’a Abdullah Güntay fiili saldırı da bulunmuştur. Şahıs alkollü ve sarhoştur. Alkol testleri geldi. Sayın Demirezen’in mübarek ramazan ayında alkol içip sarhoş vaziyette önüne gelene saldıranları korumaya çalışmasına anlam veremiyorum.”

Sarıoğlan da seçimler öncesi olduğu gibi seçimler sonrası da gerginlik yaşanıyor…

Hatırlanacağı üzere seçimler öncesi gezileri sırasında MHP’li Meclis üyesi adayı Selçuk Güntay’ın yakınları ve MHP’li hanımların ev gezileri sırasında CHP’li bir vatandaşın sosyal medya hesabından paylaşılan bir fotoğrafın altına yaptığı o nahoş yorum yüzünden evinden çağrılarak kardeşi Abdullah Güntay ve arkadaşları tarafından dövüldüğü iddia edilmiş ve olayla ilgili de soruşturma başlatılmıştı…Doğrusu o soruşturma hangi aşamada tam olarak bilmiyorum…

İşte o olaydan beri Sarıoğlan ve Palas’ta MHP’liler ile CHP’liler asrında bir gerginliktir sürüp gidiyordu…

Ancak önceki akşam patlak veren olaylar biraz da farklı zemine taşınmış gibi…

Tabii MHP İl Başkanı Seyit Demirezen farklı, CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin farklı açıklama yapınca bizler de doğrusu nedir bilemiyoruz…

Ama bize düşen görev her iki tarafında iddialarını sayfalarımıza hiçbir yorum yapmadan taşımak…

Önce MHP İl Başkanı Seyit Demirezen’in açıklamasını paylaşmakta yarar var… Çünkü ilk açıklama MHP İl Başkanı Demirezen’den geldi… 

MHP İL BAŞKANI 

DEMİREZEN, “MECLİS 

ÜYEMİZİN KARDEŞİ 

DARP EDİLDİ!”

MHP İl Başkanı Seyit Demirezen’in açıklaması aynen şöyle:

“31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrası huzur şehri Kayserimizde Milliyetçi Hareket Partisi olarak hoş olmayan durumlarla karşı karşıya kalıyoruz. Sarıoğlan ilçemizde Belediye Meclisi Üyemiz Selçuk Güntay'ın kardeşi Palas mahallemizde Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkan Adayı Murat Özcan tarafından önü çevrilerek darp edilmiştir. Bu çirkin olayı şiddetle kınıyor, olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz. Bu ve bu tür olaylarla seçime gölge düşürmeye çalışan, Sarıoğlan ilçemizin huzur ve güvenine kasteden kim varsa Milliyetçi Hareket Partisi olarak kurumsal kazanımların arkasında olacağımızı ve bu tür olaylara müsaade etmeyeceğimizi belirtmek istiyoruz.”

MHP İl Başkanı Seyit Demirezen’in bu açıklamasından sonra Sarıoğlan’ın Palas Mahallesi’ne ekibiyle giden CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin’den açıklama geldi. 

CHP İL BAŞKANI KESKİN,

“SALDIRGAN ALKOLÜ VE SARHOŞ 

VAZİYETTE, ONU NASIL 

SAVUNURSUNUZ?”

CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin’de, ”Şu anda Sarıoğlan’da karakolun önündeyiz. Belediye Başkan adayımız Murat Özcan ifade veriyor ve Abdullah Güntay’danşikayetçi oluyor. MHP Belediye Meclis üyesi Selçuk Güntay fırından ekmek almaya giden Belediye Başkan adayımız Murat Özcan’ın akrabalarının üzerine aracını sürmüş. Yaşanan tartışmayı ayırmak için olay yerine gelen Belediye Başkan adayımız Murat Özcan’a Abdullah Güntay da fiili saldırı da bulunmuştur. Şahıs alkollü ve sarhoştur. Alkol testleri geldi. MHP İl Başkanı Seyit Demirezen’in mübarek ramazan ayında alkol içip sarhoş vaziyette önüne gelene saldıranları korumaya çalışması ve açıklama yapmasına anlam veremiyorum” dedi.

MHP İl Başkanı Seyit Demirezen ile CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin’in karşılıklı açıklamaları aynen böyle…