MUSTAFA CENGİZ


ŞANSIMIZ TUTMUYOR!...

Cim Bom Kayserispor’a karşı açık ara önde. Lig tarihinde sarı kırmızılı takıma karşı kazandığımız maçlar bir elin parmaklarını bile bulmuyor. Galatasaray, Süper Lig’de yarın oynayacağı Kayserispor ile ligde 51. kez karşılaşacak. Geride kalan maçlarda İstanbul ekibinin 32-3 galibiyet üstünlüğü bulunuyor.  Bazen öyle olur futbolda ya takımı, ya da teknik adamın şanslarının tutmadığı takımlar olur. En sıkıntılı konu bu sezon 8+6 ve sahada 8+3’tü. TFF başkanı Nihat Özdemir, “Gelecek sezon sahada 7 yabancı + 4 yerli oyuncu olacak.” dedi. Bu demektir ki ayağınızı denk alın ve Türk futbolunun bir adım daha ileri gitmesi için şimdiden kolları sıvayın. Teknik adamlar kulaklarının üzerine yatmasın lütfen.      


Cim Bom Kayserispor’a karşı açık ara önde.

Lig tarihinde sarı kırmızılı takıma karşı kazandığımız maçlar bir elin parmaklarını bile bulmuyor.

Bazen öyle olur futbolda ya takımı, ya da teknik adamın şanslarının tutmadığı takımlar olur.

Mesela Aykut Kocaman hangi takımın başına giderse gitsin Fenerbahçe onun ekmeği olur.

Öyle ya da böyle kazanır Kocaman ve en kritik süreçte işi toparlar ve kredisini artırır görevde kalmak adına.

İSTATİSTİKLER ÖYLE DİYO…

Kayserispor-Galatasaray maçıda da öylesine buluşmalardan.

Ne yazık ki nerede ise 20 maçta bir kazanırız, rakibimizin attığı her 3-4 gole karşılık bir gol atabilir ve şansımız var ise de tarihe geçen tüm buluşmaların 3’te 1’inde berabere kalabiliriz rakibimizle. 

Karaman’ın Terim’e karşı duruma da çok farklı değil. İlk kez geçen sezon galip gelebildi Terim’e karşı bunca yıllık teknik direktörlük hayatında Karaman.

Ve… Öylesine kritik bir süreçte geliyor ki Cim Bom bugün ilimize iki takımda Pazar’ı kaybedenleri ve şiddetle puan ya da puanlara ihtiyaçları var.

BUGÜN 51. RANDEVU

Galatasaray, Süper Lig’de yarın oynayacağı Kayserispor ile ligde 51. kez karşılaşacak. Geride kalan maçlarda İstanbul ekibinin 32-3 galibiyet üstünlüğü bulunuyor.  Kayserispor ile Galatasaray, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 50 kez birbirlerine rakip oldu. Söz konusu müsabakalarda Cimbom, 32 kez sahadan galip ayrılırken, Kayseri ise 3 defa rakibini mağlup edebildi. 15 maçta ise kazanan taraf çıkmadı. Rekabette Aslan’ın toplam 112 golüne, Kayseri temsilcisi 38 golle yanıt verdi. Geçen sezon ligin ilk yarısında oynanan mücadele 1-1 eşitlikle tamamlanırken,  Lig'in 30. haftasında Galatasaray, Kayserispor'u deplasmanda 3-0 yenerek 3 puanın sahibi oldu. Galatasaray, Kayserispor karşısında ligdeki en farklı galibiyetini ise 2015-2016 sezonunda İstanbul'da 6-0'lık sonuçla aldı.

TERİM’E KARŞI KAZANAMIYOR

Yukatel Kayserispor teknik patronu Hikmet Karaman, Fatih Terim'e karşı 9 maçta; 7 mağlubiyet, 1 beraberlik ve 1 galibiyet aldı.

Spor Toto Süper Lig'in 28. haftasında Galatasaray'ı 2 golle mağlup eden Ankaragücü'nde Teknik Direktör Hikmet Karaman, Fatih Terim karşısındaki ilk galibiyetini geçtiğimiz sezon 3 Mart 2021 tarihinde Ankaragücü’nün başında aldı.

Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Spor Toto Süper Lig kariyerinde ilk kez Fatih Terim'i mağlup etti. Fatih Terim'e karşı farklı takımlarda 9 kez sahaya çıkan Hikmet Karaman, ilk galibiyetini Ankaragücü ile aldı.

OTURMAYAN BAZI ŞEYLER VAR…

Yukatel Kayserispor’da oturmayan bazı şeyler var.

Mesela kadro tertibi gibi.

Mesela oyun düzeni gibi.

Mesela 8+3’ün sahaya yansımaları gibi.

Mesela sakatların bir türlü takıma katılamaması gibi.

Mesela takımın halen santraforsuz oynaması gibi.

Ve… Daha neler neler…

Uzayıp giden tren yolları ve bu sorunların çözümü bu kadtar yoğıun lig temposunda işin açıkçası hiçte kolay görünmüyor.

ALANYASPOR MAÇINA DAİR

Bugün oynayacağı Yukatel Kayserispor maçı öncesinde Lazio galibiyeti akabinde evinde Alanyaspor’u ağırladı Galatasaray.

İlk yarısı 0-0 geçilen maçın bu bölümüne dair Rıdvan Dilmen "Galatasaray, ceza sahası içi pozisyonu bulamıyor. Galatasaray şut ve kullandığı kornerlerle gol arıyor. 6 korner var, az sayı değil. Sadece Luyindama ve Nelsson'dan çok, korneri kullanan daha iyi kullanmalı. Piyango korner kullanılıyor. Galatasaray'ın biraz daha ceza sahası içi varyasyonuna ihtiyacı var. 6 korner, yan ortalar ve şut var. Halil'i fizik olarak yorgun gördüm. Doğaldır. Fatih hoca Halil - Mostafa ile 4-4-2'ye döner miyim diye düşünüyor. " tespitinde bulunuyor.

Ve… Konuk takımın 0-1 kazandığı maç sonrasında sıkıntılı tablo bugün bize kaldı maalesef.

BU SEZON İLK KEZ YENİLDİLER  

Galatasaray, Alanyaspor maçıyla birlikte Süper Lig’de bu sezon ilk kez mağlup oldu.  

Kayserispor’un sezonun ilk maçı olan Altay mağlubiyeti akabinde Hatayspor maçı ikinci mağlubiyeti.

Süper Lig’in 5. haftasında Galatasaray sahasında Alanyaspor ile karşılaştı. İlk yarısı 0-0 sona eren mücadeleden konuk ekip 1-0’lık skorla galip ayrıldı. Sarı-kırmızılılar bu sonucun ardından 2021-2022 sezonunda ligde ilk kez mağlup oldu.  Aslan, GZT Giresunspor ve Hatayspor'u yenerken, Kasımpaşa ve Trabzonspor ile de berabere kalmıştı.   Galatasaray 6. haftada Kayserispor'a konuk olacak.

TRANSFERE 48.2 MİLYON EURO

Galatasaray Başkanı Burak Elmas, bu sezon futbol takımının sporcu ücretlerinin 48.2 milyon Euro olduğunu ve sözleşmesi feshedilen  Falcao’ya 3 milyon Euro fesih tazminatı ödeneceğini açıkladı. Başta Fatih Terim olmak üzere tüm teknik direktörlerimiz, son derece hesaplı sözleşmelere imza attı.

Personel bütçemizde hafif bir artış var.

Galatasaray'da transferlere ödenen bonservis ve kiralama ücretleri.

Barış Alper Yılmaz: 2,1 M€, Berkan Kutlu: 4 M€, Cicaldau: 6,5 M€, Boey: 1,15 M€, Nelsson: 7 M€, Morutan: 3,5 M€ Kiralıklar Halil Dervişoğlu: 1 M€, Gustavo Assunçao: 100 bin €

FUTBOLDAN BESLENİYOR

Lazio önünde alınan 1-0’lık galibiyet sonrasında son derece neşeli olduğu gözlenen Terim, İtalyan gazetecilerle girdiği diyaloglar ve yaptığı esprilerle dikkat çekti.

Fatih Terim, "Futboldan besleniyor, enerji buluyorum.

İşimi halen ilk günkü konsantrasyonla ve aşkla yapıyorum.

İyi bir miras bırakmam gerektiğini biliyorum.

Bu yılların, yazılacak hikaye ve anlatılacak efsanelerin başlangıç noktası olmasını istiyorum."

İTALYAN TEKNİK ADAMLAR

Önce Kragümrük geçen sezon sonu itibarı ile getirdi ve  Francesco Farioli göreve başlar başlamaz güzel işler yapmaya başladı.

Ancak buradaki garabet halen Francesco Farioli’nin yerine Teknik Sorumlu olarak maç sonunda Atılay Canel’in mikrofonlara konuşması.

Biliyoruz ki Francesco Farioli’nin Avrupa’dan bir çok takımdan taliplisi çok, bakalım zaman ne gösterecek?!...

Ve… Adana Demirspor’da Samet Aybaba’nın görevden ayrılmasının akabinde Teknik Direktörlük görevine Vincenzo Montella’nın getirilmesi ile başlayan yeni süreç.

Dönmeyeceğine dair açıklamayan yapılan Mario Balotelli’nin 33. dakikadaki penaltı vuruşuyla 1-0 öne geçen mavi-lacivertli ekip daha sonra Matias Vargas ile 2-0’ı yakaladı. İkinci yarıda ise Boldrin’in şutundan gol yiyen Adana Demirspor, 66. dakikada Bjarnason’un golüyle 3-1’i yakaladı. Bu skorla maçı tamamlayan mavi-lacivertliler, 26 yıl sonra çıktıkları Süper Lig’de 4 haftanın ardından 3 puanı almış oldu.

Her iki teknik adamında ligimize renk getir(dik)ecekleri kesin.

KOCAMAN BİR GALİBİYET…

Geçtiğimiz sezonda Türkiye Kupasında Fenerbahçe’yi saf dışı etmişti.

Bu kez 5. Haftada ilk galibiyetin alarak soluklandı tecrübeli hoca hemde Fenerbahçe’ye karşı…

Aykut Kocaman: "Hakkımdaki söylentilerin ne olduğunu bilmiyorum. Tecrübeli insanım. Pek çok şeye bakmasam bile, koku alma duygum yüksek. Olabilir, futbolda değişiklikler var. Bizim işimiz performans. Olmuyorsa, herkes gidebilir. Varsa da çok doğal bir şey, söyleyecek bir şey yok"

VE… HAKEM UĞURLU…

Aslında hiç hatırlamıyorum bize Uğurlu geldiğini.

Yukatel Kayserispor ile Galatasaray arasında Çarşamba günü oynanacak olan ligin 6. hafta karşılaşmasını Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek.  

Bugün Kayseri Kadir Has Stadyumunda saat 20.00’de oynanacak olan Yukatel Kayserispor-Galatsaray maçında görev yapacak hakemler açıklandı. Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından yapılan açıklamada Yukatel Kayserispor ile Kasımpaşa maçında Yaşar Kemal Uğurlu düdük çalacak. Uğurlu'nun yardımcılıklarını Serkan Çimen ve Ali Saygın Ögel yapacak. Maçın 4.Hakemi ise Kadir Sağlam.

MEMLEKETİN HALİNE DAİR…

A Milli takımının başına getirildi.

Epey eleştiri konusu oldu.

O’da gelir gelmez eski günleri yad etti ve göndermelerde bulundu…

İşte Stefan Kuntz’tan kısa bir Türkiye tahlili… "Sergen'in Türkiye'de saha kenarında teknik direktör olarak görünce kahkahalar attım. Beşiktaş'taki 1 yılımı çok iyi hatırlıyorum. Alpay politikaya atılmış. Şifo, Ertuğrul, Recep, Rıza, herkesi çok özledim."

AYAĞINIZI DENK ALIN…

En sıkıntılı konu bu sezon 8+6 ve sahada 8+3’tü.

TFF başkanı Nihat Özdemir, “Gelecek sezon sahada 7 yabancı + 4 yerli oyuncu olacak.” dedi.

Bu demektir ki ayağınızı denk alın ve Türk futbolunun bir adım daha ileri gitmesi için şimdiden kolları sıvayın.

Teknik adamlar kulaklarının üzerine yatmasın lütfen.