MUSTAFA CENGİZ


SANCILI BİR DÖNÜŞ OLDU!...

Bu köşede defalarca dillendirmiş ve “Milli maç dönüşleri sancılı olur. Her türlü sürpriz sonuçlara gebedir!” demiştik. Nitekim sarı kırmızılı takımın Alanya dönüşü son derece sancılı oldu. Hem de öylesine sıkıntılı bir dönüş oldu ki deyim yerinde ise “Kayserispor’da taşlar yerinden oynadı!” Süper Lig ekiplerinden temsilcimiz Yukatel Kayserispor, ligin 9. haftasını puansız kapattı. Daha önce yine bir Konyaspor maçında yolların ayrıldığı Hikmet Karaman’ın sarı kırmızılı takımda yeterliliği tartışılmaya açıldı.Sarı kırmızılı takımda daha önce yine bir Konyaspor maçı sonrası yolların ayrıldığı Karaman için "Yine Tarih Tekerrür eder mi?" sorusu gündeme geldi.


Klasik bir söylemi daha önce de bu köşede defalarca dillendirmiş ve “Milli maç dönüşleri sancılı olur. Her türlü sürpriz sonuçlara gebedir!” demiştik.

Nitekim sarı kırmızılı takımın Alanya dönüşü son derece sancılı oldu.

Hem de öylesine sıkıntılı bir dönüş oldu ki deyim yerinde ise “Kayserispor’da taşlar yerinden oynadı!”

Süper Lig ekiplerinden temsilcimiz Yukatel Kayserispor, ligin 9. haftasını puansız kapattı.

Daha önce yine bir Konyaspor maçında yolların ayrıldığı Hikmet Karaman’ın sarı kırmızılı takımda yeterliliği tartışılmaya açıldı.

UNUTULMAZ KONYA MAÇI…

29 Eylül 2019 Süper Lig 6. hafta maçında İttifak Holding Konyaspor ile Kayserispor karşı karşıya geldi. Konyaspor 1-0 geriye düşmesine rağmen mücadeleyi 2-1 kazandı. Mücadelenin golleri 9. dakikada (KK) Levan Shengelia ve 45. dakikada Deni Milosevic ile 90+7. dakikada Marko Jevtovic kaydetti.  

Gol sonrası saha karıştı ve Kayserispor'da Bernard Mensah ve Pedro Henrique son dakikalarda kırmızı kart ile oyun dışında kalırken sportif direktör Erdem Kemaloğlu da kırmızı kart görerek dışarı gönderilmişti.

TARİH TEKERRÜR EDER Mİ?

Hafta içinde yaşanan gelişmeler sonrasında gelinen nokta malumun ilanı.

Tarih 06.10.2019 Konyaspor deplasmanı sonrası.

Sarı kırmızılı takım taraftarı tribünlerde isyanlarda yönetim ve Karaman’ı istifaya davet ediyorlar.

Kayserispor Kulüp Başkanı Erol Bedir'in istifa etmesi üzerine Teknik Direktör Hikmet Karaman da istifasını sundu. 

Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden Hikmet Karaman'ın yaptığı açıklamada, "Yaklaşık bir yıldır, ikinci memleketim olarak gördüğüm Kayseri’de daha öncede zevkle görev yaptığım İstikbal Mobilya Kayserispor’da teknik direktör olarak görev yapmaktaydım. Bu süreçte, çok sıkıntılı günlerimiz olduğu gibi, inanılmaz ve olamaz denilen başarıları da hep birlikte yaşadık. Sayın Başkanımız Erol Bedir’in daveti üzerine hiç düşünmeden ve hiçbir şart ileri sürmeden geldiğim bu güzel şehirde çok mutlu günler geçirdim ve yeni dostlar edindim. Ancak yaşadığı ve ekmeğini yediği şehrin takımının başarısızlığı beklentisiyle prim yapmaya ve bunu yaparken de sonuç alabilmek adına her yol mübahtır anlayışına sahip olanları da gördüm. Bu vesileyle, görevimden istifa ederken İstikbal Mobilya Kayserispor’a bundan sonraki mücadelesinde başarılar diliyorum" dedi.

05.12.2018 Tarihi itibarı ile göreve başlayan Hikmet Karaman yönetiminde o sezon 6 maça çıkan Kayserispor, 3 beraberlik ve 3 mağlubiyet almıştı.

ALANYA’DA NE OLDU?

Sarı kırmızılılar ligdeki dördüncü mağlubiyetini aldı.  

Ligde oynadığı 9 maçta kalesinde 15 gol gören sarı kırmızılılar, en farklı mağlubiyetini Alanyaspor karşısında aldı.

Kalesinde ilk kez 6 gol gören sarı kırmızılılar, 1. haftada Altay’dan 3 gol yerken, Hatayspor ve Trabzonspor’dan 2'şer gol, Adana Demirspor ve Giresunspor’dan 1’er gol yedi.

Sarı kırmızılı takım,  Başakşehir, Kasımpaşa, Galatasaray maçlarında ise kalesinde gol görmedi.

Sarı kırmızılılar ligin geride kalan haftasında rakip filelere 13 gol atarken, kalesinde ise 15 gol gördü ve -2 averajla 11. sıradaki yerini korudu.

YARIM DÜZENE GOL YENİR Mİ?

Süper Lig'de Yukatel Kayserispor bu sezon ilk kez bir maçta kalesinde 6 gol gördü.

Sarı kırmızılı camiayı ayağa kaldıran bu mağlubiyet için taraftar öfkeli ve tepkili.

Mili ara sonrasında deplasmanda Alanyaspor ile karşılaşan sarı kırmızılılar, sahadan 6-3'lük sonuç ile mağlup ayrılarak, haftayı puansız noktaladı.

Lung’un tek başına direndiği sarı kırmızılı takım nerede ise tarihi bir mağlubiyetten Rumen kalecinin başarılı performansı sayesinde yarım düzine ile kurtuldu.

Yukatel Kayserispor, ligin 1. haftasında deplasmanda Altay’a 3-0, ligin 5. haftada deplasmanda Hatayspor’a 2-1, ligin 8. haftasında sahasında Trabzonspor’a 2-1 ve ligin 9.haftasında Aytemiz Alanyaspor’a 6-3 mağlup olmuştuk. 

Sarı kırmızılılar mağlup olduğu maçlarda 5 gol atarken kalesinde ise 13 gol gördü.

KARAMAN, YALPALIYOR…

Galatasaray galibiyeti hariç diğer tüm maçlarda eleştiri oklarının hedefinde kendisi.

Zaten bir Gece Yarısı Operasyonu ile gelişi de büyük tepkilere neden olmuştu.

Kayserispor Teknik Direktörü Hükmet Karaman, "Deplasmanda oynayıp 2 kere öne geçip aynı zamanda 2 kere kendi kalenize gol attığınızda zihinsel ve ruhsal anlamda bunu toparlamak zor oluyor. İyi başladığımız, rakibi kontrol altına aldığımız, organize olarak attığımız çok güzel 2 gol var. Aslında maçın ilk 45 dakikası 1-0, 1-1, 2-2, derken 3-2 içeri girmek bizim için kırılma noktalarından biri. Çünkü oyuncuların böyle iyi oynayıp, iyi başlayıp öne geçip, sonrasında tekrar öne geçtikten sonra 2 tane pozisyonu kaçırarak kendi kalesine oynamaları moralleri bozdu. Her maç böyle olmaz.  Kendi kalemize attığımız goller olmasa belki aynı golleri biz de bulabilirdik. Çünkü rakip bizim üzerimize daha çok gelecekti. O boş alanları biz bulacaktık. Ama deplasmanda oynayıp 2 kere öne geçip aynı zamanda 2 kere kendi kalenize gol attığınızda zihinsel ve ruhsal anlamda bunu toparlamak zor oluyor. Nihayetinde bunu ikinci yarı gördük. Buradan iyi bir ders çıkarmak lazım. Bu maçı bir an önce unutup bir sonraki maça odaklanacağız” dedi.

İBRAHİM AKDAĞ CEZALI

Karaman’ın 9 maçtaki bankolarından birisi  İbrahim Akdağ, Alanyaspor karşılaşmasında gördüğü sarı kartın ardından cezalı duruma düştü.

Kayserispor’da İbrahim Akdağ, gördüğü sarı kartla cezalı durumda düştü. Alanyaspor maçının 52. dakikasında sarı kart gören orta saha oyuncusu, dört sarı kart sınırına ulaştığı için cezalı duruma düştü ve bu hafta oynanacak olan Konyaspor maçında forma giyemeyecek. İbrahim, bu sezon Adana Demirspor, Kasımpaşa, Galatasaray ve Alanyaspor maçlarında sarı kart gördü.

GOLLERİ NE YAZIK Kİ YETMEDİ…

İsviçreli forvet Mario Gavranovic, Onur Bulut ve Mustafa Pektemek bu sezon ilk gollerini attılar.

Ne ilginçtir ki, Onur Bulut ve Mustafa Pektemek bu sezon ilk gollerini eski takımları Alanyaspor’a attı.  

Sezon başında  Alanyaspor’dan transfer edilen Onur Bulut karşılaşmanın 9. dakikasında takımının ilk golünü atarken Mustafa Pektemek ise 88. dakikada takımının üçüncü golünü attı. Her iki oyuncuda attıkları goller sonrası sevinç yaşayamadı.

İsviçreli forvet Mario Gavranovic, sarı kırmızılı forma altındaki ilk golünü attı. Ligin 9. haftasında deplasmanda Alanyaspor ile karşılaşan ve 6-3 mağlup olan Kayserispor'da ilk 11'de sahaya çıkan Mario Gavranovic maçın 15. dakikasında Mame Thiam’ın asistinde topu ağlara göndermiş ve takımını 2-1 öne geçirmişti. Attığı gol sonrası büyük sevinç yaşayan Gavranovic, 88. dakika yerini İlhan Parlak’a bıraktı.

MENSAH VE FERNANDEZ SAKAT MI?

Bu sezon sarı kırmızılı takımda ilginç şeyler yaşanıyor.

Mesela Kaptan Bernard Mensah’ın geri dönüşü sonrasında sarı kırmızılı takıma katkısı gerçekten büyük olmuştu.

Ancak her ne hikmetse gönderemediğimiz Portekizli Manuel Fernandes ile birlikte Ganalı kaptanın sürpriz sakatlığı sarı kırmızılı takımın kayıplarındaki en önemli etkenlerin başında geliyor.

Her iki oyuncunun da kritik süreçteki sakatlıkları kafaları ziyadesi ile karıştırıyor.

KONYA MAÇI KRİTİK

Ev sahibi takım bu sezon ilk kez Galatasaray’a kaybetti deplasmanda 1-0.

İlhan Palut’un talebeleri lige iyi asılıyorlar.

İyi savaşıyorlar.

Yeşil beyazlılara karşı işimiz hiçte kolay değil.

Hele hele de tarihin tekerrür etmemesi ve Hikmet Karaman’ın koltuğunu kurtarması için kritik Karagümrük ve Fenerbahçe maçları öncesinde acilen bir galibiyet ya da iyi bir futbol ile beraberlik şart.

Sonrasını yazmaya gerek var mı?!...

AVRUPA GÜNÜ…

Beşiktaş ne yazık ki Avrupa’da yok.

Sergen Yalçın ile bu hafta Galatasaray Derby’sine çıkacak Kartal’ın işi her iki kulvarda da bu sezon epey zor görünüyor.

Fenerbahçe - Royal Antwerp maçını Rus hakem Sergei Ivanov, Lokomotiv Moskova - Galatasaray maçını ise Avusturyalı hakem Harald Lechner yönetecek.

BAKASETAS, GERÇEĞİ

Süper Lig'de ilk 9 haftada 7 gol atarak ligin en skorer oyuncusu olan Anastasios Bakasetas, 2019-20 sezonunda rakip fileleri 24 kez havalandırarak gol kralı olan Alexander Sörloth'un aynı dönemdeki performansını geride bıraktı.